Oglądając powtórki ML na Polsacie muszę powiedzieć że coraz częściej przy niektórych odcinkach po prostu się nudzę.
Z 5 lat temu Miodowe Lata byłyby w mojej TOP 3 najlepszych polskich seriali komediowych. Dziś znalazłyby się gdzieś w okolicach środka drugiej dziesiątki.
Mimo tego 9/10.
Jakby co to mój ranking wygląda tak
20. Duża Przerwa
19. Kocham Klarę
18. Halo Hans
17. Król Przedmieścia
16. Pokój 107
15. Dziupla Cezara
14. MIODOWE LATA
13. Daleko od Noszy
12. Świat Według Kiepskich
11. Mamuśki
10. Graczykowie
9. Zmiennicy
8. 3 po 3
7. Rodzina Zastępcza
6. Buła i Społa
5. Kariera Nikodema Dyzmy
4. 13 Posterunek
3. Szpital Na Perypetiach
2. Lokatorzy
1. Alternatywy 4
Jak wam się podoba moja lista?
moze dlatego cię nudzi bo już to nie raz widziałaś ? szczerze mówiąc mnie zawsze bawi ten serial choć niektóre odcinki znam na pamięć :) oczywiście zgadzam się że kiedyś gdy ten film był wyświetlany wydawał się jeszcze śmieszniejszy. teraz mozna juz tylko wspominać... :)
Co do twojej listy to Moja trójka wygląda podobnie, póżniej moja kolejność jest inna.
Ale plus dla ciebie że nie ma na niej takich gniotów jak 39 i pół (I seria jeszcze była w miarę śmieszna) czy Ranczo.
Jak dla mnie jest nadal zabawny;) Ale tylko do tego momentu kiedy Aline gra Pilaszewska bo odkad zastapila ja Żakowa to juz nie bylo tak fajnie..
nie śmieszy juz tak bardzo bo polsat daje juz powtórki chyba z 20 raz!!! każdy film (czy serial) po jakims czasie sie znudzi. a co do rancza to nie uwazam aby to był gniot, wręcz przeciwnie jest w nim bardzo nowatorski dojrzały i naprawde smieszny humor, jakiego brakuje w wielu nowych produkcjach, typu Synowie, takich produkcji zawsze puszczaja tylko jedna albo dwie serie bo pozniej juz tego nikt nie chce ogladac
"Po latach już tak nieśmieszy"
I tu się zgodzę. Niektóre odcinki są mega-śmieszne nawet przy n-tym oglądaniu, ale jest też kilka takich, które wydają się napisane tak strasznie na siłę. Mimo to daję 8/10, bo to z pewnością jeden z najlepszych polskich seriali komediowych, jeśli nie najlepszy.
POLSAT powienien też skończyć z tymi nieustannymi powtórkami tegoż serialu na swojej głównej antenie (można je przenieść na POLSAT2). Ja rozumiem, że co 2-3 lata można puścić wszystko od początku, ale nie w kółko i na okrągło, jak leci teraz.
a moim zdaniem niech powtarza! Dlatego że przez te parę lat odkąd powtarza nie wyemitowali kilku odcinków :/ I chce je zobaczyć.
ML leca na Polsacie, bo ponoć są jakieś zastrzeżenia prawne, które uniemożliwiają wydanie ich na DVD czy emisję na innych kanałach.
Wiadomo, że za pierwszym razem ogląda/czyta się wszystko najprzyjemniej.
Ale mnie "Miodowe lata" nadal śmieszą i potrafią przykuć do ekranu na
dłużej i co najważniejsze nie nudząc, mimo że znam je praktycznie na
pamięć. Ja się cieszę, że zaczęli je puszczać, bo już dawno tego nie robili
[(chociaż jednak mogliby wydać na DVD (Blu-ray?xD) lub dać na ipla)], także
mnie nie odrzuca.
Wyjątkiem są te odcinki, które aktualnie są emitowane, czyli z tą pseudo
aktorką Katarzyną Żak. Zawsze mam przeczucie, że zaraz się pojawi i nieco
do dupy takie oglądanie. I w końcu faktycznie się zjawia i wszystko do
końca psuje.
Mimo to, dla mnie "Miodowe lata" to 10/10 i razem ze starymi odcinkami
"Świata według Kiepskich" dzieli pozycję mojego ulubionego polskiego
serialu komediowego.
Heh, oglądałem dzisiaj na Polsacie odcinek ze "starą" Aliną i zdrowo się
uśmiałem, mimo że lata temu już go widziałem. Ten serial wg mnie jest
właśnie wyjątkowo dobry pod względem "śmieszności po latach", bo np. "13
posterunek" oglądam i nie mogę się szczerze przy nim zaśmiać, choć
wspominam go bardzo dobrze.
A ja mam na odwrót: obecnie bardziej śmieszy mnie "13. Posterunek", niż "Miodowe lata", z których bardziej się śmiałem, gdy były puszczane premierowo. Oba te seriale dobrze wspominam.
U mnie wręcz przeciwnie- śmieszą za KAŻDYM RAZEM!! I wciąż tak samo :))
To jest właśnie wyznacznik serialu genialnego- choćbym oglądała jakiś odcinek po raz 50-ty, śmieszy zawsze tak samo!