Najlepszy serial jaki kiedykolwiek widziałem nic mu nie dorówna !!!! Ciekawe kiedy puszczą 2 Sezon na TVP1 :) chętnie będę oglądał.
Zachecam do przeczytania ksiazki, ciekawe czy bedziesz takiego samego zdania ^^
Pozdro^.
Błagam! Nie porównujmy filmu z książka, mimo iż jest na jej podstawie!
To są zupełnie dwa odmienne rodzaje sztuki.
Saki_94
Autor tematu napisal, tak mi sie wydaje, ze "to najlepszy SERIAL". Dlaczego
wiec przytaczasz ksiazke? To jest pozbawione logiki...
Pozdrawiam
PS Tez sie z nim nie zgadzam, aczkolwiek to naprawde wciagajacy serial
fantazy, ktorych w TV nie ma zbyt wiele.
A ja tam się zgadzam.
Nie lubie seriali sf, a ten jako jedyny przypadł mi do gustu.
Czytam ksiązki, jestem narazie przy 5 tomie i powiem, ze moze i fakt, ze mało ksiązka ma wspólnego z serialem, ale spojzmy prawdzie w oczy ;
trudno było by przestawić wydarzenia z ksiązki na ekranie.
Zresztą niektóre wydarzenia w ksiązce są naprawde długie, a skrócenie ich nie dało by efektu, tym bardziej jesli na końcu odcinka nie było by rozwiązania tylko np ' to be continue...' co mnie osobiście denerwuje.
Fajnie się czyta, przynajmniej mi, kiedy widziałam to na ekranie .
Dlaczego ?
Mogę sobię to wyobrazić i kazdego bohatera mam przed oczami.
Szczera prawda. Serial odbiega bo scenarzysci sami tak postanowili, gdzies to czytalem ze serial nie mial na celu promocji ksiazki tylko stworzeniu czegos w oparciu o ksiazke. Szczerze jest to najlepszy serial jaki dotad widzialem. Duzo w nim akcji, magi itd.
nati64
Masz racje, o wiele lepiej sie czyta po obejrzeniu serialu.
Ja jak czytam to sobie wyobrazam, ze Zedd, Richard itp. wygladaja taksamo jak w serialu.To mi pomaga ;p
Plusy serialu:
- świetne wykonanie: stroje, lokacje, a nawet efekty(momentami może sztuczne, ale bierzmy pod uwagę, że to serial).
- praca operatora.
- postacie są przekonywujące, budzą sympatię. Ogólnie praca aktorów tutaj w moim mniemaniu bardzo udana.
Minusy:
- schematyczna, powielana niejednokrotnie fabuła. Brak oryginalności.
- każdy odcinek kończy się sukcesem naszej drużyny co powoduje infantylność tego tytułu, dlatego cieszę się, że w drugim sezonie*spoiler
- udźwiękowienie. Nie znoszę zbyt wyeksponowanych efektów dźwiękowych, momentami gdyby usunąć video i zostawić audio to byśmy mieli lot odrzutowca i uderzenia tarana, a naprawdę mieliśmy lecące strzały i uderzenia w przeciwników. Trąci to tandetą.
*dojdzie Cary do drużyny, jako jedyna ma pragmatyczne podejście, nadaje to realizm i inną stronę mimo wszystko.
Dokladnie o to mi chodzi;))
Kurdem chyba sobie konta pomyliłam, widać miałam tu już kiedys konto bo założyłam nowe, a 'Natalia64' cos mi nie wchodziło.
Jeszcze ktoś wspomniał,ze można traktowac to jako dwie różne 'produkcje' czy cos w tym stylu.
Ja tak tego nie postrzegam . Ekran rządzi się swoimi prawami.
Producenci moim zdaniem musieli dodać tutj troche akcji zeby się lepiej 'sprzedawalo'
Jednak mają i swoje wspólne 'bieguny' , rzadko, ale się zdarza :)