od wczoraj zaczęłam oglądać na youtubie kilka odcinków i mi się strasznie spodobał ten serial :) Nie wiem czemu jak leciał w tv nie oglądałam :/ Dawno to leciało na jedynce ??
Jeśli tak strasznie Ci się spodobał, to polecam książki z tej serii - bez porównania lepsze. :o)
skoro tak zachwalasz to pewnie i po książkę sięgnę ;) jak na razie serial mi się podoba i właśnie też słyszałam krytykę ze strony tych którzy czytali książkę :/
Ponieważ książki Goodkind'a mają bardzo dobry "klimat" i świetnie się je czyta. Tego klimatu nie udało się oddać w serialu, pewnie stąd tyle krytyki.
A na czytanie zarezerwuj dużo czasu - o ile pamiętam to conajmniej 10 "cegieł". ;o)
Ja nie czytałem książki, a tego co wiem Ci którzy przeczytali ostro krytykują serial...
Moje oglądanie tego serialu zaczęła się w zeszłym roku kiedy 1 sezon leciał w TVP1.
Ze 2 lub 3 razy się natrafił mojej mamie i tak go obejrzeliśmy razem, od razu jakoś mnie nie zafascynował ale wystarczyło że obejrzałem go jeszcze raz i Khalan zrobiła na mnie ogromne wrażenie, a poza tym od razu spodobała mi się ta aktorka - jest bardzo ładna, przyznam się ze mi się podoba :)
Każdy kolejny odcinek oglądałem z powodu Khalan, jej decyzji oraz charakteru który ukazuje w serialu.
Obecnie tak mnie wciągnął serial że na bieżąco go oglądam, niestety nie mam kanału SciFi Channel ale ściągam te odcinki i oglądam na kompie :D
hehe ja jak na razie na yt oglądam ;) i z każdym odc. się wciągam coraz bardziej.. uzależniający serialik :D Fajnie by było jakby leciał ten serial na axn sci-fi
Na SciFi CHANNEL (na niektórych dekoderach pisze UNIVERSAL) owszem jest obecnie emitowany 2 sezon.
Kanał AXN SciFi niestety nie emituje tego serialu, natomiast na emisje 2 sezonu w TVP1 jeszcze trochę poczekamy gdyż z tego co wiem, za granicą nie został jeszcze w pełni wyemitowany.