PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12813
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Czy ktoś może mi powiedzieć jedną rzecz, co do rodziny Richarda...? :P

Gdzieś czytałam, że Ojcem Richarda jest Rahl Posępny (Darken Rahl [?]), a dziadkiem Zeddicus. Zaastanawia mnie, więc czy Zedd jest jego dziadkiem od strony matki czy ojca tj. czy jest ojcem Rahla złego ;PP
I jeszcze jedna rzecz skoro już piszę. W którym odcinku Richard i Kahlan się pobiorą? :P

lucha_luska

Niestety nie wiem czy Zedd jest dziadkiem od strony matki czy ojca,a też mnie to ciekawi. W 1 sezonie Richard i Kahlan się nie pobiorą,ale gdzieś czytałam,że w książce się pobrali,więc musimy być cierpliwi ;P

ocenił(a) serial na 8
aryanna

Widzę, że sie orientujesz ogólnie, to możesz mi powiedzieć czy w tym sezonie będzie coś więcej o życiu Zedda?
I kiedy Richard się dowie, że Zedd jest jego dziadkiem? I czy wgl w tym sezonie dowie się czegoś więcej o swojej rodzinie? :]

I... nie orientuje się ktoś czemu na plakacie jest przyjaciel Richarda (ten celnik [?] z pierwszego odcinka)? Bo tam jak już by chyba bardziej Zedd pasował, skoro jego jest duuużo więcej w filmie? :P

lucha_luska

Ten czarnoskóry celnik pojawi się jeszcze w 1 sezonie. Również nie rozumiem czemu na plakacie nie ma Zedda. Widać te plakaty robili na przykładzie 1 odcinka,a nie w oparciu o cały sezon.
Coś więcej o życiu Zedda? Nie bardzo pamiętam,bo już dawno oglądałam LOtS,ale bodajże w odcinku 11 Zedd odwiedzi swojego brata,to by było na tyle. Głowy nie dam,ale Richard nie dowie się w 1 sezonie,że Zedd jest jego dziadkiem.

ocenił(a) serial na 8
aryanna

Aaa dobra xd dzięki za wszystko ^^

.
.
.

ocenił(a) serial na 7
lucha_luska

Zedd jest dziadkiem Richarda od strony matki. Chłopak dowie się o tym w 16 odcinku.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
kkkinga

właśnie oglądnęłam ten odcinek xd trochę szkoda, ciekawie by było gdyby staruszek był ojcem Rahla D. ( x] ), ale zobaczymy co będzie dalej... tak nie jest źle xd A jennsen (ta siostra Richarda) i Richard mają wspólnego ojca? :P

użytkownik usunięty
lucha_luska

>>>A jennsen (ta siostra Richarda) i Richard mają wspólnego ojca? :P
W książce tak - ich ojcem jest Rahl. W serialu pomieszali i dali im wspólną matkę, co nie ma żadnego sensu dla treści. Ehhh.

użytkownik usunięty
lucha_luska

Zapraszam do przeczytania ksiazki calej sagi bo jak obejzalem 1 odcinek to odrazu wylaczylem bo sie wogole nei trzyma fabuly ksiazki... oni powinni zrobic 11 filmow tak jak jest 11 ksiazek sagi niz taki serial w ktorym sa wyciente sceny

zgadzam się z tobą książka jest super a ten serial to beznadzieja i strata czasu lepiej poczytać... A dziadkiem Richarda od strony ojca jest jak dobrze pamiętam Nathan prorok trzymany w pałacu siustr światła... :D

ocenił(a) serial na 1
aneta1513

dziadkiem Richarda od strony ojca jest Panis Rahl, ojciec Rahla Posępnego zabity przez Zedda. Nathan jest dalekim przodkiem Richarda (Siostry Swiatła więżą go już od bodajże 1000 lat). A rodzeństwa to ma dość sporo. W książce pojawia się trójka, jednakże każde ma inną matkę. Jeżeli natomiast w serialu przedstawili, że Jensen i Richard mają jedną matkę to pojechali po całości. Jennsen jest osobą na tyle ważną dla fabuły, że takie przekombinowanie sprawia, że kolejne serię to już z książka nie będą miały nic wspólnego.

VujekKarl

A no też fakt mój błąd z tym dziadkiem :)