Uwielbiam horrory, ale nie tylko. Przymierzam się do tego serialu już od pewnego czasu, ale
chciałbym się od Was dowiedzieć co sobie w nim najbardziej cenicie i do jakiego gatunku byście
go zaklasyfikowali najprędzej. Z góry dzięki za odp.
Zdecydowanie warto, serial ma strasznie specyficzny klimat, ciężko to opisać, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej i ciekawiej;) cała historia wciąga, ja praktycznie za każdym razem dziwiłem się że to już koniec, bo miałem wrażenie że minęło tylko 15 minut :)
polecam!
Tak jak polecał keloj. Ten serial to jest zupełnie coś innego, magia "TV Show" lat 90-tych. Dziwnie się z początku ogląda i sporo wątków, ale to jest po prostu coś niesamowitego. Wciąga jak "turbodysza" od odkurzacza :) naprawdę warto się wybrać do Twin Peaks :)
To zależy.
Jeżeli w serialach tego typu najbardziej interesuje Cię pytanie "kto zabił?" i odpowiedź na to pytanie w finale - odpuść go sobie. Dla Mnie to było najwazniejsze i dlatego własnie serial tak Mnie rozczarował, choć z początku zapowiadał się rewelacyjnie.
Jeżeli natomiast interesuje Cię klumat, teamtyka horroru i paranonormalne oraz parapsychologiczne pierdoły i przede wszystkim rozumiesz filmy Davida Lyncha (których nie rozumie oin sam) - jak najbardziej warto.
Ale ogólnie ze wszystkim co stworzył David Lynch nalezy uważać - ten facet ma nie po kolei w glowie i sam nie wie o czym są jego filmy.
Osoba powyżej wprowadziła cię w błąd - serial nie wyjaśnia w końcu kto zabił Laurę Palmer.