PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37003}

Miasteczko Twin Peaks

Twin Peaks
1990 - 1991
8,5 118 tys. ocen
8,5 10 1 118121
8,6 61 krytyków
Miasteczko Twin Peaks
powrót do forum serialu Miasteczko Twin Peaks

Jak w temacie brrrr...Jako, iż BOB jest dla mnie (i podejrzewam ze nie tylko) najbardziej traumatyczną filmową postacią, której do dzis się boję, proponuję małe zestawienie wszystkich scen z jego udziałem w kolejności chronologicznej (nie było ich za wiele).
Po raz pierwszy BOB pojawił się w wizji pani Palmer, gdy był schowany za łóżkiem Laury....
Jaka była następna?

ocenił(a) serial na 10
Cass

a tu taka ciekawostka jak BOB pojawia się pod koniec pilota
http://www.glastonberrygrove.net/reference/howbob/howbob.jpg
z tą sceną jest ciekawa historia bo było to przypadkowe odbicie w lustrze Franka Silvy (BOB) którym zachwycił sie Lynch i postanowił dać mu rolę mordercy, taki przypadek a jak wiele zmienił..

ocenił(a) serial na 10
taurus_4

Widać do dosyć dobrze na DVD czy ogólnie divxie. Sam stosunkowo niedawno wyczytałem to w ciekawostkach i przekonałem się na własne oczy puszczając film na płycie. Jak to przypadek sprawił, że BOB ma twarz Franka Silvy. Ciekawe co by było, gdyby nie to odbicie? Czy w ogóle byłby BOB?

ocenił(a) serial na 10
Cass

Trudno powiedzieć co by było ale to dzieki temu odbiciu i zbiegowi okoliczności Silva dostał rolę, może gdyby nie to to serial potoczył by się inaczej podobno Lynch kręcąc pilota (a było to rok przed serialem) sam nie wiedział kto będzie mordercą. Zresztą już w czasie pierwszej emisji były przygotowane dwa scenariusze w jednym mordercą był Leland w drugim Ben Horne spowodowane to było ewentualnymi przeciekami z planu.

ocenił(a) serial na 10
taurus_4

Czyli nie byłoby BOBA być może, gdyby nie to odbicie. Prawdopodobnie.

Też słyszałem, że mordercą miał być ktoś z tej dwójki, zresztą w serialu była taka scena z Jednorękim, jak zaczął wpadać w panikę, a w tym czasie do pomieszczenia wszedł Horne.
Jest jeszcze taniec Audrey, a co robił karzeł? Czyżby ona też brana była pod uwagę? Wątpię, chyba miała to być zmyłka, sam nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
ABEL

rzeczywiscie bob jest przerazajacy!(CREEPY SHIT)!Bob wymiata!

ocenił(a) serial na 8
taurus_4

Ty tępa dzido pisz że spojler, zjebałeś mi serial żeby cie Bob nawiedzał