PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 118093
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Ale drugi również przyjemnie mi się oglądało. Ogólnie świetny serial, wciągnął mnie do reszty. Niektóre wątki i bohaterowie mnie denerwowali (Nadine! Lucy! Andy!), ale większość to nadrabiała z nawiązką. Natomiast zdecydowanie nie podobało mi się zakończenie... Ale cóż, nie można mieć w końcu wszystkiego...

Malignus

mam takie same odczucia....zakoczenie nie takie jakie bym chciala aby bylo...chociaz musze przyznac ze ostatni odcienki byl wedlug mnie jednym z ciekawszych bo wiele odcinkow niestety poprzez nieciekawe watki nudzilo troche mnie

ocenił(a) serial na 10
Malignus

Zakonczenie,było bardzo dobre. Chciałyscie miec jakis happy end? Bez zartow dziewczyny

ocenił(a) serial na 10
raikoh_2

Jakie "łyście"? Jakie "dziewczyny"? Masz problemy z rozpoznawaniem znaków, czy jak?

Malignus

po prostu chodzi mi o to ze po tylu godzinach ogladania serialu przyzwyczailam sie i bardzo polubilam postać agetna Coopera a tu nagle takie cos...nie mowie ze bylo zle tylko po prostu pozostal maly niedosyt,ciekawosc co stalo sie pozniej.niestety tego sie juz zapewne nie dowiemy:(

ocenił(a) serial na 10
ewa_dnb1___

mialem dokladnie takie samo odczucie co do zakonczenia i genialnego osatniego odc. ale to wlasnie jest Lynch, ktory bawi sie z widzem ..robi z niego poniekat ''glupka'';p tak to odbieram..ale wlasnie przed tyg. poraz 2 obejrzalem caly serial i FWWM i tak doszedlem do wniosku w zwiazku z Coop'em ,ze on jednak bedac uwieziony (tzn. jego dobra strona) w czarnej chacie ma w niej jakies bardzo wazne zadanie co pokazuje scena z FWWM kiedy Laura Palmer zostaje tak mi sie wydaje ''odkupiona'' tzn. udaje sie do czegos w rodzaju 'bialej chaty' wlasnie dzieki Dale'owi. W jednym z odcinkow chyba major Briggs powiedzial mu ,ze jest kims wyjatkowym a Hawk,ze jezli czlowiek spotka w czarnej chacie swoje ciemne odbicie i zabraknie mu odwagi jego dusza zostanie unicestwiona a Coop raczej przetrwal..oczywiscie wiele jest znakow zapytania i mozna tylko sobie 'pogdybac':P .Gdzies czytalem, ze Coop mial w kolejnym sezonie gdzie bardziej mial byc rozwiniety watek bialej chaty stanowic przeciwienstwo dla BOB'a i w koncu miec na tyle sily i dobrej mocy aby z nim zwyciezyc :) Tak czy inaczej dla mnie TP nie konczy sie tak dramatycznie szczegolnie po obejrzeniu FWWM i wierze w Dale bo jak nie on mialby byc tym 'jedynym' co moglby kiedykolwiek wygrac to kto?;p Pozdr dla fanow i maniakow TP:D