PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117685
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

no ale nie udało się, dotrwałem do 4 odcinka, klimat jest? jest. zaciekawił? jasne, do tego 2 piękne aktorki, ale k.urwa- jakiś totalnie głupawy jest ten serial, nie mogłem znieść postaci agenta FBI, a raczej bardziej że nikt nie zwraca uwagi na to że zachowuje się jakby był psychiczny, rzucanie kamieniami w butelke pomoże odkryć kto jest mordercą? jasne, przecież wiadomo to przecież najlepszy sposób! albo motyw z tym snem, dla mnie troche za bardzo oderwany od rzeczywistości...

ocenił(a) serial na 10
Dies__Irae

Koleś bierzesz się za serial wyreżyserowany przez Lyncha i piszesz ze oderwany od rzeczywistości :D Twin Peaks to nie Zagadki CSI a agent Cooper to kwintesencja tego serialu.

ocenił(a) serial na 9
N3rgal

Ot właśnie ;-)

N3rgal

to że w filmach lyncha nie wiadomo co jest rzeczywistością, a co snem/wyobrażeniem głownego bohatera to jedno(np. w mulholand drive), a kompletna niedorzeczność zachowania agenta fbi i nadawanie jej sensowności przez reszte bohaterów to zupełnie inna sprawa...

Dies__Irae

ale właśnie to jest w tym najzabawniejsze i najfajniejsze! :) widać do Ciebie nie trafiło :)

ocenił(a) serial na 10
Dies__Irae

Dialog Kyle'a MacLachlana (agent Cooper) z przebranym za kobietę... Davidem Duchovnym:
- Myślałem, że nie interesujesz się już dziewczynami.
- Może i noszę sukienkę, ale majtki wkładam po staremu, jeśli wiesz, co mam na myśli.
- Nie bardzo.
:-)

I już jest dziwnie.
Dlatego ten serial jest jedyny w swoim rodzaju.
Dlatego jest ponadczasowy.

Na osłodę obrazek z epoki:
Goodbye horses!
http://theplaylist.net/remember-late-jonathan-demme-great-video-essay-use-close- 20170426/