Widac w serialu powiew nowej wizji Goodkinda.Jako patron nad serialem widac jak perfekcyjnie pracuje z reżyserem.Dzieki temu ten serial jest taki cudowny,realnistycznie przelana kasiazka na maly ekran.Mysle ze wszyscy fani sagi tez tak uwazaja.Zapierajace dech w piersiach efekty spejalne,a takze blystkoliwe akcje rodem z Matrixa.Wszystkim polecam goraco.Mysle ze sie nie zawioda.Nie moge doczekac sie 8 odcinka tego bestselleru
Przepraszam makaveli03 ale wydaje mi się jeżeli tak uważasz to w ogóle tej książki nie miałeś w ręku. Szczerze mam nadzieje że Goodkind nie jest patronem tego serialu a tylko sprzedał prawa do postaci gdyż to co się wyprawia w nim to jest komedia.
Co masz na myśli mówiąc realnie przelana książka... to że człowiek porażony mocą spowiedniczki może się wyzwolić pod jej wpływu a co waźniejsze może zlekceważyć jej rozkaz, to że Kahlan nie jest Matką Spowiedniczką a i tak ubiera się na biało, to że jak powiedział Darken Rahl jest 3 czarodziejów 1 stopnia w tym jeden pracuje dla niego, cała historia z Mord-Sith i Tanimurą, czy pozbyciu się wątku księgi Opisania Mroków i tego jest naprawde od cholery, jakby się uprzeć to w każdym odcinku... Nie ma się co upierać po prostu w każdym odcinku jest kilka smaczków z lekceważenia fabuły serii. ZERO spójności z książką totalne olanie historii.
"Zapierające efekty specjalne"... tym to mnie człowieku już rozbroiłeś kompletnie, efekty specjalne są na poziome naszego rodzimego wiedźmina. Chimera, bariery - to jest przykre, nie mówiąc o moim osobistym faworycie czyli skarpetce gdzie po chamsku widać że to ręka. Nie wiem co rozumiesz pod stwierdzeniem błyskotliwe akcje bo ja zauważyłem tylko nadmiar zwolnień i niebywałą umiejętność ukrywania się w lesie ponieważ jakikolwiek przeciwnik się pojawia to poprostu wychodzi zza drzewa... Stealth mode i tyle :)
Nikomu kto czytał tą książkę nie polecam tego serialu bo wszystko co sobie na jego temat wyobrażał zostało zmieszane z gó*nem, z drugiej strony ja na nim cały czas płacze ze śmiechu z głupoty scenarzystów.
A jeżeli komuś się podoba to cieszę się jego szczęściem ale nigdy go nie zrozumiem.
Brawo mocococo. Czuje powiew ale dzięki opiniom takim jak Twoja. Adaptacja?? Bardzo "wolna". Serial ma się tak do Goodkinda jak Xena i Herkules do mitologii greckiej. A te efekty rzeczywiście porywają, ale fanów comodore. Obsady nie komentuje... dałem 6 gwiazdek tylko dlatego, że ktoś wreszcie zwrócił uwagę na Terrego G.
Na razie jest 11.
1 sezon ma mieć 15 odcinków.
Nie wiadomo czy będzie drugi :P
Kolejny odcinek - 2009-02-22
mam rozumiec ze wczoraj mianowicie 01.03 powinien byc dostepny 13 odcinek ale jak narazie nie moglem znalesc
Podaj gg, podam Ci link do multiwyszukiwarki na której nie trzeba mieć konta :)
Ależ proszę w tym linku znajdzisz rozpiskę aż do 20 odcinka, ale zostało zamówionych 22 odcinki pierwszego Sezonu na dodatek potwierdzono już powstanie drugiego.
http://www.sword-of-truth.com/
znajdż tam newsa "Episodes 18, 19, and 20 Titels & Dates" masz tam dokładną rozpiske z datami ukazania owych epizodów !!!
A teraz "Panie Znawco" zobacz sobie datę tego newsa, a zobacz kiedy mi pisaliśmy o tym że będzie 17-18 odcinków.
Coś świta pod kopułą, czy dalej ciemno? :)
Już się tak nie denerwuj bo od samego poczatku były zakupione 22 epizody ( bo tyle zazwyczaj maja sezony w USA )
Ilosc odcinków była wiadoma o wiele wczesniej niż przeprowadzona rozmowa w tym temacie !!!
"Coś świta pod kopułą, czy dalej ciemno? :)"
A tutaj masz linka do newsa "Casting News: Ted Raimi to play Sebastian" z 2 września jest to wywiad(czy co tam innego) z Tedem Raimi
który wspomina o ilosci mających powstac epizodów !!!
http://www.sword-of-truth.com/?page=15
A jak ci się nie chce szukać tu masz fragment :
"Legend of the Seeker" has been cleared by Disney-ABC Domestic Television in 95% of the country to date, including all of the top 50 markets. Production on the 22-episodes is currently underway in New Zealand. The one-hour series is based on Terry Goodkind's epic fantasy series "The Sword of Truth." Goodkind's popular epic fantasy series are international bestsellers that have been translated into over 20 languages.
I wszystko wyjasnione mam nadzieje
Jasne, dzięki :)
Btw. Ja się nie denerwuję, to Ty po każdym zdaniu stawiasz rząd wykrzykników krzykaczu ^^
dobra jest tez:
- idealne oddanie kahlan: bridget regan ma urokliwe zielone oczy i rude wlosy ;)
- denna, ktora zmartwychwstala (!) - choc akurat tutaj uwazam ze to najlepiej przedstawiona postac serialu + krwistoczerwony uniform mniam.
- zyjaca matka richarda, ktora zyc nie powinna (zginela w pozarze w hartlandzie, gdy richard byl jeszcze dzieckiem)
- pudelka ordena - ktore za ksiazka sa "czarne niczym objecia opiekuna" - w serialu wygladaja jak ozdoby swiateczne (szkoda, ze nie maja jeszcze jakichs swiecidelek)
- richard wladajacy magia ordena (!) - to przebilo absolutnie wszystko.
coz, jesli goodkind naprawde jest patronem serialu...
nie czytałem książek, ale serial bardzo mi się podoba, z reguły jest tak,że jeśli czytało się książkę to film blado wypada na tym tle, zatem cieszę się, że nie czytałem ;)
nawet nie wiesz co tracisz xD jesli uwazasz ze serial jest dobry przeczytaj ksiazke zrozumiesz a jak nie to ni emamy o czym gadac xD
Człowieku ...
Zakładasz temat : "jaki to wspaniały serial!" a zaraz zakładasz drugi, na którym mieszasz go z gównem !
i co chcesz osiągąć?
;/