PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Ale niestety co kolejny odcinek to gorszy od poprzedniego nie wiem dlaczego reżyser tak koncertowo sknocil ten serial przecież to byl material na arcydzielo pierwszy odcinek to byl fantastyczny, wciągający niczym najlepszy kryminal, poprostu genialny pomysl a tu nagle zrobil sie zwykly gniot nie wiadomo kiedy i nie wiadomo jak.......

ocenił(a) serial na 10
Love_Naomi_Watts

ależ wiadomo jak....
Lynch zaczął, a kto inny kontynuował - dlatego ;P

Sylwiaczek666

Aaaa to nie wiedzialem tego.... :(
Pozdrawiam serce :D

ocenił(a) serial na 10
Love_Naomi_Watts

straszny żal, że Lynch nie robił go do końca ...

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

to gadanie, że Lynch nie robił do końca to trochę strzelanie kulą w płot

tak, w drugim sezonie Mark Frost wprowadził więcej własnych wątków, tak, w drugim sezonie Lynch zaczął już przygotowywać scenariusze do filmów Twin Peaks (trzech, ukazał się jeden), ale... 2 sezon jest o 2/3 dłuższy od 1 i samo ocenianie pełnego sezonu jak formuły miniserii w pierwszym sezonie to jakaś porażka w argumencie, inną rzeczą jest to, że najbardziej wkurzający widzów motyw, czyli szkolne romanse i nabijanie się z oper mydlanych to nie jest pomysł Frosta, a Lyncha właśnie, a na koniec, ostatnie 3 odcinki 2 sezonu to jedne z najlepszych odcinków serialu, lepsze niż część epizodów sezonu 1

ocenił(a) serial na 9
icdk

Witam,
Jestem w trakcie oglądania drugiego sezonu Twin Peaks.
I dziś mój znajomy wyjawił mi kim jest morderca - BOB.... ;(
Wkręciłem się super, serial podoba mi sie mega.
Co teraz zrobić, żeby jakoś tej serial dalej oglądało mi się dobrze....?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Love_Naomi_Watts

Love Pier@ takie farmazony, że żal za dupe ściska.

ocenił(a) serial na 7
prezzi83

Chyba Ty...

prezzi83

żal ci PATAFIANIE za to ty nikogo nie kochasz tylko samego siebie! a ja kocham Sydney Poitier :D

ocenił(a) serial na 7
Love_Naomi_Watts

Masz racje tak samo uważam. Pierwszy sezon zdecydowanie lepszy a dla tych którzy się spierają to niech zobaczą oceny poszczególnych odcinków. Pierwszy odcinek 9/10 a później średnia za odcinek systematycznie spada...

ocenił(a) serial na 10
ElTomeko

Kogo obchodzą jakieś średnie za odcinek?

ocenił(a) serial na 9
prezzi83

Może nie jest to najważniejsza miara którą można się posłużyć w ocenie serialu, ale na pewno daje do myślenia. Też uważam że w pierwszym sezonie wszystko jest spójne, przemyślane a po każdym kolejnym odcinku jest się bardziej wkręconym w tą historie. Natomiast w drugim twórcy dają nam nie mały miszmasz i odnosi się wrażenie że kolejne wątki(po odc.16) są wplecione na siłę i pisane na kolanie i nijak mają się z konwencją ze wcześniejszych epizodów. Ale nie zmienia to faktu że jest to jeden z najlepszych seriali jaki widziałem.