Czegoś takiego się nie spodziewałem po produkcji, w której możemy zobaczyć Jeri Ryan
albo chociażby Ian'a Anthony Dale'a. Drugi odcinek poza kiepskimi fragmentami walk jest
po prostu nie dopracowany pod względem scenariusza. Kiedy Sonya budzi się w szpitalu,
po tygodniowej śpiączce jest cała brudna, tak samo jak ten agent. Jest to taka bzdura, że
szok najlepsze są jeszcze bieluśkie plasterki na głowie tego agenta i jego umorusana
facjata. Oglądam, bo oglądam ale praktycznie w każdej scenie mam polewkę z
amatorszczyzny tej produkcji. W związku z tym daję 2/10. NIE POLECAM
Twoja krytyka jest absolutnie nie na miejscu. Ten serial jest tylko niskobudżetową produkcją kręconą dla zdobycia wsparcia dużej wytwórni dla kinowego projektu. Tak jęczysz na niedopracowanie, ale z ostatnich doniesień wynika, że rybka chwyciła przynętę i ta "amatorszczyzna", którą oceniasz 2/10 osiągnęła swój cel - kinówka powstanie - czyli nie taka kaszana, jak ją malujesz. Ja serial oceniam 8/10, bo daje sporo nadziei na ciekawy film i jak na dostępne środki to jest zrobiony bardzo dobrze.
Zgadzam się. W końcu klasyk z automatów doczekał się ciekawszej wersji filmowej. Pierwszy film mimo mojej fascynacji, w czasach gdy jeszcze bawiłem się w piaskownicy z czasem traci swój urok. A co do scenariusza i innych mankamentów, nie spodziewam się wiele po produkcji ukazującej się na Youtube
Na youtube to ty to oglądałeś nie oznacza to że tam to wypuszczali jako premierowy pokaz.
Co do samego serialu to jestem trochę zawiedziony chociaż koncepcja urealnienia nawet mi się podoba. Wydaje mi się, że to kwestia ograniczenia czasu poszczególnych odcinków i na swój sposób jechanie po łebkach żeby jak najwięcej pokazać. Jeżeli naprawdę zrobią z tego pełnometrażowy film to na pewno odwiedzę kino.
Zgadzam się z autorem postu, serial pozostawia DUŻOOO do życzenia. Shao Khan chodzi bez maski co z miejsca jest gigantycznym minusem serialu. Shao Khan bez maski nie powinien się pokazywać. Skorpion zamiast węża rzuca jakimś harpunem i też bez maski łazi, poza tym jest kitajcem ??? Przecież Skorpion to był zły duch z zaświatów a nie z ziemi. Quan Chi jest tragicznie dobrany. Johny Cage to mydłek bez jaj. Raiden ??? Co się z nim stało ? Ten odcinek w psychiatryku to jakaś tragedia. Raiden gdyby go złapali z miejsca zaserwował by im pioruna na czachę, każdemu po kolei a nie dał się dźgać jakiemuś czubowi igłą.
Z tym Scorpionem to właśnie koncepcja na urealnienie Mortal Kombat. Tak samo z Raidenem chociaż w jego przypadku mimo ostrzeżenia reżysera, że to jego koncepcja na połączenie z mistycyzmem jakoś nie złapałem podstawy tego odcinka w psychiatryku. Jak już tak do tego podszedł to powinien jakoś wyjaśnić dlaczego po teleportacji Raiden nagle stracił moc i nie mógł strzelić z pioruna tylko siedział 3 miesiące w psychiatryku a kiedy dziewczyna go 'zabiła' przeniósł się gdzie indziej i do żebraków już mrugał piorunistym okiem. Nie złapałem tego. No i na koniec Johnny Cage. Tragedia jak dla mnie raz że źle dobrany aktor, dwa że zrobili z niego gwiazdę Power Rangers no please.
Nie załapałeś, że Raiden wymagał "naładowania"? Nie zauważyłeś, że wyciągnął energię z teaserów?
Że potrzebował doładowania to załapałem nie załapałem dlaczego po teleportacji stracił moc. Reżyser uprzedził, że to jego wizja i żeby się za bardzo nie ekscytować ale tak naprawdę słabo pokazał jak widzi tego Raidena w swojej urealnionej wersji MK.
A może to kwestia tego, że "schodząc na Ziemię" użył tyle mocy, że wybił krater w ziemi? To chyba troche wysiłku go kosztowało?
Możliwe ale nawet uwzględniając realizm reżysera w podejściu do tematu to Raiden nadal jest bogiem piorunów i ta kwestia jakoś do mnie nie przemawia.
co do scorpiona to węże z dłoni były wymysłem scenarzystów wersji kinowej, natomiast oryginalnie w grze używa sznurowego harpuna, więc wersja z serialu jest powrotem do korzeni. tyle ode mnie
W grze się wypuszczało piksel który mógł być przedstawieniem czegokolwiek, trudno stwierdzić. Wąż z dłoni to pomysł oryginalny który do mnie przemawia a zwykły harpun spłyca zbytnio całość.Shao Khan nie może się pokazywać bez maski ! To jest nadużycie którego tolerować nie będę, jak nie chce zakładać to niech mu przykleją do gęby na kropelkę, poza tym co to za cherlak ! Shao Khan powinien być wielki jak Montaro patrz 3 metry i napakowany jak Pudzian, to by było zgodne z gra.
W grze się wypuszczało piksel który mógł być przedstawieniem czegokolwiek, trudno stwierdzić. Wąż z dłoni to pomysł oryginalny który do mnie przemawia a zwykły harpun spłyca zbytnio całość.Shao Khan nie może się pokazywać bez maski ! To jest nadużycie którego tolerować nie będę, jak nie chce zakładać to niech mu przykleją do gęby na kropelkę, poza tym co to za cherlak ! Shao Khan powinien być wielki jak Montaro patrz 3 metry i napakowany jak Pudzian, to by było zgodne z gra.
A jak dla mnie bardzo fajny Chyba pierwszy film z mortal kombat który się jakoś ogląda Na kazdy z odcinków jest inny pomysł mi sie to osobiście podoba walki ok:) Ogląda się fajnie czego wiecej chcieć? a to ze fabuła serialu nie zgadza się z grą? No jasne że sie nie zgadza bo fabuła gry jest prymitywna:) (aczkolwiek sam grałem poczynając od mortal kombat II)
Zobaczcie sobie jeszcze to: Mortal Kombat: Rebirth
Mam nadzieje ze tę serie dalej pociągną chociaż drugi sezon Mortal Kombat: Legacy też chętnie obejrzę ba nawet kupie dvd jesli wyjdzie;) ^^
i tak bardzo fajnie;) bardzo pozytywne oby wiecej takich seriali ( nie tylko o mortal kombat) No i jesli film kinowy bedzie chociaż tak dobry jak ten serial to bedzie super:) pozdrawiam
Wow, SecSoldier. :)
Drugi sezon już powstał. Wypuścili go dwa lata po pierwszym, dlatego mam jeszcze nadzieję na trzeci, chociaż wolałabym, żeby już skupili się na filmie.
Fabuła serialu też nie zachwyca. Pierwsze dwa odcinki ziewać się chce a później tylko wyklinać bezmyślność twórców. Plus niech się wreszcie odwalą od Japonii i dalekiego wschodu, wszędzie to pakują niepotrzebnie aż się na bełt zbiera. Nie można filmu normalnie obejrzeć bo albo filozofia Konfucjaństa, albo Ninja albo w ogóle kitajce. Dobra może było to fajne na początku ale teraz to przegięcie pały.
a ja sie nie zgadzam uważam że to jest fajne i zresztą takie filmowe bardzo:) jak dla mnie ten serial jest najlepszym filmem z mortal kombat jaki do tej pory zrobiono:)
A teraz, na spokojnie, czego oczekujesz od serialu na podstawie gry w której występują "kitajce" i sceneria z Japonii? -_-
W grze scenerii z Japonii nie było a kitajca jednego zauważyłem - Liu Kang-a. Może Shang Tsung też nieco przypominał kitajca ale on był z zaświatów więc się nie liczy.
O rly?
http://th02.deviantart.net/fs71/PRE/f/2010/195/6/e/Mortal_Kombat_2_HD_by_xXLight sourceXx.jpg
http://www.desktopwallpaperhd.com/th/31/47868.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/7/9451/z9451657O.jpg
Gem, set, mecz.
No gdzie ta sceneria Z Japonii ? Pierwszy obrazek to zaświaty widać nawet tron Shao, druga to inny wymiar a trzecia to wyspa Shang Tsunga.
Piłka na twojej połowie
I nie widzisz tam architektury typowej dla Dalekiego Orientu? Nie widzisz Buddy na trzecim obrazku? To dla Ciebie nie jest wyznacznik pochodzenia scenerii? To co by tam musiało być, japońska flaga, Fukushima i Zaślubione Skały?
Widzę że było to inspirowane dalekim wschodem ale wpychanie się z tym dosłownie na daleki wschód to przegięcie.
Ps koncepcja z wężem u skorpiona jest fajniejsza.
Scorpion to zły duch, ale wcześniej był przecież człowiekiem( nawet miał rodzinę). Jeszcze do tego momentu w serialu nie doszedłem( jestem na początku), ale fabuła i tak nigdy nie była mocną stroną Mortala skoro w każdej następnej części i tak wracali do życia wszyscy pokonani ;p Ogólnie Skorpion to moja ulubiona postać i nic nie mam do tego by pokazać co było z nim zanim zaczął być w sumie chłopcem na posyłki przyzywanym z zaświatów przez kolejnych maniaków
Narazie jaki błąd wychwyciłem to to, że Sonya powinna być ładna, a Kano brzydki. Nie na odwrót...( Sonya wygląda jak damska wersja Willema Dafoe a Kano to skrzyzowanie Rickiego Martina z Enrice Iglesiasem)
Sonya żeczywiście mogła by być ładniejsza. Kano natomiast mógłby zacząć grać a nie szwęda się przed kamera jak struty.
Scorpion był człowiekiem ale z zaświatów nie wykluczone (tu moje domysły) że stracił rodzinkę na skutek inwazji Khana na zaswiaty. Jeśli ja bym kręcił serial to bym pokazał czasy właśnie tej inwazji i walki Króla i Królowej Sindel o Edenię po których stronie występowali by tacy wojownicy jak Scorpion, Rain może Montaro (w końcu jego rasa gryzła się z rasą Goro więc logiczne że stanąłby przeciw Khanowi po którego stronie Shokan walczyli).
Ale Marudzicie :) Ludzie z tego co widać Mortal Kombat Legacy pokazuje niektóre sceny jak powstała postać a czy wszystko musi być tak Oryginalnie jak w samej Grze?? Jeśli chodzi o Scorpiona to Scorpion od początku puszczał Harpuna a nie węża z dłoni w sumie Harpun to jest żeczywista broń Ninja z tego co nie wiecie (Kunai) a Scebarzysta chcę pokazać mroczną częśc Mortal Kombat taką typową dla dorosłych nie jak było w 1995 roku i 1997 roku,a większośc ludzi się wiadomo podobało i zaakceptowali ten pomysł więc produkcja wyjdzie.Wiadomo że znajdzie się nie jedna osoba krytykująca co praktycznie mu się nic nie podoba a wiadomo że każdy by chciał zobaczyć Mroczną i Brutalną strone MK,a jeśli chodzi o sam Klimat MK Legacy to nie mogę nażekać oglądało mi się go z przyjemnością,za samą Oryginalność jak np o Kieno w jaki sposób stracił oko,tylko szkoda że w Internecie scene z Kano Ocenzurowali bo fajna scena była a z tego co wiem to ta Seria miała być cała taka Brutalna tylko że na wiele młodych widzów Werner Bros się nie zgodził,a co będzie w Pełno Metrażowym filmie to się zobaczy za rok i mam nadzieje że też mnie nie zawiedzie,wy piszcie sobie co chcecie ale wiadomo każdy ma swoje zdanie na jaki kolwiek Film lub Gre.Ja to mogę skrytykować Mortal komba ARcade kolection wycofali vr HD bo były zaduże koszty no dajcie spokój,moim zdaniem jak by zrobili taką vr to by więcej ludzi by Kupowało i się zachwycało tą nową oprawą graficzną no tak innym słowem mówiąc podszlifowali a tak to gramy Pixelami jak graliśmy ileś no lat temu.
A i jeszcze jedno,nażekacie że Sonya mogła być ładniejsza albo Kano powinienen być brzydki a co wam w tym chodzi co to Moda na Sukces,nie każda postać musi wyglądać az tak bardzo podobna albo identyczna to co w grze,liczy się moim zdaniem aktorstwo w jaki sposób oni grają daną Postać,i jeszcze Marudzicie że niby w Japoni ma film być robionny ,tak naprawde jeszcze nie wiadomo gdzie on ma być robiony może w różnych krajach tez tak może być,a jak by było robione wJaponi to napewno by były takie Sceny że nikt by sie nie skapnoł po samych Scenach Filmowych,i nażekacie że jeszcze Scenarzystą jest Japończyk,odwalcie się do Japońców ;) a ogulnie na oku ma mieć też całą Scenografie Ed Boon i ma też pomagać w Scenariuszu więc trcohe luzu a Ed Boon też był przy wcześniejszych produkcjach jak by ktoś nie wiedział Pozdrawiam.
Po prostu Japonia jest już zjechana, wszędzie tylko Japonia i buddyzm aż się nie dobrze robi. Dlaczego nie zrobią czegoś oryginalnego nie poprawnego politycznie np. Iran byłby świetnym miejscem na kręcenie, są tam wspaniałe perskie świątynie skalne które nadawałyby się w sam raz.
Jeżeli wszędzie Japonia to kolega powinien wiedzieć, że należy ją utożsamiać z shinto, a nie buddyzmem, który jest religią napływową. Skoro się robi niedobrze to po co oglądać? I już widzę jak chętny do kręcenia czegoś niepoprawnego politycznie jest Iran.
No skoro jeszcze mówiąc o Mortal Komba Legacy co z tego co mi wiadomo powstanie następna część Sezonu ;) http://www.youtube.com/watch?v=SfmyVkkDMrU