Zastanawia mnie czy mieli jakiś doradców którzy byli na pierwszej linii a nie grzali tyłek w sztabie. Byłem tam dwa razy no i w wojsku parę ładnych lat zauważyłem iż sceny sztabowe są bardzo rozbudowane:) a taktyka i zachowanie w polu żałosne:/ wszyscy trzymają się zawsze w ścisłej grupie na komendę "rozproszyć się" chowają się po 5 za jednym kamieniem:/
Wstawki filmowe z innego okresu misji no ale ok nie wymagam aż tak wiele żeby tam pojechali i nagrywali:) pustynia też fajna z piasku z plaży:)
pojazdy na rzekomej ich zmianie po pierwsze sa wszystkie w kolorze pustyni a nie zielone no i hummery są opancerzone a te co pokazują to są wersję bazowe do szkoleń na poligonach w kraju:) i fajnie że starami 266 za bazę wyjeżdżają :) tylko Rosomaki i MRAPy wyjeżdżają :)
kwestia młodego:) taki gość by w ogóle nie dostał się do wojska a co dopiero jakiś dowódca brał go do swojego plutonu:)
Ogólnie rozczarowanie. W porównaniu np. do "Demony wojny". Może to też wina że tamci aktorzy potrafili grać. chyba lepszy był by serial jak by wzięli weteranów:) widziałem jak ktoś porównywał do 'kompanii braci" :) to bluźnierstwo:) Ogólnie szkoda że mieli jakieś pieniądze żeby zrobić serial a zrobili totalne dno:) Ci co byli tam na pewno mają teraz wielki ubaw albo są źli że jakiś reżyser przekręcił wszystko co możliwe włącznie z wizją żołnierzy a w szczególności do zachowania na misji:/ ocena 1/10 bo niżej juz niestety nie można. Wystarczyło zasięgnąć porad osób kompetentnych i mógł by być niezły serial:)
w kinie czy na małym ekranie zawsze stosuje się uproszczenia. a teraz policz sobie ile by kosztowało przeniesienie zdjęć do Maroka jak planowali, przemalowanie wszystkich rosomaków i użycie w 100% zgodnego sprzętu. a prawdę mówiąc, na te 600 000 które ogląda serial... ile z tych osób zna się na wojsku w ogóle?...
bolączką serialu nie jest realizacja tylko scenariusz wybijający się ponad tylko polską, mizerną rzeczywistość serialową
po części się zgadzam i napisałem że nie wymagam aby jechali w odległe krainy:) głównie boli mnie naciąganie jak to jest tam i jakimi ludźmi są żołnierze misjonarze:/ według tego serialu jeden niedorobiony drugi studiuje koran i widzi wielkich przyjaciół we wszystkich muzułmanach inny psychopata mamut wielki kozak. no ale cóż można było się spodziewać takiego serialu jeżeli kręcą go Polacy. Nie mają zbytnich doświadczeń w tym temacie oni wolą m jak miłośc pierwsza miłość majka i inne badziewne seriale i filmy których ostatnio powstają jak grzyby po deszczu :)