PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12813
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Nie oglądam tego serialu odcinek po odcinku, raczej wyrywkowo, żeby porównać, które motywy powtarzają się z książki, ale w 2 sezonie nie zauważyłam Sióstr Światła, a to przecież był główny wątek w drugim tomie. A może po prostu nie oglądałam tego odcinka? Z drugiej strony Richard cały czas był z Siostrami, więc chyba darowali sobie ten wątek

użytkownik usunięty
Klaudias

Siostry Światła są w 8, 9 i 10 odcinku. Richard jest w ich pałacu (oprócz 8). A potyczki z Siostrami Mroku pojawiają są w 10 i 13 odcinku i wg zapowiedzi pojawią się też w 17.

użytkownik usunięty

Poprawka
*A potyczki z Siostrami Mroku są w 10 i 13 odcinku i wg zapowiedzi pojawią się też w 17.

ocenił(a) serial na 10
Klaudias

Tak , zgadzam się z ian0 . 8 odc - SIostry Światła w tym SIostra Verna , Elizabeth i jakaś jeszcze przybywają po Richarda i mówią mu że jest czarodziejem. Richard wraz z siostrami wyrusza do Pałacu Proroków.
9 odc. - Richard jest juz w Pałacu i potajemnie spotyka się z siostrą Nicci. Richard opuszcza pałac i wyrusza do przyjaciół
10 odc - Richard błąka się po Dolinie Zatracenia . Przyjaciele próbują mu pomóc , walka z Siostrami mroku .
14 odc. - Nicci za pomocą magii tworzy więź z Kahlan .
15 odc - Siostry Światła przekazują moc "STWÓRCY" i chronią jej męża .
Mam nadzieje że pomogłem

ocenił(a) serial na 5
bezi1

Jasne, dzięki. Widze, że reżyserowi śpieszno do ukończnia serialu skoro między 9, a 14 odcinkiem zrobił przeskok do 6 tomu. Z drugiej strony, to nie House, żeby ktoś wytrzymał 11 sezonów.