PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12811
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Moim zdaniem jednym z największych atutów tego serialu są piękne kobiety. Niemal w każdym odcinku pojawia się jakaś atrakcyjna aktorka. (np. ta grająca Kahlan Amnell, większość Mord-Sith, czy tak bibliotekarka w 20 odc. - tak można wymieniać). Co o tym sądzicie?

popieram cie w tym serialu grają piękni aktorzy ;) a szczególnie Craig Horner ;)

FankaLOTS

Zgadzam się! Powaliła mnie zwłaszcza Nicci..Szkoda, że zginęła tak szybko.. :/

ocenił(a) serial na 1
kerion

widać ze nie czytałeś książki:P Nicci nie zginęła, ponieważ jest jedną z najważniejszych postaci a zarazem najlepszą przyjaciółką Richarda:P

noitcelfer

mi najbardziej podoba się Cara :) Szkoda tylko że odcinki wychodzą z tak dużym odstępem czasu :(

ocenił(a) serial na 9
Kris1991

to w takim razie jest nas dwóch :P Cara wymiata :)

teonpl

SPOILER :

Cara najprawdopodobniej zginie w 12 odcinku ;/
Gdzies tak wyczytałam...

A co to aktorów fakt;))
Kahlan wymiata;]

Natalia64

SPOILER: w książce dożyła do końca (chociaż parę razy była bardzo bliska śmierci). Spokojnie.

E tam Kahlan. Nawet nie używa normalnej broni tylko różne sztylety. Miecz!

matematyka_korki

Umrze na bank.
;]
Póżniej będzie banelingiem , ale Zedd będzie szukał lekarstwa ...

Oeszem, kobiety są naprawdę ładne. Jeżeli miałą bym oceniać, to Tabrett Bethell (Cara) jest zdecydowanie najładniejszą, najzgrabniejszą aktorką w całym serialu. W ostatnim odcinku pierwszej serii, gdy przyniosła się z Richardem w przyszłość, miałą włosy zwiącane w tradycyjny warkocz. Ujmę to tak, że w warkoczu jej nie do twarzy. Wiecie że Tabrett jest modelką? Ale wracając do tematu...
Bridget Regan (Kahlan) jest ładnie zrobiona dopiero w drugiej serii. W pierwszej jest czasami śliczna, a czasami wręcz odrzucająca.

Jeszcze chciałam poruczyć temat aktorów. Craig Horner (Richard), wg. mnie nie jest przystojny, ale ma super sylwetkę. Nowy poszukiwacz, Leo, o wiele bardziej mi się podoba. Zarówno twarz jak i sylwetka, którą możemy podziwiać w odcinku 9. drugiej serii (chyba). Darken Rahl jest wg. mnie bardzo przystojny.
Poza tym trudno spotkać kogoś naprawdę fajnego.

użytkownik usunięty
zuza1

W drugiej serii, w epizodzie siódmym wystąpiła ładna pani (ze Star Treka bodajże). Grała przywróconą spowiedniczkę Denee, chyba dobrze napisałem, siostrę Kahlan.

Ogólnie najbardziej do gustu przypadła mi jednak Cara.

Cara rox! :D

ocenił(a) serial na 9

Cara jest naprawde sexy, aż przyjemnie sie patrzy jak tłucze poszukiwacza:D

Popieram... Cara rządzi!I napewno zeed znajdzie lekarstwo w 12 odcinku od Thaddicusa ;)

ocenił(a) serial na 10
FankaLOTS

nom;-) tabrett bethell jest swietna, proponuje wskoczyc na jej blog: tabrett bethell.info

ocenił(a) serial na 8
kiler262

Zgadzam się Tabrett jest najładniejsza z nich wszystkich, Brigdet miała
kiedyś rude kręcone włosy, więc teraz wygląda o niebo lepiej... Co do
Craiga nie ma wątpliwości, że to największy przystojniak tego serialu, Rahl
może być, ale złe charaktery nie zawsze się lubi pod względem wyglądu :D