PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=405107}

Morderstwa w Åre

Åremorden
2025 -
6,0 7,3 tys. ocen
6,0 10 1 7269
5,5 4 krytyków
Morderstwa w Åre
powrót do forum serialu Morderstwa w Åre

Panowie, nam pozostały role drugoplanowe. Czas się zbuntować i przestać oglądać te wszystkie: „Mosty na Sundem, Karppi, Detektyw Kraina nocy, Śnieżną dziewczynę, Wednesday, Mare z Easttown, Ostre przedmioty, Mroczne materie, Zasadę przyjemności, Katlę” itd
Dosyć z dziewczyńskim kinem.
Ps. Żona w pracy , wieczorem pewnie to obejrzymy.

serfair

Przez lata to mężczyźni byli promowani jako postacie pierwszoplanowe i co jakoś nie wypromowało to superbohaterów w rzeczywistości . 
Było przesycie męskich postaci więc przekręcono trend .

ocenił(a) serial na 5
Harmonia_2

To nie trend to propaganda nie majaca nic wspolnego z rzeczywistoscia. Skandynawowie uprawiaja to od dawna ale nie robia tego zbyt nachalnie. Oby nie przeszli na styl amerykanski, wtedy bedzie problem.

octstuff23

Jak rozpoznajesz trend od propagandy? Kobiety są coraz aktywniejsze, to jest trend i nie ma w tym nic złego.

Teresa_Nazimek

Kobiety bohaterki w filmach/serialach to propaganda. Geje/lesbijki/LGBT+ w filmach to propaganda. Ale przemoc, seks i narkotyki w filmach nie jest już propagandą.

Teresa_Nazimek

Z wyznawcami wartości rodzinnych konfederosji nie ma sensu dyskutować. Po prostu nie widzą miejsca dla kobiet koło siebie i dobrze im z tym. Jeśli coś się dzieje gdy kobieta dorównuje lub przewyższa mężczyzn (nie daj Boże intelektualnie) to pieprzą o propagandzie czy tam jakiś inny epitet, który ochroni ich skromniutką wiedzę o ludziach. I najchętniej uciekają się do osobistych, jednostkowych doświadczeń.

ocenił(a) serial na 5
Teresa_Nazimek

Kobiety sa kobiece, mezczyzni sa mescy - w wiekszosci. Nie trzeba byc geniuszem zeby to wywnioskowac. Kobieta ma swoje mocne strony, mezczyzna ma swoje. Kobieta jest promowana na meska bo nie jest to naturalne, dlatego to jest propaganda. Fakt jest taki, ze w fizycznej konfrontacji z przestepca - ktorym w 99% jest kipiacy przemoca facet - kobieta nie ma zadnych szans. Kiedys pracowalem w Stoczni, musze przyznac ze 99.9% pracy fizycznej wykonywali tam faceci ale gdyby kadry (skladajace sie w duzej wiekszosci z kobiet) zaczely przyjmowac kobiety zamiast mezczyzn to zaden statek z portu by nie wyplynal albo zajelo by to 10 razy wiecej czasu. Propaganda jest wtedy, gdy cos co jest naturalne nie dzieje sie naturalnie a jest wymuszone przez roznego rodzaju organizacje lub podmioty. 

octstuff23

Pracowałeś w stoczni więc pewnie znasz najsłynniejszą suwnicową Annę Walentynowicz? Oprócz niej w Stoczni Gdańskiej pracowało 5000 kobiet jako suwnicowe, spawacze, sprzataczki, pielegniarki itd. Rozumiem że to nie praca fizyczna? Tylko walenie młotem to dla ciebie powód do dumy? Zapewniam że bez pracy tych kobiet żaden statek by nie został ukonczony. Rozumiem "geniuszu" że dla ciebie bycie policjantką w XXI wieku to ściema? Ja mam sąsiadkę która pracuje w policji jest inspektorem od wielu lat i świetnie sobie radzi. Ona nie musi bić się z przestępcą, ma do tego ludzi. Jej praca to analizowanie, myślenie, przesłuchania itp. Wal sobie młotkiem w stoczni w co chcesz, ale analizowanie i myślenie zostaw ludziom wykształconym i inteligentnym

ocenił(a) serial na 5
johnnydeepp

Johnny za bardzo się ekscytujesz i podniecasz, przez co wychodzi z Ciebie chamstwo, kiepskie wychowanie i bije od Ciebie niska samoocena. Dzięki za historie stoczni od znawcy, która, który, które (nie chce żadnego z Was obrazić) nigdy stopy w stoczni nie postawiła, a jednak wie. To typowe dla oświeconych osobników, którzy znają jedną policjantkę i jedna suwnicowa i twierdzą, że jest to coś innego niż to, co ja napisałem. Czytaj ze zrozumieniem i bez nienawiści, choć nienawiść dla kobiet jest chyba bardziej naturalnym odczuciem. Idź popracuj w Stoczni w Hucie w Kopalniach w lesie przy wyrębach itd. i wtedy zrozumiesz, bo na razie to kiepsko z ogarnięciem rzeczywistości u propagandzisty

ocenił(a) serial na 6
octstuff23

Masz typowe zdanie prostaka, fizola. Faktem jest, że siła fizyczna samców ukonstytuowała patriarchat. Bo jeśli od siły fizycznej zależał byt i przetrwanie to wiadomo , że silniejsi dominują i maja władzę. Do tego kobiety/samice rodziły, co w prymitywnych warunkach wykluczało je z walki o byt i czyniło na długie miesiące a nawet lata totalnie zależnymi od mężczyzn. Tylko że widzisz prostaczendo, świat się zmienił. Już nie siła fizyczna a inne cechy sa ważne. Jak intelekt, wyobraźnia, zdolność do przystosowywania się do nowych warunków itp. Zatem normalnym jest, że dzięki zdobyczom nauki i postępu, kobiety już nie są przez swoją fizjologię i mniejszą siłę fizyczną wykluczone z współegzystowania. Takie cechy jak intelekt i inne wymienione przez mnie wcześniej nie sa zależne od siły fizycznej. Mało tego. Sią fizyczna nie jest już ceniona i wysoko nagradzana. Najwięcej zarabiają, a rządzą światem ci, którzy dzięki zdolnościom i wykształceniu potrafią używać mózgu a nie walić młotem. I dotyczy to zarówno kobiet, jak i mężczyzn, którzy w dawnych pierwotnych czasach byliby rzucani na pożarcie przy ataku drapieżników. Dlaczego nadal ma być zatem podtrzymywany system patriarchatu, który przyznaje dominującą rolę jednej płci, skoro zmieniły się diametralnie warunki? Kobiety mogą być kobiece, albo bardziej męskie i dominujące, jeśli mają ochotę. A mężczyźni np. rezygnować z pracy i brać urlopy tacierzyńskie. Chcesz to sobie zyj w swoim prostym by nie powiedziec prostackim, prymitywnym świecie i powtarzaj to samo co twój pra pra dziad jak z puszczy wracał i mawiał, ze :"chłop rządzi a baba ma słuchać i służyć". Ale reszta świata już poszła krok dalej. Nie urządzaj ludziom życia. Kobiety w większości nie będa walić młotem, ale świetnymi będą dyrektorami lub managerami. Mogą być policjantkami, chirurgami a nawet latają w kosmos. Dasz wiarę? Świat się zmienia. Nie ma juz pańszczyzny ani niewolnictwa, a tez były przez wieki. I co? tez uważasz, że mają istnieć nadal bo twój pra pradziad tak żył? Żałosne wsteczniactwo

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

Basiu rozumiem, masz uraz. Pozdrow swoja dziewczyne.

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

Moje ulubione seriale to - Most nad Sundem (The Bridge) The Killing (Forbrydelsen) i Marry With Children. Basiu co Ty na to ?

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

A, Borgen tez byl swietny...

ocenił(a) serial na 6
johnnydeepp

Podziwiam Twoją dyskusję z @octstuff23 i argumenty, ale z takimi ograniczonymi osobnikami nie masz szans na przekonanie ich. Tkwią w sowim mentalnym zaścianku i nie rozumieją współczesnego świata.

ocenił(a) serial na 5
Barbarra_Ra

Ale beton. Tutaj nikt nikogo nie przekonuje, kazdy ma prawo do wlasnego zdania.

octstuff23

nikt nie każe ci zmieniać zdania, jedyne co robię to piętnuję twoje kłamstwa. Jakoś zauwazyłeś dwie kobiety których pracę opisałem ale nie zauwazyłeś że napisałem o 5000 innych kobiet które pracowały w Stoczni. Opisałem dwie bo dwie znam osobiście (tak Annę Walentynowicz też, można ja było spotkać na ulicy w sklepie i pogadać jak z Borusewiczem, Wałęsą czy Tuskiem). Jesli chcesz poznac historię innych kobiet polecam pocztaj o Helenie Dmochowskiej i innych. Kobiety stanowiły tam ponad 1/3 załogi. Kłamstwo ma krótkie nogi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
junia545

akurat doceniam wkład Anny Walentynowicz w obalenie "komuny" ale potem mi z nią zupełnie nie po drodze. A co do Ukrainy to masz chyba problemy emocjonalne dziewczynko. Może Ukrainka zabrała ci chłopaka? to się leczy są odpowiednie środki. Nie wiem jaka z ciebie "polka" skoro nie podoba ci się Ukraina z którą kiedyś byliśmy historycznie jednym państwem. Rozumiem że wolisz ruski mir? Jaki z ciebie człowiek skoro kraj który cierpi z powodu wojny to dla ciebie banderowcy. Swoją drogą Bandera stworzył coś na wzór AK ale z kim ja chcę rozmawiać o historii z ignorantem? Wiem że to bedzie słaba satysfakcja ale gdy przyjdą tu ruscy, zgwałcą zabiją i okradną to może docenisz Ukraińców którzy pracują i grzecznie siedzą w PL

johnnydeepp

o, wyszedł z ciebie banderowiec. Jak mi przeszkadza smiec z akcji wisla , którego rodzina mordowala Polaków to od razu wyskakuje upadliniec z ruskim mirem ! a co ma jedno z drugim wspolnego , jej ojciec sluzył w armi czerwonej, czyż nie??? szmata byla ukrianką i to na tyle. tak jak teraz bodnar czy prezydent gdanska! JEsli topbie jako Polakowi nie przszkadza, ze ktoś sluzyl w UPA i NABIJAL DZIECI POSKIE NA PALE to nie jestes Polakiem Pieniążki z USAUD zrobily wam galaretę z mózgu.

johnnydeepp

o, wyszedł z ciebie banderowiec. Jak mi przeszkadza smiec z akcji wisla , którego rodzina mordowala Polaków to od razu wyskakuje upadliniec z ruskim mirem ! a co ma jedno z drugim wspolnego , jej ojciec sluzył w armi czerwonej, czyż nie??? WIEC JEJ OJCIEC GWALCIL POLKI ! szmata byla ukrianką i to na tyle. tak jak teraz bodnar czy prezydent gdanska! JEsli topbie jako Polakowi nie przszkadza, ze ktoś sluzyl w UPA i NABIJAL DZIECI POSKIE NA PALE to nie jestes Polakiem Pieniążki z USAID zrobily wam galaretę z mózgu.

ocenił(a) serial na 6
junia545

Jestem Polką. Jak i cała moja rodzina. I czegoś takiego jak ty śmiećku sobie nie życzymy jako rodaka. Won do Rosji lizać tyłek ruskim onucom. A propos. Wiesz, że jesteś śmiećku na świecie, bo twoja matka obsłużyła jakiegoś klienta tradycyjnie , zamiast ustami, bo nie chciała sobie rozmazać szminki? Dorzucił jej 10 zł, by nie musiał zakładać gumki, a ta rzuciła się jak żebrak, którymi jest twoja ruska rodzinka od pokoleń. Prawda? hi hi hi:):):)

ocenił(a) serial na 3
Barbarra_Ra

Jesteś polką i dlatego masz nazwę profilu od Litwinki i zdjęcie aktorki mającej pochodzenie z Ukrainy? Jesteś pewnie tak brzydka, że nie stać cię na własne profilowe, ale sądząc po twoich obrzydliwych, aroganckich, pretensjonalnych wpisach, w środku jesteś jeszcze brzydsza. Zapewne żyjesz z prostytucji i dlatego tak gardzisz mężczyznami, bo masz niemiłe wspomnienia po waginalnej, oralnej i analnej obsłudze klientów.

ocenił(a) serial na 6
krzysiek1906

Mylisz mnie ze swoją matką:) To że ty wyrosłeś w rodzinie z marginesu, a twoja rodzicielka parała się najstarszym zawodem świata, nie oznacza, że każda kobieta tym się zajmuje. A mężczyzn uwielbiam. Tak jak oni mnie zresztą:) Jednak nie wszystkich. Tylko samców Alfa. Silnych, przystojnych ludzi sukcesu:) Małymi prostaczkami do tego agresywnymi jak ty czy ten Prol @junia545 pogardzam. A zdjęcie Anny Dymnej mam, bo jestem do niej podobna. I pierwsze słyszę, że pochodzi z Ukrainy. Nie znam jej biografii, ale wiem, że pochodzi z Krakowa, a to chyba polskie miasto? Czy się mylę?

ocenił(a) serial na 3
Barbarra_Ra

Myślę, że oddajesz się hajs samcom alfa i projektujesz to na innych. Po twoich wypowiedziach sądzę, że ty wychowywałaś się w głębokiej patologii, dlatego niechybnie zajęłaś się prostytucją. Ja pochodzę, z rodziny prawniczej, z dziada pradziada, mój dziadek był prawnikiem, mój ojciec nim jest, ja także studiowałem prawo, ale ze względu na feminazizm w sądach, porzuciłem ów zawód. Samce alfa są zazwyczaj agresywni, pewnie lubisz być przez nich poniewierana. Jakbyś była do niej podobna, to miałabyś swoje zdjęcie, a nie jej ;) Ona urodziła się w Legnicy, czyli "Małej moskwie", jej rodzice pochodzą z Ukrainy, a pradziadkami byli Ormianka i Węgier. Także twoja wiedza na jej temat jest podobna jak na inne tematy, w których niemądrze zabierasz głos.

ocenił(a) serial na 6
krzysiek1906

O to ciekawe? Ty i rodzina prawnicza? Nie rozśmieszaj mnie. Stąd knajacki język, zarzucanie każdej kobiecie o innych poglądach prostytucji, którą parała się twoja matka? Pochodzisz z patologii. I tyle. A samce Alfa nie sa agresywne. Agresywne są żałosne słabe mężczyznopodobne imitacje. Samce Alfa mają świadomość własnej wartości i dlatego nie mają potrzeby epatować agresją, by ją udowodnić. Tak jak rasowe psy. Małe wredne ratrelki szczekające na wszystkich to nie rasowe owczarki niemieckie. Jeśli do samoakceptacji jest ci potrzebna wiara, że wszystkie kobiety są ludzkimi odpadami parającymi się prostytucją, jak twoja matka to proszę bardzo:) Miej chociaż tyle radości w życiu żałosny, pogardzany przez kobiety, nieatrakcyjny Incelu. Nie dziękuj:) Litość do słabych, chromych i upośledzonych to mój obowiązek. Znaj rękę pana. Pewnie ta dyskusja ze mną to jedyny kontakt z kobietą, na jaki może sobie pozwolić pogardzany przez ładniejsza połowę mej płci Incel. Ha ha. A jeśli chodzi o zdjęcie, to jeszcze nie zwariowałam, by udostępniać moje prawdziwe dane i wizerunek na platformach, więc mnie nie sprowokujesz:) To mogłoby mi zaszkodzić w karierze:) A o Annie Dymnej wiem tylko tyle, że grała Barbarę i Anię w "Samych sowich". Nie interesowałam się jej życiorysem nigdy. Jednak nawet jeśli ma pochodzenie nie do końca polskie, to mnie to nie przeszkadza. Mam znajomych na całym świecie i nie mają dla mnie znaczenia> narodowość (oprócz ruskiej, na którą plwam), płeć, wiara, preferencje sexualne itp. Dzielę ludzi na ISTOTY LUDZKIE i PROLI. Zwycięzców i słabych nieudaczników, jak ty. Trzymaj się biedaku:) Przesyłam ci serdeczne przytulenia, choć pomieszane z pogardą. Jak każdej słabej jednostce.

ocenił(a) serial na 3
Barbarra_Ra

Po twojej prymitywnej, pełnej mizantropii odpowiedzi, sądzę, że jesteś nie tylko intelektualnie, ale emocjonalnie poważnie ograniczona. Ja, chociaż pochodzę z arystokratycznej, ziemiańskiej rodziny, jak człowiek nauczony empatii i kulturalnie obyty (wszelako na potrzeby tak plugawych istot jak ty zmuszony jestem zakładać maskę troglodyty, by dać przytyk twoim bluźnierczym słowom) mam szacunek do większości ludzi, staram się znaleźć zrozumienie i zracjonalizować postępowanie istot nawet tak plugawych, podłych i szemranych jak ty. Prawdopodobnie jesteś córką kobiety upadłej, wywodzisz się z głębokiej patologii nie tylko emocjonalnej, ale i duchowej i intelektualnej (zapewne komunistycznej) a matka przekazała ci jedyny zdolności do jedynego zawodu jaki jesteś w stanie wykonywać - plugawej kurtyzany, nawet nie prostytutki wysokiej klasy tylko zwykłej ladacznicy. Sądzę, że twoja wyniosłość bierze się paradoksalnie z twojej małości i miałkości, podobnie jak twoja megalomania. Być może nie mijasz się z prawdą w pewnych aspektach- wspomniałaś o owczarkach niemieckich i jesteś skłonny wierzyć, że ktoś tak zepsuty i skundlony jak ty był w stanie oddawać się tym zwierzętom, by poczuć, choć w postaci psa, namiastkę czego rasowego. Masz znajomych na całym świecie- wynika to zapewne z tego, że pracując w burdelu, poznałaś klientów z różnych stron świata jak i podobne tobie jawnogrzesznice, a ze względu na mnogość przykrych przeżyć jakich tam doświadczyłaś reagujesz już tylko na mocniejsze bądźcie- to też zapewne pragniesz jak najbardziej zwyrodniałych samców alfa; nie mam jednak dla ciebie współczucia- ze względu na twój brak empatii i brak człowieczeństwa, ale znajduję cień zrozumienia, że ktoś tak potworny, sam musi się wywodzić z głębokiej patologii, w której mentalnie raczej już na zawsze pozostaniesz.

ocenił(a) serial na 6
krzysiek1906

W imię ojca i syna. Takie plugastwo tylko w twoim chorym umyśle rodem z meliny mogły powstać. Ty i arystokartyczne pochodzenie:):):). Nie rozśmieszaj mnie:):):) Z tym nosem, który aż prosi się o pejsy?:):) To ja by być przez was biednych Proli zrozumiana zniżam się do waszego poziomu, bo najważniejsze to osiągnąć skutek, a wy innego języka nie rozumiecie. A twój prymitywny i tak obrzydliwy, że aż mnie zemdliło komentarz syna wycierucha z meliny, który obsługiwał za flaszkę zgłaszam. Baj chory psychicznie biedaku. Tylko w chorym umyśle mogły zrodzić sie takie obrzydlistwa, o których istnieniu nawet nie wiedziałam. Szok. Udało ci się mnie zaskoczyć. Ale nie wiem czy to komplement dla ciebie. Okazuje się , że mimo najszczerszych chęci nie jestem w stanie wyprodukować czegoś tak obleśnego. Fuuu A dla ciebie to standard. Masakra

ocenił(a) serial na 6
krzysiek1906

W sumie to napiszę do Filmwebu jeszcze raz i cofnę to zgłoszenie. Tym wpisem obnażyłeś swoje prostactwo i patologię. Niech już na zawsze tu wisi jako dowód jak zdegenerowany masz mózg. Będziesz się pewnie tłumaczył, że chciałeś kogoś dotknąć zatem zniżyłeś loty. Ale prawda jest taka, że normalnemu człowiekowi takie rzeczy nawet nie przyszłyby do głowy. Zatem na koniec naszej uroczej dyskusji: Dziękuję że się obnażyłeś:) Ja zawsze wygrywam. Niestety dla ciebie:)

ocenił(a) serial na 3
Barbarra_Ra

Cieszę się, że udało mi się ciebie zaskoczyć. ;) Chyba dobitnie pokazałem ci, że przebijam cię we wszystkim, że nawet w plugawej mowie jestem w stanie cię przebić. Z tym nosem to też dałaś w sumie komplement - wszak żydzi często grają w filmach, żydowskie nosy są uznawane za kultowe, można więc rzec, że napisałaś, iż mam filmową urodę. Ale cieszy mnie przede wszystkim, że udało mi się tak wyniosłą, arogancką i pretenosjonalną bufonkę jak ty poniżyć- dziękuję za uznanie, poległaś z kretesem.

ocenił(a) serial na 6
krzysiek1906

Z radością przyznaję ci palmę pierwszeństwa i zwycięstwo w chamstwie:):) Tak jesteś chamem nad chamy. Czuj dumę:):):) Ha ha:):) Dałeś się sprowokować i już na wieki na Filmweb będzie wisiał komentarz, dowód twego zezwierzęcenia. Obraziłeś nie mnie lecz siebie. I dziękuję za komplement. Tak, nie zniżyłam się i nawet bym nie potrafiła zniżyć się aż do takiego obrzydlistwa czym się szczycę.  Fajnie że to podkreśliłeś. Gratuluję. Jesteś przechamem:) Mama pewnie dumna?:):):) Hi hi:)

ocenił(a) serial na 6
johnnydeepp

gwałty ruskich ci przeszkadzają, za to gloryfikowanie ludobojstwa na Polakach juz nie- wy macie coś z mózgiem, na 100 procent .Szkoda, ze nie widziales co Kijow robil dzieciom ze wschodniej ukriany. I to co zrobili kobietom w ciazy w odessie..rosjanie się nie zmienili i będą nas gwalcić jak w czasie 2 wojny, ale za to UPAdlina ktora DO TEJ PORY MA ZA BOHATERÓW BANDERE (ktory nienawidzil Polaków bardziej niż rosjan) jest niewinna i grzeczna...chyba juz zapomniales, ze menda z ukriany GROZI polakom podpaleniem domów i firm !!

ocenił(a) serial na 5
johnnydeepp

Johnny tempa strzalo, sam napisalem, ze kobiety pracowaly na stanowiskach jak - Kadry - naprzyklad ale nie pracowaly przy sekcjach czy przy montazu na statkach a jezeli juz to tylko garstka. Mozesz sobie zakrzywiac rzeczywistosc jak chcesz i pisac o wymyslonych klamstwach mi to powiewa bo ja prawdy sie nie boje a prawda wyglada tak. Facet mogl pracowac w kadrach, mogl sprzatac, gotowac i wykonywac prace fizyczna i statek by zostal zbudowany ale gdyby zaloga stanowila 100% kobiet to nigdy by nie zostal wybudowany. To zwykly fakt wynikajacy z faktu iz wymagania fizyczne przewyzszaja kobiece mozliwosci. Mozesz sie z tym nie zgadzac tak maja osoby cierpiace na syndrom zwany Delusion. Twoje wypociny o fizycznosci itd, tylko swiadcza o tym ze masz problem ze samym soba o ile wiesz jakiego okreslenia w stosunku do samego siebie uzywac. Jestes Ja/On/Ono/Oni/One czy cos innego ?

ocenił(a) serial na 4
Barbarra_Ra

Nie no ale na podstawie netflixowych ram to nie oceniajmy świata, bo tam wiecznie wszystko jest na opak. Na podstawie serialu, który jest na poziomie naszego w11 też nie ma sensu. Policjantki czy detektywi były są i będą… serial jest po prostu kiepski, a akcje w nim tylko to uwypuklają, bo przy starciu z gościem o ponad głowę wyższym i cięższym o 40 - 50kg to nawet facet nie miałby większych szans, a co dopiero taka kobietka jak ta detektywka w serialu. Bardziej mnie dziwi, że lata mijają i dalej ktoś przychodzi tutaj miauczeć na netflixowe ramy, kiedy wiadomo czego się spodziewać. W tym serialu wszystko jest o co może się spłakać biały prost chłop z Polski i daliście się co niektórzy tutaj sprowokować.

ocenił(a) serial na 6
___ice___

Ok. Nie podobał Ci sie serial. Szanuję. I dziękuję za merytoryczny komentarz.

octstuff23

Patrz, a tymczasem Brytyjczycy popełnili absolutnie genialne "The Fall" i "Broadchurch" (początek 2013) oraz "Happy Valley" (2014). Na szczęście wtedy sfrustrowani faceci nie zauważyli, że oglądają w głównych rolach kobiety ;)

ocenił(a) serial na 5
ACCb

Bo to trzeba byc "oswieconym" zeby to wszystko zobaczyc. Tak ogolnie to odradzam ekstremizm w kazdej postaci.

ocenił(a) serial na 3
ACCb

W the fall psychopatę doskonale zagrał Dornan, a w Broadchurch główną rolę swietnie zagrał Tennant, także nietrafione feminazistko.

krzysiek1906

A w "Happy Valley" kolejnego psychopatę zagrał równie doskonale James Norton. Czyli Gillian Anderson, Olivia Colman i Sarah Lancashire nie tylko bardzo dobrze zagrały same, ale dały też pograć swoim kolegom. Czy we współczesnych serialach z paniami w rolach głównych nie grają faceci? Może to jest problem, że są po prostu słabi i nie zapadają w pamięć? Może ich role są za mało psychopatyczne?...

ocenił(a) serial na 3
ACCb

Po prostu teraz promuje się się wszędzie feminizm i tyle.

ocenił(a) serial na 3
Harmonia_2

ale wiesz, że poważnymi sprawami w policji, jakimiś morderstwami zajmują się zazwyczaj mężczyźni, policjantki psiny, to zazwyczaj do tarcia chrzanu się tam nadają, podam ci przykład, skatowano mnie kiedyś na wsi, jeden z typów nawet się przyznal, wziął winę na siebie, po czym na trzeźwo już to z kumplami odwołał (bo policja ich zatrzymała jak jechali nachlani na cpn) pojechałem później z obdukcją ze zdjęciami ze wszystkim do policjantki, a ona do mnie niepotrzebnie pan tam chodzil po nocy trzeba się bylo bronić itp. policjantki w tych serialach,a te w rzeczywistości to ogromna róznica...

ocenił(a) serial na 7
krzysiek1906

I tak jak ktoś napisał wyżej: jak kobiety zaczynają dorównywać mężczyznom to kilka ciapek zaczynają robić rwetes i podawać jakieś jednostkowe przykłady. Może poczytaj sobie ile partaniny w policji jest przez mężczyzn? Ale nieee, takie informacje niewygodne to po co. Dobrze, że większość prawdziwych mężczyzn nie ma takiego żałosnego podejścia. Poza tym to, że jednostka coś spieprzy nie oznacza, że cała płeć taka jest. Jest wielu dobrych policjantek i policjantów, ale lepiej dopasowywać pojedyncze przypadki do tych żałosnych wywodów.

krzysiek1906

sfrustrowany grubas na forum! płaczesz bo żadna cie nie chce? leczenie kompleksów w necie to ulubiona zabawa takich nieudaczników jak ty

ocenił(a) serial na 4
krzysiek1906

Ale nie wiesz jak pracują policjantki w innych krajach… u nas się śmieją z tego co widać na ekranie, bo kobiety do tego zawodu w naszym kraju dostały dziką kartę tylko z powodu płci. Żeby było śmieszniej to w tym serialu jest idealnie pokazane, że główną bohaterka nie nadaje się na policjantkę jeszcze w takim wydziale. Z pierwszym mordercą zginęłaby na miejscu, a z drugim nie miała jaj żeby rozwalić gościa, który w ciągu kilku sekund mógł kogoś zabić i wyręcza ją kolega z pracy. Tak jak mój kolega policjant opowiada akcje z pracy i np. Dwie policjantki wysłane na akcje po wsparcie dzwoniły jeszcze przed dotarciem na miejsce XD ale wierzę że tam w Skandynawii czy stanach policjantki faktycznie są tak dobre że lepsze od mężczyzn, których etat dostały.

ocenił(a) serial na 3
___ice___

no wiesz, jakby nie patrzeć, natura. Biologii nie zmienisz, czy nas stworzył Bóg czy natura, można sobie różnie uważać, ale mężczyźni są raczej więksi i silniejsi od kobiet, dlatego łatwiej sobie dadzą radę z oprawcami, są też szybsi, bardziej zdecydowani, oczywiście na pewno zdarzają się też takie kobiety, ale to są wyjątki. Wciskanie ich na siłę, bo feminizm (i jeszcze albo muszą być obowiązkowe ładne i nieporadne, albo twarde stylizowane na męskie feminiazistki). Przez to obniżają skuteczność policji, bo to przestępcy mają się bać policji, a nie ona ich...

Harmonia_2

akurat tak się składa że częściej a nawet znacznie cześciej w realnym życiu spotyka się nie "komandoski" a komandosów, nie detektywki, a detektywów i tak dalej. tymczasem propagandowe kino w roli superbohaterów biegającyh z ciężkimi karabinami obsadza nachalnie i prostacko postacie żeńskie

krzysztof_strug

Nie oceniaj tego przez pryzmat Polski ,w armii Izraela akurat faceci tak samo jak kobiety mają obowiązek służyć w armii na takich samych zasadach .To że w Polsce kobiety są uprzywilejowane co prowadzi że są rozpieszczone i większość nie nadaje się nawet do prostych prac to nie znaczy że tak wszędzie na świecie jest . Pojeździj po świecie i zobacz i zrozumiesz że te filmy czy seriale może nie takie dalekie od prawdy .