PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603823}

Most nad Sundem

Bron / Broen
2011 - 2018
8,2 29 tys. ocen
8,2 10 1 28882
7,8 6 krytyków
Most nad Sundem
powrót do forum serialu Most nad Sundem

Jestem po obejrzeniu 2 odcinków i muszę stwierdzić, że to juz nie ten sam dobry Broen sprzed (juz prawie) 3 lat. Gra aktorska Kim Bodnia oraz Sofi Helin wciąż na wysokim poziomie, ale sam wątek główny i te pozostałe są mocno naciągnięte. Nawet sam tytuł serii prosi się o jakąś modyfikację lub podtytuł.
Podsumowując ciekawi mnie jak to wszystko zostanie "rozegrane" ale póki co klimat I sezonu nie do pobicia.

ocenił(a) serial na 10
McCoy

Zgadzam się z McCoy, ja już obejrzałam 5 odcinków i jestem bardzo, bardzo zawiedziona.... a szkoda...

ocenił(a) serial na 9
achemiczka

Absurdalne sytuacje coraz bardziej drażnią-wizja lokalna z dziewczyną pare chwil po postrzale -bez przesady??! Współpraca z wielokrotnym mordercą- "spotkania" Martina w wiezieniu z zabójcą swego syna bez wiekszego nadzoru?!Bajki dla dorosłych-niby pomysł całej "zagadki kryminalnej" jest ok ale cała reszta kiepska zaniży bardzo ocenę znakomitego 1-szego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
McCoy

Niestety macie racje... zakonczylem wczoraj ogladanie drugiej serii i .... lepiej byloby, gdyby ten serial trwal i trwal, bo rozwiazanie zagadki tylko obniza moja ocene :-(.
Ten serial wciaga a jego smaczkiem sa niespodziewane zwroty akcji.
Czytalem na szwedzkiej stronie, ze maja nadzieje na trzeci sezon...
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
McCoy

nie wiem czy oglądaliście to co ja ale jak dla mnie 2 sezon dorownuje pierwszemu ;) motyw eko terrorystow bardzo ciekawy i przede wszystkim glowni bohaterowie rozwineli sie w drugim sezonie. Niesą juz tacy prostolinijni jak w pierwszym. Saga przechodzi samą siebie smiejac sie z zartow nawet gdy ja nie smiesza;) aktor grajacy dla mnie Martina jest wg mnie fenomenalny .. jest taki prawdziw yw tym co robi i bije od niego taka zyczliwosc. a poza tym fajnie ukazany motyw rozpaczy i zlosci po stracie syna. fakt ze jest duzo scen naciaganych ale w pierwszym sezonie tez tak bylo. jak dla mnie bardzo udana kontynuacja i czekam z niecierpliwoscia na 3 sezon

ocenił(a) serial na 8
McCoy

Też uważam, że drugi sezon jest tak samo dobry jak pierwszy. Sporo zwrotów akcji - bardzo intrygująca fabuła. Co do rozwiązania zagadki - przecież tak zupełnie ono nie nastąpiło i żeby nie zdradzać fabuły - pewnie wątek będzie kontynuowany w kolejnym sezonie...

ocenił(a) serial na 7
McCoy

IMHO drugi sezon przebił pierwszy (podniosłem ocenę o jedno oczko). Nie potrafię powiedzieć czemu, więc może wyliczę co mi się podobało. Oczywiście SPOJLERY.
.
.
.
.
.
.
1. Główny wątek. Ideowi terroryści (faktycznie tacy działają, choć raczej w USA) sterowani przez korporację - wszystko sprowadza się do pieniędzy.
2. Martin spotykający się z Jensem. Mimo wszystko ciekawiło mnie, co z tego wyniknie.
3. Powoli zaczęliśmy poznawać przeszłość Sagi.
4. Dwuznaczne zakokończenie - sugerujące zarówno zakończenie serialu (wątek Martina) jak i kontynuację (nieznany główny sprawca).
5. Poboczny wątek tego gliniarza (Rasmusa?), który odwiedził anarchistkę, został pobity, sfałszował relację z napadu na siebie a potem prowadził własne śledztwo - ciekawi mnie, co go łączyło ze sprawą. Oj, przydałby się 3. sezon.

6. Poza tym - jak w pierwszym sezonie - zdjęcia, muzyka, niepowtarzalny skandynawski klimat, świetna gra aktorów odgrywających Sagę i Martina.

kilstrit

Ale to saga ma sama dzialac w tym sezonie 3 ?

ocenił(a) serial na 10
Amiga1240

Nie,z Martinem.Okaże się,że to jednak nie on wykończył Jensa :)

corkamariana

obys sie nie mylila :)