Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 119 tys. ocen
8,5 10 1 119427
8,8 48 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

od 14 grudnia o godzinie 17:10 tvn7 rozpoczyna emisję serialu :)

mini_one

Dzisiaj się o tym dowiedziałam i umieram z radości!!! W końcu najlepszy serial o w miarę normalnej godzinie (a nie jak TVP2 dawała po 1 w nocy).
Czekam z niecierpliwością. Jeszcze 119 godzin i 35 minut!!!!

ocenił(a) serial na 10
ja_czyli_ania

Właśnie, że o 1ej w nocy najlepiej się oglądało, zwłaszcza jak cisza i ciemność wypełniała pomieszczenie, a Ty leżysz i zagryzasz kołdrę. Agent Cooper ma właśnie sen i siedzi w "czerwonym pokoju", a karzeł trzęsie kuprem i mówi tą swoją dziwną mową, jakby czytał od tyłu. Ale... jak kto lubi. Pozdrawiam

mini_one

będzie pilot i wszystkie 29 odcinków ? czy zrobią tak jak tvp ?

ocenił(a) serial na 5
Leon_B_Fink

Z tego co widzę na Telemagazynie to będzie 8 odcinków. Pierwszy odcinek to będzie pilot i będzie trwał 115 minut a już kolejne będą trwały 65 minut.
Pilot: http://www.telemagazyn.pl/program/3474502311.html
Drugi odcinek: http://www.telemagazyn.pl/program/3475019039.html

Nie jestem wybitnym znawcą tego serialu, choć go nawet lubię oglądać ale jeśli ktoś mógłby wytłumaczyć czy to normalne, że wszystko z 30 odcinków będzie złączone w 8 odcinków ?

W zwiastunie, który widziałem na TVN7 to słychać było, że lektorem będzie Maciej Gudowski. Na TVP2 czytał Janusz Szydłowski a na Polsacie Andrzej Matul. Ciekawe jak wypadnie tłumaczenie na TVN7.

ocenił(a) serial na 10
Axel

Po prostu pokażą 1 sezon, pilota + 7 odcinków.

rycerz1984

ale to przecież nie ma najmniejszego sensu, każdy kto serial widział ten wie

Leon_B_Fink

Z tego co podaje Gazeta Telewizyjna GW odcinki 1-8

ocenił(a) serial na 7
mini_one

właśnie przypadkiem trafiłam :) w końcu uda mi się to obejrzeć!!! :D

mini_one

To bedzie leciec tylko w niedziele? <za krotki<

ocenił(a) serial na 10
HollyShort

Własnie tez chciałem o to zapytac, co niedziele i cały serial? czyli 2 sezony ?

ocenił(a) serial na 8
marcinr_1990

Cóż to czy będzie emitowany drugi sezon zależy zapewne od oglądalności. A tak swoją drogą to coraz bardziej lubię tvn7. Dużo dobrych filmów i seriali. Tylko te reklamy...

ocenił(a) serial na 10
widelec

Nom - w ciągu pilota było chyba z 5 reklam, co dwadzieścia-kilka minut emisji puszczali. Wszystko w ciągu zaledwie dwóch godzin.

kAwkA

były 3 reklamy, ale to i tak za dużo

1 sezon nie konczy sie absolutnie niczym - tak jakbyśmy czekali na kolejny odcinek, nie ma zadnego przełomu,żadnego zwrotu akcji, nie wyjaśnia sie całkowicie nic, gdy ktoś obejrzy 7 odcinków tp to tak jakby serialu wcale nie widział, "sezonowość" akurat w tym przypadku była wprowadzona sztucznie - tylko i wyłącznie dlatego że w trakcie realizacji serialu między 7(ostatnim odcinkiem 1 serii) a 8 odcinkiem (1 odcinek 2 serii) była 9-miesięczna przerwa

gwoli ścisłości przerwa między pilotem a serialem trwała ponad rok , co bedzie można zobaczyc już za tydzień w pierwszym odcinku serialu

Leon_B_Fink

... i własnie dlatego, że twin peaks - pilot + 29 odcinków serialu stanowi spójną całość uważam ze emisja tylko 7 odcinków pozbawiona jest sensu

ocenił(a) serial na 8
mini_one

oglądałam, jak najbardziej mi się spodobał i będę kontynuować niedzielne seanse z tym serialem :D

ocenił(a) serial na 10
WholeLottaLove

Myślałem, - "wchodząc" tu - że rozmowa będzie na temat serialu samego w sobie, a nie emitowania go w tvp, ale ok. Ktoś ma jakieś pytania, komuś coś się nie zgadza, wszystko dla Was w serialu jest jasne i wiecie skąd Cooper tyle wie. Fakt: jest bardzo inteligentny i jak sam twierdzi miał sen, który odmienił jego życie i poznał technikę dedukcyjną, umie czytać język ciała o czym wiele razy się przekonaliśmy. I czy każdy z każdym musi tam mieć romans... (?)