PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20384
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

Z oceną jeszcze się wstrzymuje ponieważ dopiero dwa odcinki ale:
1. Czuje, że zdecydowanie zmarnowany potencjał :/
2. Po co scena seksu na start? co to miało wnieść?
3. Po co dramaty na pożegnanie typu rak ojca itd nie wystarczy dobre pokazanie dramatu rodziny żegnającej ojca, męża, syna brata. Dlaczego w naszym produkcjach do jak już coś ma być dramatyczne to już samo wymówienie tego ma wginać w fotel?
4. Dlaczego tak mało poznajemy bohaterów w okresie szkolenia i przygotowania? Jak widać warunki do kręcenia "w Afganistanie" są średnie to dlaczego nie rozbudowano tego wątku? Wyglądało by bardziej realistycznie i mogło to trwać przynajmniej dwa odcinki (misja treningowa w pierwszym odcinku to trochę śmiech).
5. Baza marna ale można przeżyć.
6. Czy razem z naszymi żołnierzami w Afganistanie są samochody marki STAR? :D
7. Nie jestem specjalistą w sprawach wojskowych ale:
- do wioski na terenie wroga chyba nie wchodzi się jak na piknik
- jak widzimy w centrum dowodzenia z góry co się dzieje, to chyba nie jesteśmy w stanie w wiosce która ma 3 chaty z gliny i dookoła jest piasek zgubić samochodu terenowego z uzbrojonymi ludźmi
- jak już ścigamy rosomakiem wroga i puszczamy żołnierzy w biegu to chyba chcemy przyjąć dogodną pozycje a nie stajemy 50 metrów przed pagórkiem, żeby wróg miał nas jak na tacy
8. Po co romanse po pierwszych minutach odcinka i pierwszych spojrzeniach? Może lepiej pokazać co czują żołnierze, jakie mają problemy, jak wygląda ich życie codzienne ? jak chce oglądać romanse to mogę włączyć telewizor na obojętnie jaki kanał i od razu jest (nie mówię, że nie mogło się gdzieś coś z czasem pojawić ale bez przesady)

szpecgos

1. No nie wiem, podoba mi się każda rola w tym serialu, Schuchardt, Lubos i reszta to dla mnie zajebiści aktorzy, szczególnie ten 1.
2. Dobrze się sprzedaje.
3. Tak chciał Reżyser jego się pytaj, jak dla mnie to po prostu sroga prawda.
4. Może później zrobią jakiś mini film albo kolejne serie o tym jak tam to się formowało podobnie jak w filmie o Odwróconych - Swiadek Koronny tak i w Soa też mają zrobić na koniec cos takiego.
5. Bo to do cholery polskie realia.
6. To nie afganistan tylko polska jak na razie w 1 odcinku, a ty gówno o tym wiesz, byłeś w Afganie?
7. To był trening dla mnie wielki plus za ten 1 odcinek mnie powałił na kolana jak na polską produkcje. Nie będę się wypowiadał bo nie byłem w wojsku i nie wiem jak to ma wyglądać ale pewnie pokazali realia albo ich część, tobie też radzę.
8. Było to i to.

Luevano

"ty gówno o tym wiesz" nie będę się zniżał do Twojego poziomu bo szkoda mi czasu na to skomentuję tylko dwie rzeczy/l
5. baza w Afganistanie to polskie realia?
6. wiem więcej od Ciebie i to nie Polska tylko Afganistan bo jak byś nie zauważył to odcinki były dwa i do wioski wjechał Star a z tego co wiem to nie ma ich w Afganistanie ale co tam.
Chyba jesteś za bardzo zacietrzewiony bo nie zauważyłeś, że odcinki były już dwa i są dawno w Afganistanie.

szpecgos

Racja, myślałem że dopiero poleciał 1 odcinek a dopiero za tydzień będzie 2, przepraszam.

ocenił(a) serial na 6
szpecgos

Właściwie dlaczego ma nie być STAR-ów?

Luevano

Ps. Zgoda co do Lubosa bo zdecydowanie poziom klasa, co do reszty aktorstwa to na ten moment nie ma się co czepiać.

ocenił(a) serial na 6
szpecgos

4 - w Kompanii Braci było podobnie, poznawaliśmy chłopaków dopiero na wojnie. O, rym!

ocenił(a) serial na 5
Kr3tz

powiem tak. Jak na polskie produkcje serial dobry..Pomijając te wszystkie szczegóły - sceny batalistyczne mnie trochę zniechęciły..Za dużo technik komputerowych w tym..no ale polskie realia, polski budżet. Gigantyczny natomiast plus za muzyke - słowem: genialna !

Kr3tz

I ja nie mam nic przeciwko temu gdyby zdjęcia kręcono tam gdzie miano w początkowych planach a nie w Polsce. Jak już nie ma budżetu to może lepiej było więcej nakręcić w Polsce jako Polsce?
Nie porównywałbym chyba tego serialu z Kompanią Braci. Nie skreślam serialu piszę tylko o rzeczach, które nie wymagały nakładów finansowych, a które mogły ten serial wynieść poziom wyżej(ocena po pierwszych 2 odcinkach i co mnie w nich zniechęca). Zobaczymy jak wyjdzie porównanie z Generation kill.

ocenił(a) serial na 5
szpecgos

Pierwszy odcinek to nawet ciekawie się zaczyna ^^