PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117718
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Arcydzieło:)

ocenił(a) serial na 10

Wspaniały klimat, mrok, tajemnica... Bałam się tego serialu w dzieciństwie;).

chrapchrap

Ja też się bałam tego jak byłam mała, teraz kończę 2 sezon i czasami było więcej śmiechu niż strachu :) Uwielbiam ten serial:)

chrapchrap

Dla mnie osobiście całość tworzy jeden długi film, bez urazu dla reszty lecz nie dający się porównać z niczym przed i niczym po stworzeniu go. Osobiście nie znoszę seriali oprócz "Dextera"(nie mylić z kreskówką), miasteczko traktuję jako formę pośrednio pomiędzy filmem fabularnym a serialem:)
Pierwszy raz serial oglądałem mając nie więcej niż 8-9 lat, podczas pierwszej edycji w tvp na początku lat 90-tych. Wywarł on na mnie potężne wrażenie. Na wiele następnych lat obraz lasu i różne inne sytuacje występujące w moim życiu, analogiczne do Twin Peaks wywoływały u mnie potężne uczucie strachu. Drugi raz próbowałem go obejrzeć będąc na studiach, traktowałem to jak zmierzenie się z demonami z dzieciństwa, jednak nie dałem rady. Podołałem wyzwaniu dopiero rok temu i zamiłowałem się w tym dziele. Aktualnie chcę go obejrzeć po raz 3-ci, tym razem bez lektora i wiem na pewno, że nie będzie to ostatni raz.