PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Im dalej tym gorzej

użytkownik usunięty

po co te durne wątki z firankami czy norwegami ? Do wycięcia. I co chwila wtrącanie o żarciu lub kawie, najbardziej denerwuje w tym Cooper.

ocenił(a) serial na 5

Oglądam i mnie to jakoś nie zachwyca. Swoje lata ma więc to może dlatego, ale oglądalem ostatnio serial "Dochodzenie" i wciągnął mnie zdecydowanie bardziej. Obejrze do końca i na pewno dam znać jak to wygląda no ale jak mówie pierwszy sezon nie zachwyca.

ocenił(a) serial na 10
Xsaav

Po prostu nie znacie się. Serial to arycdzieło.

ocenił(a) serial na 10
prezzi83

Również jestem zdania, że jeśli ktoś twierdzi, że np. wątek norwegów jest durny i do wycięcia, kompletnie nie wyczuwa klimatu serialu lub ogląda go bardzo pobieżnie. Może też jest zbyt przyzwyczajony do seriali pokroju superprodukcji hbo i innych wielkich stacji.

ocenił(a) serial na 6
theokojak

Mnie jakoś serial nie powalił na kolana, nie wiem, może nie czuję do końca klimatu Davida Lyncha, albo po prostu za bardzo się nastawiłem a dostałem z goła co innego, niż oczekiwałem. Aczkolwiek rozumiem ludzi, którzy dają serialowi najwyższe noty, bowiem faktycznie serial jest bardzo oryginalny, nieprzewidywalny i ambitny. Mnie jednak po pierwszym dynamicznym sezonie - trochę znudził drugi. Na moją ocenę miał też fakt zakończenia serialu - nie wiem, czy nie mieli pomysłu, czy jest to zabawa Lyncha z widzem. Zresztą serial to swoista zabawa konwencją. Bardzo podobały mi się serialowe postacie, dość mocno zarysowane i niepowtarzalne ( moi ulubieńcy to Cooper, Lucy i sam Lynch w roli głuchego) Reasumując dla mnie serial jest niezły, nie sposób go obiektywnie rzecz biorąc nie docenić.

ocenił(a) serial na 9
JasonKrueger

Mnie ten serial osobiście bardziej sie podobał niż np:
The Wire , Sopranos, Dexter, Breaking Bad, Zakazane imperium, Walking dead, Tudors, Spartacus, The Borgias.
Równie mocno co Twin peaks jedynie się mi podobało swego czasu Robin of Sherwood, Rzym, a obecnie Gra o tron :)

ocenił(a) serial na 5
returner

Kończe sezon drugi i nadal uważam, że Twin Peaks nie powala. Dokończe, bo dokończe, ale trochę się już męcze tym serialem. Sopranos to zdecydowanie lepszy serial. Jest zupełnie o czym innym, ale tam obejrzałem 6 sezonów w bodajże 4 dni - tak mnie wciągnęło.

zaskoczyło mnie to, że denerwują Cie wzmianki o kawie i jedzeniu. mnie własnie tym urzekł Cooper, swoją prostotą, życzliwością i radością z wszystkiego co napotka. Cooper i jego zachwyt miasteczkiem i wszystkimi jego elementami nadaje swoisty charakter tego serialu. mogłabym o nim pisać nieskończoność ale tak jak ktoś napisał wcześniej uwielbiam sposób w jaki przerysowane są postacie i sytuacje. Cała seria naszpikowana jest też niesamowitą symboliką. . I właśnie jego atutem jest to że wydaje sie taki spokojny, jest dużo pobocznych wątków, bo pokazuje w miarę prawdziwe życie, daje nam poznać wszystkich bohaterów dokładnie. Dla mnie ten serial to arcydzieło

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się ze im dalej tym gorzej. Dla mnie pierwszy sezon utrzymany w fajnym kryminalnym klimacie a później to już jakas bajka oderwana od rzeczywistości...