PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Karzeł

ocenił(a) serial na 10

Czy wy też uważacie, że ten Karzeł był niesamowity? Po prostu nie można o nim zapomnieć. Świetny pomysł, świetna rola i w dodatku genialnie zagrana!
*SPOILER* dopiero obejrzenie filmu "TP: Fire Walk with Me" daje odpowiedź kim on jest. Powstał on bowiem z odciętego ramienia Jednorękiego. Jednoręki w którymś momencie powiedział, że odciął sobie rękę, gdyż diabeł odcisnął na niej swój znak (czy coś w tym stylu). Z tej właśnie ręki powstał Karzeł.
Co do czerwonego pokoju. Moim zdaniem jest to pewnego rodzaju czyściec (poczekalnia), gdzie spotykają się siły dobra (anioł w filmie) i zła (karzeł w serialu i filmie). Z tej poczekalni są 3 wyjścia: dobra część ludzkiej duszy idzie za aniołem do nieba (jak np. w ostatniej scenie filmu Laura), zła część idzie do piekła za Karłem. Trzecie wyjście jest takie, że dusza w całości wraca na ziemię, lecz jest od tej pory pod władaniem BOBA, który to nie trafił do piekła, tylko zadomowił się w poczekalni i odnalazł sposób, żeby, kiedy zechce, powrócić na ziemię pod inną postacią.

To jest tylko moja teoria, więc dopuszczam możliwość, że jest błędna ;)