Nie oglądam tego serialu odcinek po odcinku, raczej wyrywkowo, żeby porównać, które motywy powtarzają się z książki, ale w 2 sezonie nie zauważyłam Sióstr Światła, a to przecież był główny wątek w drugim tomie. A może po prostu nie oglądałam tego odcinka? Z drugiej strony Richard cały czas był z Siostrami, więc chyba darowali sobie ten wątek
Siostry Światła są w 8, 9 i 10 odcinku. Richard jest w ich pałacu (oprócz 8). A potyczki z Siostrami Mroku pojawiają są w 10 i 13 odcinku i wg zapowiedzi pojawią się też w 17.
Poprawka
*A potyczki z Siostrami Mroku są w 10 i 13 odcinku i wg zapowiedzi pojawią się też w 17.
Tak , zgadzam się z ian0 . 8 odc - SIostry Światła w tym SIostra Verna , Elizabeth i jakaś jeszcze przybywają po Richarda i mówią mu że jest czarodziejem. Richard wraz z siostrami wyrusza do Pałacu Proroków.
9 odc. - Richard jest juz w Pałacu i potajemnie spotyka się z siostrą Nicci. Richard opuszcza pałac i wyrusza do przyjaciół
10 odc - Richard błąka się po Dolinie Zatracenia . Przyjaciele próbują mu pomóc , walka z Siostrami mroku .
14 odc. - Nicci za pomocą magii tworzy więź z Kahlan .
15 odc - Siostry Światła przekazują moc "STWÓRCY" i chronią jej męża .
Mam nadzieje że pomogłem