http://www.amazon.com/o/ASIN/B000M3439E/ref=s9_asin_image_1/103-1082490-0659830
10. kwietnia wychodzi drugi sezon na DVD w USA :D
Może i u nas wtedy wreszcie wydadzą :P
My sobie pewnie jeszce poczekamy, ale dobrze, ze coś ruszyło.
Pozostaje nic innego jak tylko zbierać kasę.. no i czekać :)
Co ty mowisz?? JA juz kupilem w Niemczech tydzien temu. 10 kwietnia ukaze sie DRUGA czesc DRUGIEGO sezonu. Pierwsza juz jest, w polsce do kupienia m,in, na allegro (teraz np. jest do nabycia)
Mówię o polskim wydaniu, a nie zagranicznym. To ze pierwszy sezon jest do kupienia od 4 czy 5 lat, to dobrze wiem.
Ja nie mowie o pierwszym sezonie, ktory od 6 lat jest juz do nabycia, ale o PIERWSZEJ czesci DRUGIEGO sezonu, ktory ukazal sie na rynku w zeszlym tygodniu. Wszedzie o tym trabia.
JA nie mowie o pierwszym sezonie, ktory rzeczywiscie ukazal sie ok. 6 lat temu, ale o PIERWSZEJ czesci DRUGIEGO sezonu, ktory ukazal sie na rynku europejskim tydzien temu. Wszedzie o tym trabia. Zas co kwietnia, to wtedy ukaze sie DRUGA czesc DRUGIEGO sezonu. Tak jak w przypadku poprzednich, brak w nich polskich napisow. Ale przynajmniej nie ma tez czeskich, wegierskich, tureckich i innych, jak to mialo miejsce w przypadku pierwszego sezonu. Tam brakowalo chyba tylko polskiego i sua chili...
Rany, wiem, że wyszło. Ale nie preferuję takiego chamskiego podziału na dwie części, skoro i tak ukaże się całościowe wydanie. Poza tym, mówiąc o polskim wydaniu oczywiste jest, że chodzi mi o wydanie z polskimi napisami + ewentualnie z lektorem :) Nie mam zamiaru wydawać kasy, żeby nawet nie mieć napisów. Tym bardziej że to chyba niemiecka edycja jest,a ja nienawidzę tego języka.
Owszem, kupione w niemczech. Ale jest tam rowniez audio angielskie! Czyli oryginal. Czyli wydanie niemieckie rozni sie tylko tym od USA, ze posiada napisy po niemiecku na... okladce. Poza tym napisy: angielski, angielski dla nieslyszacych, dunski, niemiecki, finski, holenderski, wloski, norweski, szwedzki, hiszpanski. I kilka audio w ww. jezykach. A co calosciowego wydania nie bylbym taki pewien - juz kilkakrotnie przekladano premiere tego (opisywanego przeze mnie) wydania, brak w nim wstepow z kobieta z klockiem, inny layout, mniej jezykow (napisy).
Widze, ze nie calkiem czaisz swiat DVD...
Już nie mam siły... Dla mnie byłoby profanacją mieć wydanie w pudelku opisanym po niemiecku i płytkami na których pewnie też są jakieś inskrypcje w tym języku - i o to mi chodzi, a nie o ścieżki językowe, bo trudno żeby nie było oryginalnej. To że się różni to kwestia, że Paramount to wydał, a wcześniej zrobiła to jakaś inna wytwórnia (bodajże Artisan), która miała wtedy prawa, ale wydali tylko pierwszy sezon. Czekam aż wyjdzie wydanie pełne, do którego jest link i wtedy ewentualnie będzie można stwierdzić jak się ma sprawa z dodatkami. I dobrze wiem, że premiera była przesuwana, bo od kilku lat się tym interesuję. Także z tym czajeniem świata DVD, to raczej nie do mnie, proszę.
Czy wydanie, które zakupiłeś na all**** zawiera dodatki?
Dla mnie istotną sprawą są te dodatki.
Skłaniam się ku zakupieniu tej wersji wydanej w Niemczech, ale o wiele bardziej wolałabym wersję amerykańską.
Witam, wersja na allegro jest niemiecka, ale od wersji USA rozni sie tylko napisami na pudelku - audio jezykowe i napisy te same. Co do dodatkow, maja byc dopiero w 2 czesci 2 sezonu, ktory ukaze sie w Europie w kwietniu. Ja kupilem w Niemczech i jestem zadowolony:)
Ja też mam wydanie niemieckie pierwszej części sezonu 2 na DVD. Generalnie to nie przeszkadzają mi napisy po niemiecku na okładce a napisów polskich nie potrzebuję bo radzę sobie ze zrozumieniem bez nich. Niestety nie ma żadnych dodaktów na tym wydawnictwie a menu DVD są bardzo ubogie w porównaniu z DVD sezonu 1 który również posiadam. Ale kupiłem to DVD nie dla okładki ani dodatków tylko dla serialu. A dodatki owszem będą ale na drugiej części sezonu 2. Wywiady z obsadą i LOG LADY INTROS do wszystkich odcinków. A więc czekamy na kwiecień ;-))A pod tym adresem możecie popatrzeć na okładkę 2 części Sezonu 2.:-)) Pozdrawiam wszystkich fanów serialu!
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jak większość zapewne, jedynie mam możliwość do kupna Twin Peaks w wydaniu niemieckim.
Tylko gdybym miała wybór to oczywiście, że wybrałabym wersję USA (czułąbym się psychiczniej lepiej ;)
Nie znam języka niemieckiego, ale bardzo mi zalezy na oryginale.
A gdzie jest ten adres , chyba nie wkleiłeś?
Pozdrawiam
Zapmniałem wkleić ;-)) Ale nie musisz przecież znać niemieckiego;-)) To jest przecież DVD i jest też oryginalna, angielska wersja językowa. http://www.areadvd.de/dvd/2007/Twin_Peaks_2_2_DVD.shtml
Taniej jest zamowic sobie z www.amazon.de. Wychodzi ok. 130zl. w przeliczeniu z przesyłką. Na przesyłkę czekałem tydzień. Ale trzeba mieć kartę kredytową albo kartę debetową pozwalającą na robie zakupów w internecie.
Mam parę pytań-słyszałem wiele dobrego o tym serialu ale nie oglądałem jeszcze...1.W ciekawostkach jest napisane że serial składa się z 30 odcinków-czemu tak mało? Tylko proszę bez zdradzania fabuły:) Koniec wynikał z naturalnego zakończenia serialu(jak we Friendsach) czy nie miał oglądalności(jak np. Surface?)2.Na stronie napisy.org są tłumaczenia do 29 odcinków(7 z pierwszej serii i 22 z drugiej)-jeden odcinek był podwójny? Proszę bez bluzgów pod moim adresem-jestem fanem seriali ale tego nie miałem nigdy okazji oglądać więc nie mam dużego pojęcia o MTP...
Twin Peaks liczy 30 odcinków łącznie z pilotem, który ma czas pełnometrażowego filmu (można go nazwać podwójnym odcinkiem). Lynch planował nakręcić jeszcze jeden sezon. Niestety tv ABC go zdjęła, bo drugi sezon miał mniejszą oglądalność w porównaniu do pierwszego, chociaż i tak była ona wysoka. Moim zdaniem zdjęcie tego serialu, to był to jeden z największych błędów w historii telewizji. Jednak z drugiej strony zakończenie równiez jest dużym atutem serialu, bo pomimo, że planowano dalej go kręcić, to scena, w której go przerwano jest naprawdę powalająca.