PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10001259}

Modelowa rodzina

Mo-beom-ga-jok
2022
6,3 382  oceny
6,3 10 1 382
Modelowa rodzina
powrót do forum serialu Modelowa rodzina

Nie przepadam za kryminałami, ale ten wciągnął mnie od samego początku. Na tle nudnych szwedzkich, angielskich, a zwłaszcza polskich badziewi - ten to kryminał genialny. Dodatkowy punkt za brak LGBT, feminizmu, antyrasizmu i podobnych głupot - co w produkcjach Netflixa jest rzadkością. Można? Można.

mordachamordasinski

Niestety brakuje też wielu innych rzeczy.

mordachamordasinski

Ale szwedzkie produkcje to Ty szanuj..

ocenił(a) serial na 8
mordachamordasinski

Zgadzam się w 100% i coraz chętniej sięgam po Azjatyckie produkcje właśnie ze względu na to, że nie są przepełnione żałosną papką w stylu: czarny wspaniały - biały zły, LGBT wspaniałe - hetero złe.

Onemoretime_filmweb

niezesrajtasie xD

mordachamordasinski

Znawca od siedmiu boleści, przeciętny, raczej marny kryminałek wychwala, bo pokazują tylko ludzi po Bożemu się bzykających, innych nie wolno pokazywać, bo panciu nie lubi i czarnych też panciu nie lubi, ale żółta może być.. Na dodatek wymienia państwa, które kręcą najlepsze kryminały, jako według niego beznadziejne… Matko, co za prostacki palant, zapewne z wiochy na wschodzie połlandii… Wzbieta na wymioty…

ocenił(a) serial na 9
natasza_szczecin

No i wyszła słoma z butów tęczowych zaćpanych "inteligentów"... :))))). Brawo, dzięki!

ocenił(a) serial na 5
mordachamordasinski

Ja kryminały lubię i bardzo zaskoczyły mnie wysokie oceny, ponieważ uważam, że serial jest bardzo przeciętny jako kryminał, słaby jako produkcja południowokoreańska, a już pojawiających się porównań z Ozark czy Breaking Bad kompletnie nie rozumiem, bo poza tym, że zwykły facet wplątuje się w poważny narkobiznes nie ma żadnych punktów wspólnych, a jakościowo dzieli je przepaść.

Do szwedzkich czy polskich kryminałów ten serial się nie umywa ;)

ocenił(a) serial na 9
Sol89

Zwłaszcza to ostatnie zdanie rozwaliło mi pęcherz :D.

ocenił(a) serial na 5
mordachamordasinski

Bo co, polskie produkcje to zawsze dno? Akurat kryminał to jeden z gatunków, który zwykle wychodzi nam nieźle. A szwedzkie kryminały są jednymi z najlepszych na świecie.