PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Zupełnie przypadkowo natrafiłem na ten serial, bylo to związane z tym ze powstaje gra której twórcy opierają się na serialu Twin peaks, mianowicie Alan wake, ale to mniejsza z tym. Jestem po 1 sezonie i czuje się wniebowzięty ze jeszcze tyle odcinków przedemną, cały 2 sezon !! Nie pamiętam by kiedykolwiek jakies nagrania wideo wywarły na mnie takie wrazenie, wczesniej byłem fanem szybkiej akcji, więc az dziw ze ten serial, który jest prowadzony strasznie monotonnie, to oczywiscie ogromny plus, trzyma mnie tak mocno przy telewizorze. Motyw przewodni przyprawia o dreszcze, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Chciałbym się zapytac, czy 2 sezon równiez jest taki genialny i utrzymuje się ten klimat intrygii, klimat z 1 sezonu? nie chce zadnych spoilerów !!

ocenił(a) serial na 10
marcinr_1990

9 pierwszych odcinków 2 sezonu rewelacja, później niestety mamy kilka zdecydowanie słabszych, choć ten niepowtarzalny klimat wciąż pozostaje, na szczęście końcówka znowu świetna. Ogółem 2 sezon równie genialny i warty obejrzenia.

ocenił(a) serial na 10
rycerz1984

Jestem po 2 odcinkach 2 serii, koncówka 1 odcinka lekko mnie przeraziła, moze dlatego ze nie lubie horrorów i elementow gore. Czuje ze klimat lekko sie zmienia w bardziej mrocniejszy i zaczyna panowac shiza, oby z tym nie przesadzono, ide dalej oglądac.

ocenił(a) serial na 10
marcinr_1990

No, to za mną juz 8 odcinków drugiej serii, cholera chłonę odcinek za odcinkiem jak gąbka wodę, postanowiłem sobie go rozłozyc i bardziej dawkowac zeby szybko go nie skonczyc, bo wiem ze gdy zaczne oglądac go 2 raz to juz nie bedzie to samo.