PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117697
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Czyżby 3 sezon jednak miał powstać?
http://welcometotwinpeaks.com/news/mark-frost-david-lynch-tweet-twin-peaks/
Tweet jak najbardziej prawdziwy: https://twitter.com/DAVID_LYNCH/status/518060411690569730
Co sądzicie?

ocenił(a) serial na 10
Vamadas

Nie mam pojecia co o tym sadzic. Minelo tyle czasu.

ocenił(a) serial na 9
Vamadas

Szczerze wątpię. Połowa bohaterów wybita w pień, a Silva nie żyje, więc co niby miałoby być w tym trzecim sezonie?
Bardziej bym obstawiała jakiś epizod specjalny, czy coś w tym stylu.

ocenił(a) serial na 9
PotC_Fan

Ja też bardziej bym obstawiał film dziejący się 25 lat od wydarzeń w serialu :)

ocenił(a) serial na 10
returner

Tak, tak, tak, tak, tak! Dokładnie, rety, tak ma być, zaraz się posikam z podniecenia.

Jak to jest tylko niewinny twitt, który zrodził plotę to umrę z rozpaczy. A wolę się tylko posikać.

ocenił(a) serial na 10
Tylosurus

nawet tvn24 wzielo się za to dziś:

http://www.tvn24.pl/bardzo-tajemniczy-tweet-davida-lyncha-wraca-twin-peaks,47470 8,s.html

ocenił(a) serial na 10
Vamadas

Tweet Lyncha równie tajemniczy jak prawie cała jego twórczość. Nie ważne czy to będzie serial czy tylko film kinowy/fabularny tv. Ważne, że coś się zaczyna dziać i ruszać z Twin Peaks.

ocenił(a) serial na 10
Vamadas

Jest już oficjalne potwierdzenie od SHOWTIME. Stacja zamówiła kontynuację opowieści o Miasteczku Twin Peaks. Ma to być 9-cio odcinkowy serial. Wszystkie 9 odcinków ma reżyserować David Lynch a produkowane mają być wspólnie przez duet Lynch/Frost tak jak było to w oryginalne. Premiera telewizyjna planowana jest na rok 2016, więc jeszcze trochę poczekamy.
A tu wideo na oficjalnym kanale youtube stacji: https://www.youtube.com/watch?v=nNHsA4WIFvc

"It is happening again..." :)

ocenił(a) serial na 9
Robak_2

Czyste łzy szczęścia. DZIĘKUJEMY PANIE LYNCH!

Vamadas

A więc jednak tajemnicze niby-zapowiedzi potwierdziły się i czeka nas powrót do pozornie, spokojnego Miasteczka!

ocenił(a) serial na 10
Vamadas

No takie spokojne to ono nie będzie. Zło znowu wypełźnie z czeluści innego wymiaru. Tylko co z Coop'em? ...

traveler

Z jednej strony obawiam się tego, co powstanie... minęło tak dużo czasu, ale z drugiej strony taka radość !!! :)
Może dowiemy się ''how's Annie?'' :) Pozdrawiam wszystkich fanów!

infant_finite

Lynch większym ani mniejszym wariatem już nie będzie, dlatego trzyma poziom przy każdej kolejnej produkcji. Wątpię, aby tak ważne dzieło w swojej karierze jak Twin Peaks był wstanie zrobić "źle" i "dać nam powody do obaw". O przesadę z efektami specjalnymi też się nie martwię. To co mnie martwi najbardziej to trudność w odtworzeniu tego unikalnego klimatu, który był potęgowany przez to, iż Twin Peaks jakby nie patrzeć to stary serial.

ocenił(a) serial na 10
traveler

Może cieszyć pozytywna reakcja sporej części oryginalnej obsady. Część z nich na Twitterze już upomina się o swoje kreację. Zresztą Mark Frost w pierwszych wywiadach zapowiedział już powrót dawnych postaci. Mają też być i nowe twarze. Uwzględnione mają być również wątki z FWWM, więc zapowiada się ciekawa kontynuacja historii.

Pytanie brzmi na ile dzisiesze standardy telewizyjne pozwolą Lynchowi rozwinąć skrzydła, a z drugiej strony czy oby zbytnia wolność twórcza w połączeniu z jego nieograniczoną wyobraźnią nie zaszkodzi fabule.
To rodzi dugie pytanie: na ile sam Lynch będzie w stanie utrzymać klimat oryginału, czego zapewne w większości oczekujemy. Nie zapominajmy jednak, że na kształt serialu jako całości wpływ miała praca wielu reżyserów, co jest widoczne zwłaszcza w drugim sezonie.

Zapewne nie wszyscy pamiętają, że spora część widzów serialu bardzo chłodno przyjęła pełnometrażowy prequel FWWM, który jest zdecydowanie bardziej Lynch-owski niż serial, stąd moje wątpliwości co do kierunku w którym produkcja pójdzię pod wodzą duetu Lych/Frost pozostowianego samym sobie.
Osobiście jestem fanem FWWM, ale mimo wsztstko mam nadzieję, że serail tak jak pierwsze 2 serie będzie dobrym kompromisem między Lynchowskim surrealizmem a prześmiewczym pastiżem telewizyjnch tasiemców, który nie popsuje dobrego wrażenia jakie pozostawił po sobie na 25 lat oryginał.

ocenił(a) serial na 10
Robak_2

Największym problemem Twin Peaks było właśnie przydzielenie w drugim sezonie większej ilości reżyserów. Po rozwiązaniu zagadki śmierci Laury serial zdecydowanie obniżył poziom.

ocenił(a) serial na 10
Grieves

@Robak_2 Najlepsze odcinki - przynajmniej w moim odczuciu - to były te, które reżyserowali Lynch i Frost, więc o pozostawienie ich samym sobie w tworzeniu bym się nie martwił ;-) Po seansie "The Missing Pieces" jestem pełen nadziei co do tego sezonu :-)
Bardziej martwiące jest raczej to, czy faktycznie uda się odtworzyć klimat, który - nie oszukujmy się - w przypadku tego serialu był jedyny w swoim rodzaju.
@ Grieves Faktycznie serial obniżył poziom, ale nadal ten poziom był niesłychanie wysoki - niektóre dzisiejsze seriale wiele by zyskały, gdyby wzniosły się na poziom najgorszych odcinków "Twin Peaks" ;-) Ale rzeczywiście, dopiero powrót Lyncha wzniósł ten serial z powrotem na absolutne wyżyny (odcinek "Beyond Life And Death").
Tak czy inaczej - decyzja podjęta. My nie mamy na nią wpływu. Jedyny wybór pozostaje nam w przypadku decyzji: "Czy oglądać?" Z jednej strony może to wiele wyjaśnić i rozwiać wątpliwości i przypuszczenia, które każdy chyba po obejrzeniu miał. Z drugiej - może zniszczyć pewną hermetycznie zamkniętą, doskonałą w odczuciu niektórych, całość. Ja chyba jednak zaryzykuję ;-)

ocenił(a) serial na 9
Vamadas

A filmweb jako największy w Polsce portal filmowy, jak zwykle ostatni z informacją. Wstyd.

Vamadas

Potwierdzone info. Będzie sezon 3 :)