PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Uwielbiam horrory, ale nie tylko. Przymierzam się do tego serialu już od pewnego czasu, ale
chciałbym się od Was dowiedzieć co sobie w nim najbardziej cenicie i do jakiego gatunku byście
go zaklasyfikowali najprędzej. Z góry dzięki za odp.

ocenił(a) serial na 9
Pawuloniasty

Zdecydowanie warto, serial ma strasznie specyficzny klimat, ciężko to opisać, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej i ciekawiej;) cała historia wciąga, ja praktycznie za każdym razem dziwiłem się że to już koniec, bo miałem wrażenie że minęło tylko 15 minut :)

polecam!

keloj

A czy wyjaśnia się na końcu kto zabił Laurę Palmer?

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Tak jak polecał keloj. Ten serial to jest zupełnie coś innego, magia "TV Show" lat 90-tych. Dziwnie się z początku ogląda i sporo wątków, ale to jest po prostu coś niesamowitego. Wciąga jak "turbodysza" od odkurzacza :) naprawdę warto się wybrać do Twin Peaks :)

ocenił(a) serial na 6
Pawuloniasty

To zależy.

Jeżeli w serialach tego typu najbardziej interesuje Cię pytanie "kto zabił?" i odpowiedź na to pytanie w finale - odpuść go sobie. Dla Mnie to było najwazniejsze i dlatego własnie serial tak Mnie rozczarował, choć z początku zapowiadał się rewelacyjnie.

Jeżeli natomiast interesuje Cię klumat, teamtyka horroru i paranonormalne oraz parapsychologiczne pierdoły i przede wszystkim rozumiesz filmy Davida Lyncha (których nie rozumie oin sam) - jak najbardziej warto.

Ale ogólnie ze wszystkim co stworzył David Lynch nalezy uważać - ten facet ma nie po kolei w glowie i sam nie wie o czym są jego filmy.

Osoba powyżej wprowadziła cię w błąd - serial nie wyjaśnia w końcu kto zabił Laurę Palmer.

ocenił(a) serial na 10
MrJigssaw

Nie zgodzę się. Wiadomo kto zabił Laurę Palmer, jeżeli nie zrozumiałeś tego wątku to chyba nie oglądałeś uważnie tego serialu.
Paweł G - polecam Ci zdecydowanie, klimatu tego serialu nie da się porównać z niczym innym.