Witam.
Wczoraj zakończyłem I tom Miecz Prawdy, książka ssie i jestem bardzo zadowolony że zacząłem ją czytać :)
Przedtem oglądałem serial i nie przeszkadzał mi on w czytaniu książki, jednak jest pewna różnica po tym jak obejrzałem 1 i 2 sezon serialu a zakończyłem czytać I tom książki.
Różnica jest w ogółu przedstawieniu książki i serialu, po serialu czy to po 1 czy 2 sezonie miałem pewien dość duży "niedosyt" i czegoś tam brakowało...
Po przeczytaniu książki nie mam tego, jest mi "lżej" trudno to opisać ale jeśli ktoś oglądał serial to chyba wie co to właśnie jest :)
A teraz do rzeczy, chodzi mi dokładnie o to że już skończyłem czytać I tom i dowiedziałem się że jeszcze jest wstęp całej historii pt. "Dług Wdzięczności" który opowiada o wydarzeniach poprzedzających o kilkadziesiąt lat przygody Kahlan i Richarda.
Czy ten dług wdzięczności jest długi,wato go czytać?
Czytałem wypowiedz pewnego użytkownika forum gdy pisał że najlepiej dług wdzięczności przeczytać miedzy 3 a 4 tomem o_O
Ale ja jestem taki że nie lubię zmian i mieszania i jakbym wiedział to zacząłbym "całkiem" od początku :]