Nikt nie lubi tego serialu,nikt go nie ogląda,wszyscy na niego bluzgaja,krytykują,spluwają,ja dą po nim jak tylko się da...tylko czemu jest tu aż 80 postów?Kto w ogóle się fatyguje,żeby szukać czegos,jesli się tego absolutnie nie cierpi.Prawda jest taka,że pewnie w co drugim domu ten serial leci i pewnie mimo wszystko go oglądacie."Moda na sukces" jest typową telenowelą od której nie ma czego wymagac.Ale po pierwsze każdy ocinek jest krótki,po drugie miło popatrzeć na ładnych ,zadbanych ludzi,a po trzecie zawsze mozna potraktować tą produkcję telewizyjna jako serial komediowy:D Pozdrawiam wszystkich !
W PEŁNI SIĘ Z TYM ZGADZAM. Ludzie się po prostu wstydzą przyznać, że to oglądają. Jeśli mi się podoba jakiś serial czy film, to wchodzę na stronki w necie i na forum, ale w przypadku gdy mi się coś nie podoba, to tego nie oglądam i nie wertuję stron by złożyć swoją opinię na forum, że coś jest bez sensu! Oglądam Modę na sukces. Nie twierdzę, że jest to udany serial, bo jest śmieszny. (Najbardziej mi się podobała scena, jak polecieli prywatnym samolotem na Grenlandię, odszukać Eryka, a wracali pasażerskim, hihihi). Jest wiele scen nie dopracowanych i bez sensu - ale przy takiej ilości odcinków nie sposób wszystkiego dopracować. Pozdrawiam wszystkich oglądająch ten serial. LUDZIE - NIE BÓJCIE SIĘ PRZYZNAĆ, ŻE TO OGLĄDACIE.
ja sie przynzaje, oglądam ten serial praiwe od początku i co :)) takiej rozrwyki nic zadna produkcja nie dostarcza, powala mnie wyobraznia scenarzysty, uwielbiam ten serial!!
Zgadzam się oczywiście.Sama oglądam ten serial od zawsze.Jest ciekawy śmieszny i nie ma w nim monotonii.Podziwiam pana reżysera i całą ekipę a w szczególności aktorów :)
nie ma w nim monotonni? buahahah no wlasnie jest i tam nic sie nie dzieje :D ale tez sie przyznaje ze to ogladam i duzo osob oglada to dla zabawy bo to jest zabawne :) jedna scena trwa tydzien ale i tak Moda Na Sukces wymiata ! :D
mi zdarza się oglądać z racji tego iż często o tej proze jestem u babci mojej która wprost to uwielbia. nie powiem iż można się z tego nieźle pośmiać.
No i fajnie,że znalezli się ludzie,którzy potrafią przyznać,że oglądają.Hipokryzji mówimy NIE !!! :)
Ja równiez to ogladam, mam 16 lat, bardzo lubie telenowele.... i sie do tego przyznaje, bo kazdy lubi cos innego, uwazam ze nie ma nic zlego w ogladaniu telenowel, nawet mody na sukces ktora ma juz 3 tysiace odcinkow :D Pozdrawiam,
...podnoszę rękę!...
...zdarza mi się oglądać MODĘ NA SUKCES...
...nawet mam ją w ulubionych!...
...nie wstydzę się tego!...
SŁAWCIO. Ty to gość jesteś, potrafisz ruszyć ludzkie sumienia! Przyznam się bez bicia, raz na tydzień walnę sobię dawkę tego arcydzieła. Trzeba mamusi czasem towarzystwa dotrzymać;)
LUDZIE! A NIECH NAS ZOBACZĄ!;)
Ja ogladam Mode na Sukces i sie tego nie wstydze . Mogę sie przyznać przed każdym kogo spotkam że wręcz uwielbiam ten serial.
Raz po odcinku jak Tawny mierzyła do Kimberly to potem mi sie śniło że mój tato mierzył z pistoletu do mojego szwagra ;))
Chyba zaduża dawka Mody ;)
Pozdrawiam
Wow ! ile odpisów :)No ciesze się,że są ludzie,ktorzy nie wstydza się przyznać to oglądania "Mody...".Co tu duzo gadać,fajny serial.Pozdrawiam wszystkich !
Siemka Sławcio! Fajnie Cię widziec nawet tutaj.
Co do "Mody..." kiedyś byłam sceptycznie nastawiona do tego serialu, ale kiedy go obejrzałam, zmieniłam zdanie. Straasznie wciąga.
No hej Kama :) Jak widzisz wszędzie mnie pełno :)Ale lubię się wypowiadać na wiele tematów.Pozdrówka !
Tylko powiedzcie mi jedno...
DLACZEGO TELEWIZJA NIE KUPI CHOCIAżBY JEDNEGO POżąDNEGO FILMU A KUPUJE KILKA TYSIęCY ODCINKóW TAKIEJ KUPY G....
mikesz nikt nie zmusza Cię do oglądania.A Twoje pytanie skieruj do telewizji.Może koszt odcinków nie jest wielki,a poza tym pewnie ma spora oglądalność.Swoją droga też zobaczyłbym jkeiś nowe filmy.Pozdro
No ja osobiście to bym chciała tego w życiu na oczy nie ujrzeć, ale ogląda to moja matka :-( ... i często się o to kłócimy bo dla mnie to jest jak horror (czy to się w ogóle kiedyś skończy??) - w ogóle jak już słyszę tą muzykę z czołówki to usiłuję pozatykać wszystkie dziury w drzwiach ;P ..nie no z tymi dziurami rzecz jasna żartuję, ale czy kiedykolwiek powstało coś gorszego niż Moda na sukces?? No może Klan hehe ale nie wiem bo Klanu na szczęście moja matka nie ogląda więc udało mi się dotychczas nie zobaczyć więcej niż mały fragment. Jak niby to można traktować jak serial komediowy jak to jest takie głupie (to jest do wypowiedzi że w ostateczności można to traktować jako komedię). A co do tego czy to oglądam czy nie - ratuję się jak mogę żeby nie oglądać, ale czasem po prostu coś robię w pokoju gdzie jest telewizor i nagle się to cholerstwo zaczyna i nie mam jak uciec jak matka zaczyna oglądać, a teraz w dodatku dwa odcinki dziennie !!! to jest koszmar, a najgorsze, że to może trwać latami. Ja nie widzę w tym nic śmiesznego, to jest tragedia mojego życia.
A co do tego że tam są ładni, zadbani ludzie :-) GDZIE ??? przecież ci aktorzy wyglądają jak maszkarony na sterydach, wymiotować się chce na myśl o seksie z czymś takim, a do tego oni ciągle do tego seksu nawiązują (w dodatku dowolna postać z tego serialu zaliczyła zazwyczaj już wszystkie osoby płci przeciwnej nie zważając na ich wiek, wygląd i pokrewieństwo).
Ochydne to jest i niesmaczne, a najgorsze, że ludzie robią się od tego głupsi. Jeszcze gdyby to było neutralne no to już trudno - leci głupota - można tego unikać, ale moim zdaniem największym problemem takich szmir jest to, że oglądają je już niezbyt rozgarnięci ludzie, a pod wpływem tego robią się jeszcze głupsi. Naprawdę widzę jak to zniekształca spojrzenie na wiele spraw - w ten sposób wypaczają całe społeczeństwo. Nawet jak ktoś tego nie ogląda to i tak obrywa bo odbija się na nim zmiana psychiki, ktora nastąpiła u tych oglądających.
Eleonoro, piękny komentarz, popieram całkowicie:-)
Przecież ten serial jest żałosny, aktorzy sztuczni i w ogóle nieatrakcyjni, fabuła jaka jest każdy wie, nawet jeśli tylko ze dwa odcinki widział. To zwykły tasiemiec(no, może nie zwykły, bo wyjątkowo długi). Moja babcia to kiedyś oglądała, ale na szczęście teraz woli siedzieć na działce.
ten serial to totalna BZDURA!!! jak w jednym odcinku ktos otwierz drzwi to je zamyka 2dwa odcinki pozniej ...wszyscy ze wszystkimi sie zenia... co za dno!!!!!beznadzieja!!!
hehe :) Brawo dla tworcy tematu :P
prawda jest taka, ze jak juz sie obejrzy jakis odcinek to potem sie chce wiedziec jak sie dany watek skonczy..a w miedzyczasie zaczynaja sie nasptene....;dddd
serialu nie ogladam na biezaco, ale kojarze fakty, naprawde sie to sympatycznie oglada ;o ;ddd
Widze,że ruszyła lawina (lub lawinka ;)) krytyki,ale to było do przewidzenia.Widac przynajmniej,że jednak niektórzy podchodzą emocjonalnie do tego serialu :) chyba nie jest tak źle.Powtórze tylko,że jest to typowa telenowela i przerózne wątki oraz to,że niemal każdy romansuje z każdym w tego typu produkcji jest czymś naturalnym.Co do bohaterów to czy oni wyglądają na zaniedbanych,brudnych,zmęczony ch zyciem?raczej nie.I może kiedy ktoś wraca z pracy po cięzkim dniu ma ochotę obejrzęc własnie jakiś lekki 20 minutowy odcinek czegoś takiego i popatrzeć na takie zadbane,usmiechnięte twarze.Na na marginesie nie jestem ograniczonym czlowiekiem (ach,cóz za brak skromności z mojej strony:D) i wbrew temu co ktoś tu napisał ,ten serial nie jest oglądany tylko i wyłacznie przez ludzi,którzy nie posiadają wielkiego wykształcenia.Więc nie piszcie takich bzdur.Od kiedy od stopnia naukowego zalezy gust telwizyjny...
Ja mogę z czystym sumieniem napisać, że tego serialu nie oglądam. Obejrzałam parę odcinków, bo nie lubię krytykować czegoś, czego nie widziałam.
I nie podchodzę do tegoż "cudeńka" emocjonalnie, po prostu wyraziłam swoją opinię na jego temat, w końcu od tego jest forum i można tu komentować nie tylko to, co się lubi, ale także to, za czym się nie przepada.
Gdybym nie miała tyle wolnego czasu, pewnie bym się na komentarz nie pokusiła, ale na razie czasu mam sporo, więc regularnie przeglądam "Gorące tematy."
Nie, ci ludzie nie wyglądają na "zaniedbanych,brudnych,zmęczon y ch zyciem", wyglądają na bardzo sztucznych, nienaturalnych i z deczka głupich.
Aaaaa, no i ta muzyka z czołówki jest straszna.
Ja nie twierdzę, że ludzie, którzy to oglądają, są ograniczeni, tak samo jak nie twierdziłam, że moje koleżanki z liceum były ograniczone, bo oglądały tego żałosnego "Zbuntowanego anioła", hehe. Wyraziłam swoją opinię na temat serialu i tylko serialu, i nikt mi nie będzie teraz wmawiał, że go oglądam, bo to głupota jest. Nie jestem jedną z tych osób, które oglądają, ale wstydzą się przyznać. Bo nie ma się czego wstydzić, skoro tylu ludzi to ogląda. Ja do nich nie należę i dobrze mi z tym, wolę inne seriale.
Ariana ! Absolutnie nie zabraniam ci wyrażac Twojego zdania.Zresztą czy ja cię tu obrzucam obelgami i mówię,żebyś się zamknęła?Raczej nie.Poza tym moja słowa były skierowane nie tylko do Ciebie.O wykształceniu wspominał ktoś inny.A poza tym niczego nie chcę ci wmawiać.Po prostu nie lubię hipokryzji w stylu "jak możesz ogldac takie dziadostwo?" a potem osoba,które to mówi przychodzi do domu i czeka na "Mode..." z utęsknieniem :) Rozumiem,że ty naprawde nie czekasz i ok.
Owszem, ja nie czekam, a gdybym czekała, nie bałabym się do tego przyznać, bo też hipokryzji nie trawię.
A że Tobie się ten serial podoba to OK, wcale nie uważam, że to źle świadczy o Twojej inteligencji, nigdzie czegoś tak głupiego nie napisałam.
Nie sądzę żeby ktoś krytykował ten serial i potem wracał do domu i czekał na niego z utęsknieniem. W ogóle dziwi mnie taki pomysł - czy są w ogóle jakieś przykłady popierające to że któraś z osób krytykujących faktycznie to ogląda? Po co by więc krytykowały ?? to jest bez sensu.
Natomiast to, że się czegoś nie lubi i zabiera się głos (krytyczny) w takiej dyskusji może wynikać z różnych przyczyn więc to wcale nie jest takie nienormalne, że w ogóle są w tego typu dyskusjach krytyczne głosy i że one pochodzą od osób, które faktycznie danej rzeczy nie lubią.
Osobiście trafiłam na ten wątek z takiego prostego powodu, że któś mi powiedział, że aktorka która tu gra jedną postać gra w filmie 'Sex, kłamstwa i kasety video', a ponieważ wiem, że to nie jest ta sama aktorka (choć faktycznie też ma psią twarz jak ta druga) to chciałam sprawdzić jak ona się nazywa i podesłać linki ze zdjęciami obu tych aktorek owej osobie, której chciałam pokazać, że to są dwie różne aktorki. No a kiedy to robiłam spojrzałam na forum i dodałam swoje trzy grosze.
Tłumaczę to wszystko dlatego, że ktoś (a nawet chyba ileś osób) pisało tu o tym, że niby to takie dziwne, że ktoś czegoś nie lubi, a zagląda na opis tego serialu czy na forum. I że niby skoro zagląda to tylko udaje, że nie lubi. Jak widać z tego co napisałam można mieć inny powód niż skrywana namiętność ;-) do tego, aby tu zajrzeć. Przy czym jak się już zajrzy to jak się mocno nie lubi to tymbardziej człowieka korci żeby się wypowiedzieć.
Co do wyglądu aktorów to może i oni nie są brudni, czy zaniedbani, ale piękni ludzie to na pewno nie są. Osobiście wolę po powrocie do domu pooglądać coś z faktycznie ładnymi ludźmi, a raczej normalnymi, a nie odrażającymi, bo dla mnie wygląd tych aktorów jest poniżej krytyki. Może jeszcze paru z nich dałoby się strawić, gdyby nie mieli tak durnych dialogów, albo gdyby może lepiej grali. Od kiedy zobaczyłam Ridge'a nieodmiennie kojarzy mi się on ze zmutowanym chrząszczem. Ta jego twarz :-) a fuj i jeszcze wszyscy tacy maksymalnie opaleni. Jak ktoś lubi kulturystów i wygląd na sterydach no to może to się podobać. Albo ten stary Eric - ledwo to się porusza, a ślini się do młodych kobiet :-P dla mnie to niesmaczne.
Nie wiem jak ten serial może kogoś odprężać no, ale jeśli tak wam służy no to ok. Tylko nie wmawiajcie ludziom, którzy tego nie lubią, że w skrytości ducha to tak to kochają.
Wiem,że nie kazdy ogląda ten serial,ale wiele osób,które zajmują sie jego krytyką jakimś dziwnym zbiegiem okolicznosci dośc dobrze orientuja się w losach bohaterów,więc jednak trochę odcinków musiały widzieć.Z tym co napisałem,że jak się czegoś nie lubi,to nie szuka się tego na forum,to może lekko przesadziłem,bo każdy lubi czasem coś negatywnego napisać o czyms.Mnie chodzi raczej o ukazanie hipokryzji i mody na krytykę w stylu "wszyscy mówią o czymś żle,to ja też muszę".Pamiętam jak kiedyś rzpocząłem temat "Mody na sukces" z kilkoma osbami.Oczywiscie posypała sie lawina niepochlebnych opinii.Ale już po chwili okazało się ,że wiekśzosc tych osób bardzo dobrze wiedziało co sie w danym (aktualnym) momencie działo.Cała ta sytuacja mówi sama za siebie.I tak na koniec tyko chcialbym powiedzieć,że nie chce nikomu niczego wmawiać :)
Wstyd sie przyznac w szerszym gronie np. znajomych że sie toto ogląda,ale jak wracam z pracy i siadam do obiadu to własnie leci jak sobie zapodam jedynkę to "moda.." wciąga bez reszty .Nie wiem czy oni jakies sygnały podprogowe nadają jak człowieka wciągnie to juz będzie oglądał. Chociaz wystarczy 1 odcinek na tydzien luxno obejrzeć i się wiele z tej wartkiej akcji nie straci.
E tam ! Wstyd to kraść :)Fajnie,że kolejna osoba przynaje się do oglądania "Bold and Bautiful";)Pozdrawiam !
no ok............ to ja też się przyznam że czasem obejrze...ale zaznaczę ze traktuje ten serial jako KOMEDIE.....- uwielbiam ich długie monologi .... :D :D
pozdr.
Snaga ! Dobrze powiedziane :D .Fajnie Jacinda,że też umiesz się przyznać do oglądania naszego "kultowego" ;) serialu :)Pozdrawiam !
Ja go oceniam i analizuję - jest bardzo śmieszny patrząc z profesjonalnego punktu widzenia. Scenariusz jest tak prosty, że nie boję się powiedzieć iż kazdy z frumowiczów bez problemu by mógł nappisać odcinek w 15 minut na kolanie. A ta "dynamika" jest zastraszająca - 0 zaskoczenia, 0 akcji, jak już to w bardzo zwolnionym tempie aby przez przypadek żaden kretyn z USA nie zgubił "wątku". Najlepsze jest to, że co kilka odcinków fabuła opiera się na jednym słowie (dziecko, mąż, żona, czyjeś imię ... itp). Ogólnie to gniot ale gdyby mnie zaproponowano rolę to bym przyjął bez wahania - kasa to kasa