PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615077}
6,5 2,6 tys. ocen
6,5 10 1 2609
4,0 3 krytyków
Mortal Kombat: Legacy
powrót do forum serialu Mortal Kombat: Legacy

Po obejrzeniu pierwszego odcinka brakuje mi tej magii z trailera sprzed roku który ukazywał złych bohaterów w naprawde złym świetle a tu jak narazie szczelanina i tyle 12 min poszło się walic poczekam na kolejny odcinek oby to się jakoś rozkreciło

ocenił(a) serial na 7
maglownik

Oceniając tą produkcję trzeba mieć na uwadze, że jest to mini serial internetowy z małym budżetem, który ma na celu promowanie nowej odsłony gry. Patrząc pod tym kątem, to jak na razie jest całkiem dobrze. W pierwszym odcinku akcja koncentruje się na "policjantach i złodziejach", więc i strzelania było więcej. Ja osobiście najbardziej czekam na walkę Sub-zero vs. Scorpion. Wtedy będzie można ocenić tą reklamowaną choreografię walk.
Podsumowując: Jak na razie jest dobrze, ale też bez rewelacji. Taka rzemieślnicza robota. Czekam na następne epizody, które skoncentrują się na walce wręcz.

maglownik

Miejmy nadzieję że się rozkręci w następnych odcinkach http://www.youtube.com/watch?v=ov63lTUvNok na trailerze niektóre walki wyglądają całkiem spoko.

maglownik

Jak zobaczyłem że to trwa 12 minut... to myślałem że to są jakieś jaja... oczekiwałem na te 20-25 minut... ehh no ale skoro to produkcja z małym budżetem hmm i chociaż te całe 12 minut nie jest taaakie złe to się zastanawiam ile więc będzie odcinków (bo obija mi się o uszy że to ma być podobno 10-13 odcinków...) i... czy to wszystko będzie trzymało sie kupy aby zobaczyć cały ten turniej i potyczki Scorpiona ... ehh wolałem żeby to była kinowa produkcja no ale obsada pasuje mi jak najbardziej... tylko niech nie lecą w ch... z tymi 12 minutami następnym razem............

jason86

no to w drugim odcinku Cię zaskoczyli ,co??? :)

użytkownik usunięty
maglownik

da ktoś linka, gdzie można obejrzeć?

z góry dzięki :)

użytkownik usunięty

już mam, wcześniej miałem wyłączone "chmurki" na YT, a tam był link na kanale michinimy ;)

i podobno reszta odcinków również ... ehh szkoda że nie zdecydowano się na nakręcenie kinówki... wyszli by na tym lepiej

jason86

odcinek jest dostępny w wersji z napisami na itvshows

Mietek_2

Orientujecie się może ile takowych odcinków ma być? i co ile będą dostępne?

fake7

Odcinków ma być 10 data emisji następnych odcinków nie jest podana, ale myślę że będą puszczane mniej, więcej co miesiąc. Serial będzie można oglądać na machinima.com lub http://itvshows.pl/ z napisami pl. Nie w 100% oficjalnie mówi się, że internetowy serial nie jest tylko maszyną promocyjną dla gry, ale także ma przygotować historię i nowy ton pod kinowy film, który pojawi się w 2012 roku.

Cyszard

ok dzięki.Szkoda, że aż miesiąc będzie trzeba czekać bo naprawdę super się zapowiada...

fake7

Nie no ja rozumiem, że to serial internetowy, ale 12minut (w tym 2min napisów końcowych) do tego wychodzących co MIESIĄC? Jak serial ma mieć 10 odcinków to czeka nas jeszcze 9 miesięcy, żeby obejrzeć łącznie niecałe 2h serialu :o
To tak jakby jeden pełnometrażowy film podzielili na 10 części i puszczali co miesiąc ;d

Co do samego serialu to trudno się wypowiedzieć, sama strzelanina. Walka Jaxa z Kano trwała chwilę i nic ciekawego w niej nie było, zobaczymy co będzie dalej.

ocenił(a) serial na 7
fake7

Właśnie chyba co tydzień ma wychodzić odcinek, z tego co słyszałem podczas relacji na żywo z gry w najnowszego MK. Miesięczne odstępy faktycznie wydają się mało sensowne w przypadku tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
Roy_v_beck

Drugi odcinek wyszedł po tygodniu, nie jest tak żle.
Pozdrawiam.

maglownik

12 minutowy odcinek, żenada...

maglownik

Znowu niezadowolenie, narzekanie, stękanie.. choćby nie wiadomo jaka produkcja by była, zawsze znajdzie się ktoś, kto zacznie narzekać, jak widać tutaj to większość. Odcinek był dobry, co Wy chcecie od niskobudżetówki? Cieszcie się, że są przynajmniej efekty specjalne i fabuła. Jak chcecie same walki, to poszukajcie innych filmów, gdzie fabuła to tylko same bijatyki. Gdyby były same bijatyki w tym serialu, to zaś wszyscy by narzekali, że miała być fabuła, a są tylko walki. Ludzie, cieszcie się z tego, co Wam dają, bo ta produkcja przecież w ogóle nie miała ujrzeć światła dziennego, a tu proszę - jest.
A jak już się wypowiadać, to konkretnie, wady, zalety, poparte czymś sensownym, a nie takie jak użytk. DRSRng:"12 minutowy odcinek, żenada..."
A na koniec powiem, że dobry serial to taki, który jest zróżnicowany, rozbudowany, nie koniecznie DŁUGI. Tak więc spokojnie, jeszcze się walk doczekacie.

ocenił(a) serial na 7
mcahunter

Taki sobie odcinek, jednak mimo wszystko czekam na kolejne. W tym tygodniu premiera MK 9 ... :)

emqbro

A jutro drugi odcinek serialu :) i najprawdopodobniej serial zostanie wydany na DVD.

Cyszard

I limitowana wersja na dyskietce 3,5 ma wyjść...do tego wersja reżyserska, z dwoma sekundami nigdy nie emitowanymi na kasecie do commodore dla kolekcjonerów.

ocenił(a) serial na 6
Ja_pitole

mistrz :D

ocenił(a) serial na 5
maglownik

Jak to z wypowiedzi reżysera/scenarzysty wynika- serial jest wynikiem niepowodzenia w rozmowach dotyczących filmu kinowego. Do jego powstania miała się przyczynić krótkometrażówka MK: Rebirth. Dostał on za to zielone światło do realizacji serialu, co też niniejszym czyni, ale zastrzega sobie, że ma nadal nadzieję na film kinowy, dlatego serial będzie tylko wstępem.

Nie spodziewajmy się nie wiadomo jakiej epickości w dalszych odcinkach, bo ma to być tylko wprowadzenie- jak widać po drugim odcinku, będziemy mogli zobaczyć jak część bohaterów przechodzi przemianę, dzięki której staną potem do znanego nam turnieju. Sub Zero i Scorpion być może pojawią się dopiero na samym końcu- na pewno będzie cliffhanger.

ocenił(a) serial na 8
maglownik

Drugi odcinek nie był wcale taki zły ale STRAAAAAASZNIE krótki.

ocenił(a) serial na 6
maglownik

Coś czuję, że ten serial to będzie jeden wielki niedosyt po zakończeniu. Podejście do tematu super, klimat super ale czas trwania poszczególnych odcinków niestety pozostawia wspomniany niedosyt. Wszystko byłoby fajnie gdyby serial był wprowadzeniem do historii, która zakończona zostałaby pełnometrażowym filmem a tak dadzą nam powąchać zupę, której nie dane nam będzie spróbować.

ocenił(a) serial na 5
reese

Skąd wiesz..? A nóż...

ocenił(a) serial na 6
truvneeck

Wywnioskowałem tak ponieważ trailer, który zobaczyliśmy w zeszłym roku miał być testem przed nowym filmem i nic z tego nie wyszło. Zawsze jest szansa, że po serialu o ile się sprzeda ktoś będzie miał chęć wyłożyć pieniądze na pełnometrażową produkcję ale póki co ta seria to jednak bardziej pozostałość po filmie jak wstęp do niego. Ale będziemy trzymać kciuki.

ocenił(a) serial na 5
reese

Na razie zapowiada się na to, że po prostu poznamy w każdym odcinku jedną/dwie/trzy postacie i to wszystko- jak dla mnie to właśnie wstęp do pełnometrażówki, a nie pozostałości po projekcie.

ocenił(a) serial na 4
maglownik

Ten serial to jakieś prima aprimis?Czy ku*wa amerykanom już tak się zajebiście nudzi?

ocenił(a) serial na 6
maglownik

dla mnie to porazka w porownaniu do trailera sprzed roku! drugi eps jeszcze jako tako ale 1 i 3 masakra. Natomiast w porownaniu do ost 2 czesci i beznadziejnego serialu to rewelacja, jednakze nie wiem czy to pozytyw!

emu_

Bierz pod uwagę, że jest to tylko serial internetowy promujący grę i to o niskim budżecie. Serial ten przedstawia historię, każdej z postaci. Jeżeli czujesz niedosyt polecam zagrać w grę na PS3. Są tam takie smaczki jak np: Kratos z GOW i postać do odkrycia Cyber Sub-Zero http://mk.giery.eu/game_mk9/wczytywanie/cybersz.jpg

ocenił(a) serial na 6
maglownik

ale z tym 4 odcinkiem to pojechali po bandzie...... wyskoczyli z nim nie wiadomo skąd ;/ piąty bedzie taki sam niestety ;/ nie ten klimat ;/