Szkoda że dziś był ostatni odcinek.!
Był świetny, wzbudzał dużo emocji !
Czekam z niecierpliwością na następną serię.!
Ja także mam nadzieję, że tvp zakupi drugi sezon. Ostatni odcinek był fajny, choć nijak miał się do książki. Podobały mi się stroje Kahlan. Bardzo ładnie jej w czerwieni :)
Z tym akurat nie ma problemu. Wystarczy iść do Empiku. Książek jest 11 i są grubaśne :)
też nam nadzieję, że puszczą 2 sezon. Może nie byłam wiernym widzem, bo nie oglądałam dokładnie wszystkich, ale co najważniejsze pierwszy i ostatni. Serial fajny, ciekawy, fantastyka to mój ulubiony gatunek filmu i oczywiści piękny poszukiwacz, jest na co popatrzeć;)
Tylko licz się z tym, że skompletowanie wszystkich tomów to duży wydatek. Im grubsza część tym więcej kosztuje.
Ja mam aktualnie 7 tomów i planuję dokupić kolejne. Na razie się jednak wstrzymam, bo jeszcze nie przeczytałam tych które posiadam.
Też czekam. Heh ostatni był taki skomplikowany, że trudno mi sie było
połapaćć o co idzie :P. Ale już chyba kapuję.
To na co czekasz na internecie bez problemów można zobaczyć już 10 odcinków z 2 sezonu:)
Shota w teraźniejszości wróciła do swojej postaci przed przeniesieniem to chyba logiczne:) Polecam 2 serię jeszcze dzisiaj wyjdzie bardzo dobrze zapowiadający się 11 odcinek .
Emeraldine masz rację Kahlan świetnie wyglądała w tych strojach, trochę żal, że ona przeżyła te 10 lat, podczas, gdy Richard tylko 1 dzień w przyszłości.A jeszcze jedno pytanie czy jak przeczytam książki to chciało wam się oglądać serialu, bo mi chyba by sie nie chciało jakbym znał fabułe już.
Jeszcze jedno na forum TVP napisałem, iż fajnie by było oglądać2 sezon, ale mam już na komputerze więc chyba będę na komputerze oglądał
Gdybym ja najpierw przeczytała wszystkie książki, to również serial chciałabym zobaczyć. Ze zwykłej ciekawości. Gdybym była zagorzałą fanką serii to pewnie by mi się nie spodobał i krytykowałabym go bardzo mocno za odstępstwa od fabuły. Ale nie jestem aż tak radykalna :) Podoba mi się i serial i książka.
Książki nie czytałem i nie będę poprostu nie lubię :) Serial jest bardzo dobry i nie obchodzi mnie czy odbiega od fabuły czy nie , najlepiej myśleć tak jakby wogule książka nie istniała:)
Oglądajcie na kompie, lepsza przyjemność oglądać ten serial z napisami. Żadnych praw nie łamiecie, więc spokojnie pobierajcie. :D
"gwlg" mam nadzieję ,że nie miałeś zamiaru mnie obrazić:) mnie to nie drażni ja poprostu nie lubię czytać książek. Sądzisz , że możesz uważać mnie za głupiego mimo iż , wiesz o mnie tylko tyle że nie lubię czytać książek ?
Mam dobrą wiadomość dla fanów filmu Miecz Prawdy, sezon 2 zacznie się w tvp w tym roku na początku września. :)))
Jak zobaczylem te wiadomosc szczerze sie uradowalem. Moge tylko wiedziec skad o tym wiesz?
Świetna wiadomość, choć długo musimy czekać. Ale pierwszy sezon też zaczął się we wrześniu.
"Szkoda że dziś był ostatni odcinek.!"
Ostatni odcinek? Wydaje mi się, że sezon 2 ma 13 odcinków ;]
A co do samego odcinka to moim zdaniem akcja trochę przeciągnięta i za dużo nie wniosła do serialowych wydarzeń, ukazała jedynie roztereki Kahlan jako kobiety i jako przywódczyni Midlandów, co było nawet dobrze pokazane. Adyndril straszne, serię Goodkind'a czytałem i staram się nie patrzeć na serial przez jej pryzmat, ale co to ma być?? Siedziba Matki Spowiedniczki wygląda jak koszary lol.
Ostatni odcinek rzeczywiście był niezły. Według mnie najlepsze były dwa pierwsze, ostatni, ten pierwszy z Jenssen i może ten w którym ukradli Szkatułe Ordena królowej Milenie. Co do książki to polecam wszystkim, chociaż ostrzegam że fabuła ogromnie odbiega(i dobrze bo czytając ją zastanawiałem się co będzie dalej...). Serial tak naprawdę powstał żeby promować książkę i zachęcić do jej obejrzenia. Jeśli chodzi o odcinki to z tego co ja wiem to oni dopiero je kręcą i nie wiadomo ile ich będzie.
Oj, mój błąd;P Tyle seriali... :D Z tego co czytałem to są przewidywane 22 odcinki.
Ja również polecam książki i muszę ostrzec, że mi osobiście podobał się początek serii, środek "Nadzieja Pokonanych" i końcówka. Są tomy przez które przebnąć jest trudniej, ale polecam wszystkim fanom serialu!
Ja tam nie mam rzadnych problemów z przebrnięciem przez kolejne tomy. Czyta się szybko i zainteresowaniem. Troszeczkę tylko denerwują fragmenty przypominające wydarzenia z wcześniejszych tomów. Ale trzeba pamiętać że seria powstawała wciągu kilku lat, fani musieli się czekać na kolejne tomy, więc część rzeczy mogli w między czasie zapomnieć. Goodkind musiał zastosować te wstawki po to by nie musieli czytać poprzednich tomów od nowa.
Mam tylko wielką pretensję do polskich wydawców. Przekłady są bardzo niechlujne. Błędów stylistycznch i literówek jest mnóstwo. Korektor powinien dostać w tyłek na brak profesjonalizmu! I co gorsza, niektóre tomy mają adnotację, że są z dodruku, więc dziwi mnie, że te błędy nie zostały poprawione.
Ja powiem tak;
Miałam zakupić tomy 'miecza prawdy' jednak wydanie ponad 400 zł to nie miła perspektywa dla mnie ;)
Powiem więcej, nie lubie czytac, wręcz jest to dla mnie coś bezsensowngo i kompletna strara czasu ^
Po oglądnięciu wszystkich narazie możliwych odcinkow strasznie chciałam przeczytać ksiązke, jednak jak juz wspomniałam wydanie 400 zł nie przekonywało mnie z uwagi na to, ze się i tak szybko hmm 'nudzę' czytaniem.
Jedno slowo dla wszystkich którzy chca przeczytać, a wydanie tylu pieniędzy stanowi problem ;
Ebook
Sciągnąc z internetu i czytać.
Ja sciągnełam w wersji 'java' więc zgrałam na komórke i czytam.
Nie męczy to tak uczu jakby mogło się wydawać, denerwujące jest tylko przesuwanie tekstu.
Od tej ksiązki nie mogłam się odciągnąc i do około 4 w nocy czytalam, a na 6 wstwałam do szkoły i tak wkółko .
Naprawde jesli ktos ma wątpliwosci co do kupna to polecam Ebook ;)
w 4 dni jestem na poziomie 3 księgi.
wielkie dzieki, jestescie wielkie !
Mam nadzieje, ze ksiazka jest godna przeczytania xd
Wiecie moze ile bym czytal 1 czesc miecza prawdy ? (tak okolo ile wy czytalyscie)
Ja mogłam czytać tylko wieczorami przed snem, więc troszkę mi zeszło. Ale w innym wypadku pochłonęłabym "Pierwsze prawo magii" w jakieś dwa, góra trzy dni.
Miłej lektury! :)
1,5 dnia jeśli mozna tak określic;]:)
Ja tam czytałam to w szkole na lekcjach, po odrazu do 4 w nocy i przed :)xd
Strasznie wciąga.
Teraz kończe 3 część i dalej jestem pod wielkim wrazeniem :)
ja jestem troche dalej za polowa pierwszej czesci i mnie tez bardzo wciagnela ta ksiazka
PS. Sorry za interpunkcje ;p
Nom i już 6 powoli...
Jeszcze troche.
A to nie masz komórki ?
Na komórce się o niebo lepiej czyta. ;)