PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104479}

Miodowe lata

1998 - 2003
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 91027
6,4 16 krytyków
Miodowe lata
powrót do forum serialu Miodowe lata

Odkąd trochę podrosłam i zaczęłam dostrzegać pewne fakty. To pytanie zawsze zaprzątało mi głowę, kiedy oglądałam ten serial. Gdzie Alina miała oczy kiedy poznała Karola? Była pijana? A może jak w Świecie według Bundych, na ślubie teść albo teściowa przystawili jej strzelbę do pleców i zagrozili, że pociągną za spust jeśli powie "Nie!" ? Jaka normalna kobieta wyszła by za mąż, za kogoś takiego jak Karol Krawczyk??? Wiem, że nie każda kobieta wygląda jak modelka, i nie każdy facet wygląda jak super ciacho. Ale Karol to porażka. To tępy, przygłupi tłuścioch. W dodatku Alina dała mu się zamknąć w domu. Nie ma własnego życia. Poza Danusią Norkową nie ma żadnych koleżanek. Jej rytm życia kręci się wokół usługiwania mężowi. Wstaje, robi mu śniadanie, pierze a jej jedyną okazją spotkania się z ludźmi jest wyjście na zakupy do sklepu. Po czym wraca do domu i gotuje obiad by książę tramwajarzy miał ciepły posiłek na stole. Dzisiaj widziałam odcinek w którym Karolek strzelał Alinie fochy o źle zacerowane skarpety i niewłaściwie związane sznurówki. I to mnie wkurza. Traktuje tę swoją żonę jak służącą. Teraz rozumiem dlaczego jego teściowa go nie lubi. Każdy normalny rodzic pragnie dla dziecka lepszego życia niż bycie prywatną służącą jakiegoś nierozgarniętego wieprza.

Podzielacie moje zdanie? Czy przesadzam?

1
christinearron

Pamiętam, że kiedy oglądałam ten serial częściej, to Alina cały czas albo zmywała naczynia, albo coś gotowała, albo robila coś innego w kuchni.

christinearron

Przecież to jest serial komediowy człowieku. Zaraz zaproś tutaj wszystkie feministki :D
Z resztą jedno tupnięcie Aliny i Karol zaraz stawał na bacznośc. Nie mówiąc o tym, że on tyrał a do jej zadan nalezalo tylko zrobic obiad i wyprać te skarpety bo dziecka nawet nie mieli.

christinearron

To się nazywa miłość,poza tym Karol w młodości wcale nie był gruby.

christinearron

Jedyne wyjaśnienie: Miłość jest ślepa :-) A tak poza tym Karol nie jest najgorszym człowiekiem, ma swoje wady, ale też i zalety: gdy są żelazne argumenty jednak liczy się ze zdaniem Aliny, na swój sposób kocha ją i szanuje. Znosi jej docinki m.in. na temat wyglądu. Gdzie są te ideały?