PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12811
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Serial, a książka

ocenił(a) serial na 8

Nie sądziłem że to kiedyś napisze, ale serial jest zdecydowanie lepszy od książki.

ocenił(a) serial na 6
Daroo_3

Ja sądze żę jest dokładnie odwrotnie-.-

ocenił(a) serial na 8
Venedet

Dla mnie książka jest okropnie cukierkowa, a miłość między Richardem, a Kahlan jest prawie taka jak między Edwardem, a Bellą.
Nudne wątki są okropnie przeciągane, a prawdziwa akcja zamyka się na dwóch stronach.
Plus niektóre sceny walki są pisane tak chaotycznie że musiałem czytać je dwa razy (najbardziej pamiętaj scene z Reguły 9tek przy tym 'portalu')
Rozumiem że każdy fan mnie tutaj zjedzie, ale to jest moja opinia, więc proszę ją uszanować (zauważyłem że krytyka na filmwebie jest bardzo źle przyjmowana).

Daroo_3

"Plus niektóre sceny walki są pisane tak chaotycznie że musiałem czytać je dwa razy "

Współczuję.

ocenił(a) serial na 8
DRW

czego współczujesz? że autor nie potrafi operować piórem tak lekko jak np. Sapkowski?
To nie jest tylko moja opinia że Terry Goodkind nie byłby w stanie napisać książki sensacyjnej.

Daroo_3

Cóż, serial mnie zaciekawia coraz bardziej, a książki mnie w końcu znudziły... Także zagadzam się ;)

tygrum

"Cóż, serial mnie zaciekawia coraz bardziej, a książki mnie w końcu znudziły... Także zagadzam się ;)"

Jezu.....

DRW

Hmm..No tak, a co?