PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Ten kto będzie oglądał lub już oglądał(np. jutro zobaczy ten temat) niech się wpisze.

adamru

jaaa! czekalam pol zycia az ktoras z polskich stacji laskawie wyemituje ;]

g_ciur

ja też za chwilę będę oglądał:) słyszałem tyle dobrego i mam nadzieję, że się nie zawiodę:)

użytkownik usunięty
Rafalek89

Nie zawiedziesz się na pewno.Tylko sugeruje oglądać wytrwale,bo fabuła się rozkręca z odcinka na odcinek.Swoją drogą zle że pilota nie dają.W końcu w tym przypadku pilot nie jakaś popierdułka...

to dobrze że ja pilota juz obejrzalem:] z miesiąc temu...

użytkownik usunięty
adamru

To jednak pilot.I dobrze tylko dlaczego Ci durnie żle piszą w programie.To trwa 90 minut

ocenił(a) serial na 10

bo inteligenci z TVP2 podzielili pilota na dwie części...jeszcze w tak bezsensownym momencie i do tego nierówno. Następna połówka będzie trwała tylko 30 minut.

David_Aames

szkoda że podzielili na dwie czesci i to jeszcze w takim momencie:/ ale i tak obejrzałem :]

David_Aames

zgadza sie podzielili na dwie czesci co tez mnie rozczarowalo i to totalnie :/ ale warto bylo czekac :))

ocenił(a) serial na 7
adamru

Melduję się ;) - oglądałem :) Wreszcie !!! Warto było czekać :]

ocenił(a) serial na 7
____OSCAR____

Oglądałam-bardzo fajnie się zapowiada.Ale ta pora,dno a nie mam możliwości sobie nagrywać:(

ocenił(a) serial na 6
_malena_

takie filmy zawsze puszczaja o takiej porze :(

adamru

1-wszy odcinek drugiej seri też będzie podzielony na dwie części bo trwa 1:30 tak jak pilot tak więc pilota i ten docinek podzielili i z tego jest 32 części.Porażka bo pilota powinni dać całego ale i tak jestem w szoku że w końcu to nam puścili i nagrałem sobie w nocy na dvd :D

Arti_

A 2 część pilota też nagrałeś na dvd? Bo przez zmianę pory emisji przegapiłam i teraz desperacko poszukuję bo miałam w planach nagranie sobie wszystkiego na płyty by móc jeszcze kiedyś w przyszłości do niego wrócić. czekoooladka@wp.pl

ocenił(a) serial na 10
adamru

rewelacja, rewelacja ,rewelacja
Niesamowity klimat i ten koleś co gra agenta Coopera od razu przyciąga uwagę i magnetyzuje. Dialogi takie naturalne i faktycznie ten sielankowy nastrój i w środku tego wszystkiego okrutne morderstwo. Trzeba zaplanować sobotnie noce

KMINI

Popatrzyłem sobie na kalendarz i jeżeli każdy odcinek będzie w kolejną sobotę to serial się skończy chyba 8. grudnia:D, ale będę oglądał

ocenił(a) serial na 9
adamru

To druga czesc pilota bedzie normalnie za tydzien, tak? Ja mam go na komputerze (kiedys sciagnelem) ale trwa dokladnie 1 h i 52 min. to to samo co w tv? Bo tego pierwszego nie moglem obejrzec...:]
Dlatego chce wiedziec czy Za tydzien tez moge sobie darowac czy bedzie juz drugi odcinek?

Marvin

Skoro Pilot twój trwa 112 min to jest ta dłuższa wersja europejska wydana tylko na VHS a w TVP2 to przypuszczam że będzie ta oficjalna wersja trwająca 90 min.

Marvin

Istnieje jakaś szansa zdobycia od Ciebie całości tego pilota który masz na kompie????? Niestety przez niespodziewaną zmianę pory nadawania nie obejrzałam 2 części która była wyemitowana 12 maja o 00:30. czekoooladka@wp.pl

ocenił(a) serial na 9
adamru

I ja się melduję, pora emisji beznadziejna, ale czekać było warto ;-) swoją drogą dziwna sprawa, bo tvp nawet nie reklamowało, że serial będzie emitowany...trafiłem calkiem przypadkiem, ale jak tylko zobaczyłem, że puszczają poczekałem ;) i się nie zawiodłem :) czekamy na resztę!

adamru

Racja 112 min. wersja to wersja Europejska wydana tylko na kasetach ta wersja ma 90 min.i jest oficjalnym wprowadzeniem do serialu całkowicie się rózni od wersji 112 min.która jest jak by zamknietą całością.

adamru

Również oglądałam, od dobrych paru lat czekałam na emisję. Nagrywam na kasetę, bo takie perełki puszczają raz na tysiąc lat (wiem, naciągam, ale sami znacie sytuację). Tylko rzeczywiście, jeśli tyle odcinków, i ktoś wyliczył końcówkę na grudzień to fatalnie się to zapowiada... Jeżeli puszczają o tak fatalnej porze, nie chodzi o dzień, bo niedziela to idealny termin na takie coś, tylko ta godzinna, 23 albo północ byłyby dla mnie idealne, tylko może od razu po dwa odcinki, a nie robić takiego tasiemca. Chcą z kimś konkurować? Godzina pogańska, jak mówi mój kolega.
Ale trzymajmy się razem... :)

adamru

Zaczęłam oglądać ten serial jeszcze w podstawówce i nigdy nie zobaczyłam go do końca. Ciesze się, że w końcu jakaś telewizja go puszcza, nawet po tylu latach, szkoda tylko że o tej godzinie. Takie kultowe filmy jak ten powinny lecieć znacznie wcześniej, aby "kolejne pokolenie wychowało się" na takim świetnym serialu, a nie na jakimś nic nie wartym np. "M jak..." Mam nadzieje chociaż, że wyemituje go do końca.

basiek_c

Ja tez ogladam i ciesze sie, ze po tylu latach powtarzaja, z tego serialu ktory ukradkiem ogladalam jak rodzicow nie bylo w domu pamietalam tylko wodospad z czołówki i muzyke, tylko nie rozumiem dlaczego ludzie w tv sa tacy tepi i najlepsze filmy i seriale puszczaja o takich chorych porach, widac nie zalezy im w ogole na widzach i na opinii.

ocenił(a) serial na 9
basiek_c

czy ktoś mógłby napisać co działo się do momentu, w którym Lora jedzie z chłopakiem samochodem? Potem on widzi jakąś ciężarówkę (?!), dziewczyna wtedy wysiada a on odjeżdża. Spóźniłam się trochę i nie wiem czy coś istotnego mi nie umknęło przez te 15 minut...

ocenił(a) serial na 10
JaneJones

Po pierwsze, w samochodzie jedzie Shelly, a nie Laura. Film zaczyna się od znalezienia na plaży zwłok Laury Palmer przez Peta Martell'a. Następnie powiadomieni są o tym jej najbliżsi. W Great Northern Ben Horne negocjuje kontrakt z Norwegami. To chyba po krótce wszystko. Pilota oglądałem juz jakiś czas temu z kompa, wiadomość o emisji w tv troche mnie zszokowała, ale gdy zobaczyłem godzinę, to wszystko wróciło do normy.

użytkownik usunięty
JaneJones

To nie Laura jechała samochodem tylko Shelly Johnson.Laura już nie żyła.Znaleziono Jej zwłoki na początku.Bobby miał po prostu jeszcze jedną panienkę...

adamru

Tak z czystej ciekawości pytam, bo mam Twin Peaks na płytkach i nie chce mi się czekać do tak późnej pory. W którym momencie TVP urwała pilota? Jak to jest z polską wersją? Dobre tłumaczenie, czy psują te genialne dialogi? :)

ocenił(a) serial na 10
sakreble

ja ogladalem 1 odcinek, tylko czemu tak kultowy serial jest puszczany o 1:25 w nocy?! kyle mclahan gra mega dupnego agenta fbi.

adamru

Film urwał się w momęcie kiedy agent Cooper z szeryfem przesłuchuje Bobiego jeżeli chodzi dialogi to moim zdaniem ten lektor jest do du.y. Momet w którym odwrucili zawiniętą Laure w folie i szeryw powiedział ''O boże, Laura Palmer'' mnie po prostu rozsmieszył. Ten typ przeczytał to tak jak by oni się tym w ogule nie przejeli że zobaczyli Laure nie żywą. To dla mnie największa porażka ten facet co czyta dialogi.

ocenił(a) serial na 10
Arti_

Ja oglądałem pierwszy odcinek i było super.Wspaniały klimat który zresztą będzie się nasilał z każdym odcinkiem.Ten serial ma coś takiego w sobie , że dobrze jest go oglądać właśnie w nocy, ale ta pora 1:20-1:30 jest trochę za późno.

adamru

Coś mi się zdaje, że oglądalność przebije prisony i losty. Nawet bez tej dogodnej pory i ciągłych reklam głoszących : "jeden z najwspanialszych seriali znowu w tvp!" Twin Peak miałby na filmwebie forum bardziej rozpalone od tego na Spidermanie 3.

ocenił(a) serial na 10
lkz1

napewno nie przebije, dzis juz malo kto pamieta o tym serialu...
a zagubieni to zagubieni swoja droga, lubie ich i to bardzo:)

ocenił(a) serial na 10
mil_2

Nikt nie pamięta? nie rozśmieszaj mnie, może dzieciaki nie pamiętają, ale wszyscy powyżej rocznika 86 wiedzą doskonale, że to ten wspaniały serial, który był czymś niezwykłym i wywoływał tak niesamowite emocje. Zwłaszcza gdy pierwszy raz oglądało sie go jako dziecko robił porażające wrażenie. Jeżeli chodzi o klimat, to żadne losty, czy prisony nawet nie umywają się do Miasteczka, zresztą to dzięki Twin Peaks powstały takie seriale jak "Z Archiwum X", czy wspominani Lości.

ocenił(a) serial na 9
rycerz1984

Swoją drogą mogliby taki serial jakoś, chociaż delikatnie zareklamować. Ja czekałam na niego od zesżłorocznych wakacji, kiedy to gdzieś przeczytałam, że tvp2 ma w planach jego emisję. I nie miałabym pojecia, że do tej emisji dojdzie w sobotę, gdyby nie moja mama, która wyłapała to w programie i raczyła mnie poinformować. Mają perełkę to nie dość, że dają o takiej porze (cykl "kocham kino" zdążył mnie do tego przyzwyczaić; jak dobrze, że nie w dzień roboczy) to jeszcze się nie pokuszą o żadną reklamę. O takim "zakręconym tygodniu" (idiotycznym i tragicznym teleturnieju dwójki, który został zdjęty z anteny po kilku odcinkach) słyszałam w radiu non stop...

adamru

no i dzisiaj miasteczko bedzie o 00:30 :D

ocenił(a) serial na 10
adamru

Szkoda że tego nie przeczytałem godzinę temu:( Co za debil zmienił porę emisji w ostatniej chwili:/

ocenił(a) serial na 7
eNeR

Mógłby mi ktoś streścić dzisiejszy odc?Bo oczywiście nie obejrzałam:(

_malena_

spoko powspominac jak to sie czekalo na ten pierwszy odcinek:]