PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 117707
8,6 55 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

przerażający 8/10

ocenił(a) serial na 8

widziałam serial dwa razy.Pierwszy raz go obejrzałam,mając kilkanaście lat.Pamietam ze telewizja publiczna go wyswietlała,a moze polsat..W kazdym badz razie juz wtedy mnie przerazil,mimo ze tak naprawde nic wtedy z niego nie rozumialam.Drugi raz wzielam sie za niego jakies 5 lat temu.Bomba!Poprzedziłam to przeczytaniem pamietnika l.palmer..Reasumując,serial jest przesycony takim niewytłumaczalnym mrokiem.BOB wcielenie zła..ba cały serial jest dla mnie przesiąknięty złem w czystej postaci(oczywiscie z mojego punktu widzenia).Mam zamiar znow powrocic do miasteczka twin peaks,i jestem pewna ze ponownie wzbudzi we mnie jakies takie przerazenie ale i ciekawosc.

ewel88

Dokładnie, jeden z najbardziej przerażających filmów jakie w ogóle widziałem.
I w tym chyba tkwi jego klimat i urok. Te góry...Marzę żeby tam pojechać.

ewel88

Ja również oglądałam ten film jako dziecko, byłam nim zafascynowana i właśnie przerażona... zawsze chciałam do niego wrócić ale zajęło mi to ładnych kilkanaście lat :) ale obejrzałam nie dawno i jestem pod ogromnym wrażeniem, wszystko w tym filmie jest perfekcyjne, ta otoczka tajemniczości, zła, mroczności.
Rewelacyjny !!

ocenił(a) serial na 9
k0chanka

^^^ :]

ocenił(a) serial na 8
ewel88

Tak samo miałem. 1szy raz oglądałem w wieku ~10 lat (jak rodzice pozwolili :) ). Całe rodzeństwo siadało i się razem baliśmy.

Jedyne co mogło przegnać strach to te pioruny/prądy co się na końcu napisów pojawiały. Dopiero wtedy mogłem iść spać spokojnie. Pamiętacie te pioruny?

wikiesp

i ja sie dolacze:)rowniez ogladalam serial bedac dzieckiem tak naprawde :/ filmu nie pamietam, ogladajac obecnie mam jakies przeblyski ze to bylo ale ogladam jakby pierwszy raz...wtedy sie balam teraz boje sie bardziej no ale filmy Lyncha maja to do siebie ze sa upiorne co lubie :D dla mnie Mistrz :) inne jego filmy rowniez rewelacyjne to wracam do ogladania

chicken86

Wybaczcie że się czepiam, ale to SERIAL, a nie FILM.
I jak dla mnie to jest mocna i soczysta dziesiąteczka.

ocenił(a) serial na 8
Kysio_2

oj tam czepiasz się ;)

dziesiątka jak najbardziej

ocenił(a) serial na 10
ewel88

Mroczny,wspanialy serial a muzyka Ennio Morricone Twin Peaks Theme poprostu wymiata:) 10 na 10 bez dwoch zdan:)

makaveli1983

Chyba muzyka Angelo Badalamenti

Wojtky

też, ale główna nutka jest Morricone =)

k0chanka

hmmm jajo normalnie, byłam pewna że to Morricone, aż sobie sprawdziłam na necie.... =)
Sry za wprowadzanie w błąd =)

k0chanka

hehe, serial niesamowity, wlasnie ostatnio obejrzalem po raz pierwszy swiadomie - jak lecial w 91 to matula nie pozwalala ogladac ale cos tam sie widzialo. i jak teraz ogladalem to do dzisiaj pamietalem jak mi matula opowiedziala koncowke ostatniego odcinka - tak mi to utkwilo w pamieci, ze ogladajc go teraz wiedzialem jak sie skonczy. matula popsula mi caly serial 18 lat temu ;P