Serial zacny, aktorstwo na wysokim poziomie, ale postać Karola (w oryginalne Ralpha) jest paskudna. Jak można tak nie doceniać i nie szanować swojej żony? Sictom, sitcomem, lecz takich, jak postać w tym serialu, jest wiele, a to przykre.
Serial w ulubionych: 9/10
Obejrzyj serial, to zrozumiesz. Umiałbyś traktować żonę jak kurę domową, która tylko sprząta, gotuje i pierze brudy i nie zapewnić jej żadnych atrakcji, będąc przy tym skąpym? Piszę o samej scenariuszowej postaci, czyli "Karol Krawczyk", bo pan C. Żak zagrał tę rolę perfekcyjnie, do tego jest najlepiej irytującą postacią w serialu, która jest pełna kompleksów oraz wiecznego dąsania się. ;)
Taki scenariusz i tyle, to jest tylko serial komediowy, nie można tego brać na poważnie,a serial obejrzałem nie raz, znam go na pamięć, szczególnie te odcinki z Pilaszewską! Pozdrawiam :-)
? Wcale nie głupota. Krawczyk bardzo często się unosi (niejednokrotnie bez powodu), jest po prostu niemiły, ale to serial komediowy, więc gdyby nie niezbyt pozytywny charakter Karola, większość gagów nie mogła by powstać. A serial jest na prawdę świetny :)
Tak ale to tylko serial, Cezary Żak który grał Krawczyka tak musiał właśnie grać ale to było u niego zabawne!
Było zabawne. A autor nie napisał, że Cezary Żak źle gra, tylko że postać Karola nie jest w 100% pozytywna.
Cóż,Karol Krawczyk to stary tradycjonalista.Równie dobrze mozesz sie rzucać dlaczego Danka tak traktuje Tadka;)
Ja wspomniał Berith7777 Danka dużo gorzej traktowała Tadka, ale ja oglądając ten serial jakoś nie zauważyłem żeby on był jakimś złym mężem dla Aliny, wychodził z założenia że kobieta powinna być kurą domową , a mężczyzna ma zarabiać pieniądze, z takiego założenia wychodzi wiele starszych osób, a serial mimo że nie jest jakiś bardzo stary , to jednak już nie dzisiejsze czasy, .. zresztą zawsze gdy na końcu nic nie wychodziło z jego "złotych interesów " to przyznawał Alinie rację że powinien się jej słuchać , i nie raz powtarzał cytat "maleńka jesteś WIELKA" ... więc nie ma co przesadzać