PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439861}

Miecz prawdy

Legend of the Seeker
2008 - 2010
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 12811
Miecz prawdy
powrót do forum serialu Miecz prawdy

Cechuje go dobre wykonanie. Jest wypełniony efektami specjalnymi na poziomie Władcy Pierścieni, ale nie jest to w nim najważniejsze. Może i jest czasem w nim trochę za dużo patosu, ale większość odcinków jest ciekawa. Zastanawia mnie na jakim poziomie jest książka, bo z reguły wiem, że jest ciekawsza niż sam film. Trochę się zawiodłem na finałowym odcinku serii, było w nim nawet jak na ten gatunek za dużo fantasy i nie trzymał w napięciu tak jak wypadałoby w finale. Reszta odcinków była w porządku i ciekawa. Polecam go każdemu, bez względu na wiek.

sztacheta666

serial oglądam w tv więc drugiego sezonu ani końcówki pierwszego nie widziałem ale "efekty specjalne są na poziomie władcy pierścieni??"kolego dobrze się zastanów o czym piszesz LotR to inna liga
choćby ze względu na budżet więc nie ma co porównywać władca pierścieni ma co prawda kilka lat ale jest lata świetlne przed tym serialem no może trochę przesadzam z tymi latami świetlnymi :) ale sporo

sztacheta666

Chyba na poziomie animowanego Władcy Pierścieni.

ocenił(a) serial na 7
sztacheta666

Może trochę przesadziłem z poziomem Władcy Pierścieni, ale należy pamiętać, że nie można pozwolić sobie na taki budżet, przy serialu odcinkowym. Mimo tego efekty są dość dobre, sceneria dobrze dobrana. Czym dalsze odcinki tym więcej efektów.