Przejrzałem sobie wątki i większość to Karol, Tadzik, Alina i Danusia, a przecież "Miodowe lata" to nie tylko te cztery postacie. Niesamowity klimat serialu stworzyli aktorzy drugoplanowi. "W mordę jeża" "sąsiady" etc. to oczywiście kryminalista Roman Kurski. Fantastycznie zagrał go Waldemar Obłoza. Genialna był także tercet Grzelakowa-Mamusia-Ciocia Jadzia. Genialne... W dużej mierze wpływ na to miały odtwórczynie Tkacz (Jadzia), Lipińska (Mamusia) i Kołodziejczyk (Grzelakowa). Ciocia Jadzia potem wyszła za mąż za Zenka (S.Maciejewski), to też moim zdaniem fajna rola. Heh, który to już film/serial kiedy Maciejewski gra prostaka;) Fajną atmosferę wnieśli też dzielnicowy i mariolka. Dla mnie klasyką pozostanie Dyrektor Marszałek, no na prawdę moim zdaniem ta postać była równie świetna co 4 główne. Pamela może w 100 procentach mi się nie podobała (o rolę chodzi;) ), ale też wnosiła trochę śmiechu. No i jeszcze Barczak i Misiak :)) Co wy sądzicie o postaciach drugoplanowych?
no i zapomniałem jeszcze o doktorze Zawiszy. Mówiąc szczerze nie lubiłem tej postaci :)