Moda na sukces

The Bold and the Beautiful
1987 -
2,5 29 tys. ocen
2,5 10 1 28816
3,5 4 krytyków
Moda na sukces
powrót do forum serialu Moda na sukces

Nowy styl scenarzystów

ocenił(a) serial na 10

Od jakiegoś czasu zauważyłem zmiane stylu scenariusza. Zmiane na gorsze.
'Dziwnym zbiegiem okoliczności' wszyscy bohateriowie rozmawiają o tym samym. Kolejną rzeczą są te 'nieprawdopodobne sytuacje' jak np. przespanie się Brouke z Deaconem i jeszcze ciąża do tego. A Ridge to nie syn Eryka... Brakuje jeszcze żeby Macy powróciła zza światów i będzie komplet. ;]
To wszystko sprawia, że serial ten stał się niewiarygodną bajeczką, której przebieg jest bardzo łatwo przewidzieć. Kiedyś, gdy oglądałem MNS to tak się wciągałem, że nawet wieżyłem w to, co tam się dzieje... a teraz? Nudna, papkowata bajeczka. Wydaje mi się, że kończą im się pomysły.
Wy też macie takie odczucia?

ocenił(a) serial na 10
Shape

Na szczęście w obecnych odcinkach emitowanych w Ameryce jest już trochę lepiej. Ale tak, masz racje co do tej zmiany na gorsze. Pewnie dopadła ich niemoc twórcza i ratowali sie czym popadnie.
Aha, jakby kolega nie wiedział... Macy wróci z zaświatów i umrze po raz kolejny. A raczej nie wiadomo czy umarła, bo nigdy drugiej śmierci (tak jak pierwszej) nie pokazali. xD

ocenił(a) serial na 10
Mikao6

tak. wróci i chyba znowu umrze. fakt faktem np ostatnio jak rozmawali o podziale majątku to dziwnym trafem ridge z taylor, stephanie z erykiem i massimo z sally...

ocenił(a) serial na 1
parmacki

Bajeczką jest rzeczywiście fakt - że nagle ni zgruszki ni z pietruszki pojawia się wątek... inego ojca Rigde'a.

Zapewne wynikało, to z dużego spadku oglądalności, a żeby podtrzymać wskaźnik, dodano ów wątek. Hehe.... to po prostu już taka bajeczka na dobranoc... zupełnie nierealna. Prawdziwa była dla mnie śmierć Caroline Spencer - wiele lat temu to było, ta przynajmniej jako jedynie jak narazie nie zmartwychwstała <lol>. A teraz to już takie pogrywanie z głupotą widza <bez obrazy>

Dla mnie z ciekawego serialu jakim kiedyś była, stała się serialem komediowym :)

ocenił(a) serial na 3
akira894

Nic nie będzie wiecznie dobre. Widz się zestarzeje, serial zgłupieje.

ocenił(a) serial na 10
____10

Dobrze powiedziane. Po prostu schyłek MNS, choć łudze się, że może to jednak tylko chwilowy krysys...

ocenił(a) serial na 10
parmacki

A, no więc właśnie - piękny przykład. .........

ocenił(a) serial na 3
Shape

:-)

Tylko nie wiem czy coś głupiego może jeszcze bardziej zgłupiec. Widział ktoś dla porównania nowe i stare odcinki Power Rangers ? xD Ja widziałem tylko stare. Jeśli ktoś widział nowe i stare, to możnaby porównac, które głupsze xD

ocenił(a) serial na 10
____10

Ja widzialem najnowsza, jubileuszowa serie Power Rangers (bo Power Rangers to pomysl japonczykow xD) i musze powiedziec, ze trzymaja poziom. Denne to tak jak na poczatku.

A co do Caroline. Zmartwychwstanie ona... xD A raczej nie ona, tylko przyjedzie do LA jej siostra blizniaczka.

ocenił(a) serial na 1
Mikao6

Rangersi the best... walczą z potworami to nawet ne mogą ich dotknąć... i te efekty :) <lol>. Ale żenada... nei zgodzę się... z poziomu głopoty zeszłi do poziomu mega-głupoty.
Przecież żyjemy w XXI wieku, gdzie lepsza technika jest na wyciągnięcie ręki. Trudno uwierzyć, że ten badziew jeszcze ktos ogląda :) - no pomijając 6-latków... to w końcu dzieciaki, które oglądają co popadnie :)

Pozdrawiam!