PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117927
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Czy ten serial jest zrobiony w charakterystycznym dla Lyncha stylu?
Chodzi mi na przykład o jakieś przechodzenie między wymiarami, tajemniczy ludzie z zaświatów i ogólnie, tego typu pierdoły...., wiecie, takie typowe rzeczy dla jego filmów...

Pytam, bo mam zamiar sięgnąć po ten serial już od dłuższego czasy, ale styl filmów Lyncha kompletnie mi nie odpowiada. Oglądając 'Zagubioną autostradę', czy 'Dzikość serca' męczyłem się jak nigdy... w związku z tym za 'Mulholland Drive' nawet nigdy się nie zabrałem... Ale taka 'Prosta Historia' lub 'Człowiek Słoń' to już zupełnie inna bajka. Obydwa obrazy nie mają w sobie tego klimatu jego filmów i obydwa są moim zdaniem co najmniej bardzo dobre. Czego nie mogę oczywiście powiedzieć o wyżej wymienionych...

I teraz pytanie, do której ''kategorii'' zalicza się 'Twin Peaks'. Jeśli do tych pierwszych to niestety, ale będę musiał odpuścić sobie oglądanie... z wiadomych względów..., a nie chcę zaczynać serialu, i potem go nie kończyć...
Więc? Jak jest?

ocenił(a) serial na 10
niewiem_6

Twin Peaks jest tak Lynchowskie jak może, ale sporo w nim też wątków obyczajowych od Frosta, no i całość jest bardzo stonowana, przynajmniej do 3 sezonu jako, że był to serial emitowany w publicznej tv.

Dla mnie Twin Peaks to najlepsza rzecz jaką kiedykolwiek nakręcono czy to dla tv czy dla kin. Polecam obejrzeć chociaż kilka odcinków :)

ocenił(a) serial na 5
KubaLBN92

Spodziewałem się takiej odpowiedzi... Ale jeżeli, tak jak piszesz, jest sporo wątków obyczajowych to może się jednak skuszę... kiedyś... Tak, czy inaczej, dziękuję za tak szybką i do rzeczy odpowiedź. :)

''(...) do 3 sezonu (...)'' ??? A tutaj, na FW są podane tylko dwa sezony... To jak to jest...? Chyba, że liczysz jeszcze ten nowy...

ocenił(a) serial na 10
niewiem_6

Oglądaj dwa sezony. Potem film Ogniu krocz ze mną. W takiej i tylko takiej kolejności. Następnie trzeci sezon. Nie czytaj nic na necie,żadnych spojlerow

ocenił(a) serial na 5
batesmotel27

Wiem jak oglądać.
A są tylko trzy sezony tak???

ocenił(a) serial na 10
niewiem_6

Tak o czwartym na razie ciszaaa