PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104479}

Miodowe lata

1998 - 2003
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 91090
6,4 16 krytyków
Miodowe lata
powrót do forum serialu Miodowe lata

Gratulacje dla Pani Żak za położenie serialu ! Dopisujcie się wszyscy kto tak uważa.

ocenił(a) serial na 7
rafik6

Zgadzam się. Serial był jednym z zabawniejszych i jedynym wówczas smacznym serialem. Katarzyna Żak wprowadziła grobową atmosferę i słabą grę aktorską. Szkoda bo serial był naprawdę świetny. Sądze,że miał by średnią ok. 8 pkt, gdyby została pani Agnieszka.

ocenił(a) serial na 8
kamil1994

Mnie się wydaje to niesprawiedliwe! I to bardzo! Czytałam kiedyś wywiad z Katarzyną Żak i tam powiedziala ,że to jej kochany mężuś zalatwił jej pracę w miodowych latach. A Pilaszewska to co? Pieprz? Nikt już o niej pomyślał? Tylko najważniejsza ta Żak tak? I tak Pilaszewska była 100 razy lepsza i to o wiele.

ocenił(a) serial na 10
__Cleo Sertortii13

Brak mi słów na to jaka jesteś durna.

użytkownik usunięty
rafik6

Ja też się dopisuję. Zniszczyła wspaniałą atmosferę, jaka emanowała od tego
serialu.

ocenił(a) serial na 10

ja również się zgadzam A.Pilaszewska byla do tej roli wprost stworzona.

ocenił(a) serial na 8
Wujek_Sam

Potwierdzam. Od czasu zmiany Aliny Krawczyk oglądam tylko powtórki.

miggie

W 100 % prawda ...! Pilaszewska - rewelacja !

ocenił(a) serial na 1
inzaghi

Nie wiem jak Wy,ale ja się z tym nie zgadzam ;)

Carmen123

Może i Pilaszewska grała lepiej, ale po jej odejściu serial był równie śmieszny, co wcześniej.

użytkownik usunięty
Domin_X

Ja uważam inaczej - wg mnie było dużo mniej śmiesznie. Jak tylko słyszę
choćby to jej nucenie, które Pilaszewska wykonywała doskonale, to mam
ochotę zmienić kanał. I tak też zwykle robię.

Mi chodziło o coś innego - że po zmianie aktorek cała reszta pozostała równie śmieszna.

użytkownik usunięty
Domin_X

Hm, chyba masz rację.

Jednak moim zdaniem "Miodowe lata" nigdy nie były tak śmieszne jak choćby
"Świat według Kiepskich" czy "13 posterunek", o zagranicznych nie
wspominając. Były "dosyć" śmieszne i dodając do tego niezwykłą atmosferę w
odcinkach z Pilaszewską, było genialnie. A tak zostało tylko to pierwsze i
serial stał się przeciętny (oczywiście moim zdaniem).

ocenił(a) serial na 10

Ten serial był naprawdę jednym z najlepszych. Tworzył fajną atmosferę.
Apropo pani Żak sie nie wypowiem, bo wszystko zostało powiedziane.
Z drugiej strony co się dziwić, serial miał ponad 100 odcinków i się scenarzystom kończyły już pomysły. Jak dla mnie ML i Świat wg Kiepskich to dwa najlepsze seriale komediowe. Są o wiele lepszych od tych sztucznych i plastikowych niań, brzydul i tego pozostałego chłamu, który niestety co raz częściej pojawia się na ekranach. Przykre jest to że takie produkcje powstają, a najgorsze, że ludzie chcą oglądać te seriali dla sfrustrowanych gimnazjalistek

lukasz081992

Witam musze sie wypowiedziec . Zak pewnie nikogo nie szantazowal moze p.Pilaszewska zarzadala za duzo potem odeszla przecierz byly 2 odcinki bez aktorki czyli logicznie jesli Zak chcialby wkrecic tam swoja zone to by nie bylo tej luki dwoch oscinkow . takych oscinkow nie kreci sie codzien mieli malo czasu i wzieli jego zne bo miala czas i sie nadawala :/ ludzie niektorzy tu podchodza do sprawy jak np do katastrofy w smolensku bo u ruskich to juz zamach . bo zak i zakowna to ja wywalili gowno prawda

rafik6

Katarzyna Żak nie dorasta do pięt Agnieszce Pilaszewskiej!

ocenił(a) serial na 10
Hitek

Pilaszewska była w tej roli najlepsza! rewelacyjnie ją odtwarzała!... ta rola wydaje się być stworzona dla niej!

bruce1940

Pani Żak połozyła serial całkowicie! O wiele lepsze były odcinki, w których nie grała;P

ocenił(a) serial na 8
Leonarda

Zgadzam się. Pani Pilaszewska była bezkonkurencyjna w tej roli, ten jej rozbrajający wyraz twarzy i miły głos. Po zmianie aktorki grającej alinę na żonę pana Cezarego zrobiło się strasznie drętwo.

ocenił(a) serial na 10
_minotaur__

Żak gra taką seryjną kurę domową, na wszystko narzeka. I co chwilę się obraża. Ja mimo wszystko gdy leci odcinek z Żakową nie przełączam ale uważam że Pilaszewska wymiatała. Mam żal do jej męża że ją tam wsadził. Całkiem nowe lata miodowe z Pilaszewską zapewne byłby by równie świetne co wcześniejsze odcinki.

ocenił(a) serial na 10
Leonarda

Potwierdzam!

użytkownik usunięty
DanyPL

Mnie tak też denerwowała ale ten serial był O Karolu i Tadku oni robili polewke najlepsza

zgadzam się !! nie ma polotu z panią Agnieszką.

rafik6

Ja również się zgadzam.
"Alinka" grana przez p. Agnieszkę była rewelacyjna ! Natomiast ta sama rola w dalszych odcinkach grana przez p. Żak to już nie to samo... Niby rola "drugoplanowa", ale nie dało się tego oglądać. Widać, że p. Żak to miła kobieta i nie chcę jej obrażać, ale talentu aktorskiego nie ma w ogóle i to jest fakt. Poza tym p. Pilaszewska postawiła za dużą poprzeczkę i trudno było zagrać od niej lepiej. Szkoda, że odeszła z serialu... Miała straszną charyzmę i uwielbiałam ją jako Alinkę :)

ocenił(a) serial na 9
SweetKitty

Też się zgadzam, dla mnie nawet nie istnieje druga Alina, w dzieciństwie oglądałam wszystkie odcinki, ale kiedy rok temu postanowiłam obejrzeć "Miodowe Lata" znowu, zobaczyłam może jeden odcinek z Żakową i ten odcinek wystarczył żebym więcej nie oglądała. Co prawda do dzisiaj nie wiemy jak to się stało, że Pilaszewska odeszła, ale w momencie kiedy to się stało powinni zakończyć serial, a nie ciągnąć, dodając jeszcze te okropne "całkiem nowe lata miodowe".

kate_wodnik

Czytałam wywiady szukając odpowiedzi na to właśnie pytanie, dlaczego pani Pilaszewska musiała odejść z serialu... Z tego co się dowiedziałam wynika, że doszło do konfliktu między producentami i panią Agnieszką, która w jednym z wywiadów sama przyznała, że ma ciężki charakter i niektórym może ciężko się z nią pracować... Ale to nie zmienia faktu, że jest znakomitą aktorką! I tak ją kocham ! ;D

SweetKitty

Ja, też oglądam tylko te odcinki ze "starą" Aliną. Nie tyle Żakowa zepsułą serial, co Pilaszewska, że odeszła.