PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006152}

Mistrzowie mistyfikacji: Historie słynnych oszustów

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman
2022
6,4 1,1 tys. ocen
6,4 10 1 1060
Mistrzowie mistyfikacji: Historie słynnych oszustów
powrót do forum serialu Mistrzowie mistyfikacji: Historie słynnych oszustów

Geniusz Manipulacji

ocenił(a) serial na 7

Kolejny bardzo dobry dokument od Netlixa, chociaż takie skakanie w latach jak z serialu "Last Dance" niezbyt mi tutaj pasowało, ale oprócz tego historia świetna.
To z jaką łatwością tymi głównie kobietami manipulował jest chyba godne podziwu a zarazem strasznie, że tak prosto dosłownie ich wszystkich ubezwłasnowolniał psychicznie.

D3Mania

Straszne jest to że go wypuścili i może "prowadzić swoją działalność dalej".

ocenił(a) serial na 7
ania_k

Ten wyrok to jakiś żart, ze 2 lata posiedział i tyle. Nie wiem jak to jest ale chyba za podszywanie się za agenta/policjanta to w większości krajów poważne przestępstwo które grozi długim wyrokiem, więc na prawdę nie rozumiem dlaczego taki psychol jak on wyszedł tak szybko. Przecież ci ludzie mieli zrujnowane życie, jak można z kimś jeździć przez 10 lat i się nie połapać lub nie chcieć wrócić do domu czy coś, a on z nimi robił co chciał tak ich owinął wokół palca że tracili swoją tożsamość. To jest straszne i jednak imponujące, ciężko jest mi pojąć jak można dać się tak mamić. Jeszcze lepsza była ta kobieta od psów, która wysyłała mu kasę na psy itp, a nigdy nie wołała żadnego dowodu na co są przeznaczane jej pieniądze. Jak można komuś dawać kasę i nie chcieć wiedzieć co się z nią dzieje, szczyt naiwności i głupoty, już sam nie wiem co o tym myśleć.

D3Mania

Jakos wybit ie dobry to ten dokument nie byl. Moim zdaniem flaki z olejem.

D3Mania

Wciagajacy, trzymajacy w napięciu dokument o niebywalej historii, ktorą trudno mi w ogole skomentować, bo zwyczajnie nie miesci mi sie to wszystko w glowie:) Nie wiem czy gosciu jest geniuszem, czy to oszukani przez niego ludzie sa zwyczajnymi pólglowkami, ze dali sie tak zaorać...masakra, jestem w szoku!;) Ta historia pokazuje cos wiecej o czlowieku jako istocie i jego psychice, o tym jak łatwo jest sterować innymi na nieowybrazalna wrecz skale podajac sie jedynie za jakis autorytet (w tym przypadku agent wywiadu, ale rownie dobrze moglby to byc dziennikarz, vip, a nawet jak sie okazuje hodowca psow haha!:) MASAKRA! Polecam goraco ten dok. Cos pieknego!:)