PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Smak kawy

użytkownik usunięty

Oglądając ten serial zacząłem bardziej delektować się smakiem porannej kawy. Czy na
Was podobnie wpływa pasja i entuzjazm agenta Dale'a Cooper'a? Uwielbiam tą postać i po
części chciałbym postrzegać rzeczywistość jak on. Jest przystojny, mądry i przeinteligentny
- to cechy, którymi powinien charakteryzować się mężczyzna, by być w pełni spełnionym.

ocenił(a) serial na 10

Siadając znów do serialu, gdy tylko usłyszałem słowa agenta Coopera (genialny Kyle MacLachlan) "cholernie dobra ta kawa", od razu sam sobie zaparzyłem.
Szczerze to chyba zawsze oglądając Twin Peaks piję kawę. Jak kult to kult.

Wernetto

cholernie dobra kawa wg Coopa to taka ciemna jak biezksiężycowa noc:]

ocenił(a) serial na 10

podobne odczucia mam po filmie "Kawa i Papierosy" (2003). Gdy tylko zacząłem oglądać film, od razu przyszła ochota na kawę :)

Podobna rzecz ma się z Genialnym Agentem Cooperem :)

kuros_k

kawa jak kawa, ja uważniej przyglądam się daglezjom i sowom :]

ocenił(a) serial na 8

Ja również przed oglądaniem serialu, zaparzam kawę aby się delektować, i tak jak lubi agent Cooper, czarna jak bez księżycowa noc ;)

ocenił(a) serial na 10
tomek922

nie pijam kawy, ale zawsze ogladajac twin peaks mam straszliwa ochote na pączki. kiedy widze jak wyposażone jest biuro szeryfa ślinianki zaczynaja mi pracowac jak szalone ;]

missext

Ja po obejrzeniu 2 sezonów nadużywam gestu wyciągniętej ręki z podniesionym kciukiem. :)

Skejt

Ja piłam podczas serialu kawę i jadłam pączki :> Nigdy wcześniej nie były tak smaczne.

ocenił(a) serial na 10
Skejt

hah a ja za dużo używam gestu "OK" :D

kuros_k

:) nie zapominajcie jeszcze o placku z wiśniami i lodami waniliowymi, kupiłem dwa sezony Twin Peaks nareszcie z polskim lektorem,nie wiem jak wy ale ja na zawsze zostanę mieszkańcem tego miasteczka ah ten mroczny klimat ,zrozumie ten kto bał się tego serialu w dzieciństwie.

ocenił(a) serial na 10
Skejt

Mam dokładnie tak samo xD

użytkownik usunięty

Kawa o której piszecie miała swoją symbolikę w serialu. Kto zwrócił uwagę co działo się z kawą gdy Cooper przebywał w czarnej chacie ?

i nie tylko w czarnej. z rozbitego przez Annie dzbanka kapie kawa gesta jak maź.

ocenił(a) serial na 8
sycomore

woow! a ja się zastanawiałem, dlaczego takie zbliżenie na to było. 10 punktów za spostrzegawczość!