Mroczna materia: Sezon 1 Mroczna materia sezon 1, odcinek 9
odcinek Mroczna materia (2024)

Mroczna materia | Entanglement

7,2 214  ocen
7,2 10 1 214
Mroczna materia
powrót do forum s1e9

punktu widzenia, ale z filmowego to ta intryga doprowadzona jest jak dla mnie do absurdu. Zaczęło się wciągającym thrillerem sf, a skończyło ckliwym melodramatem.

ocenił(a) serial na 8
belmont33

A jak według Ciebie skończyłby się wciągający thriller sf?

ocenił(a) serial na 6
J_reverse

satysfakcjonująco albo zaskakująco, bruatalnie albo oczyszczająco, na pewno nie tak jak się skończył;) ale gdybym wiedział jak dokładnie, to bym sam pisał scenariusze..

ocenił(a) serial na 9
belmont33

Ale wiesz, że serial jest na podstawie książki? Swoją drogą moim zdaniem serial kończy się lepiej niż w książce, choć zmiany nie są duże

ocenił(a) serial na 6
Nemolaires

no ale nie ma to większego znaczenia...

ocenił(a) serial na 8
Nemolaires

A jak kończy sie książka?

Nemolaires

nie ma takiej możliwości żeby inne wersje Jasona, stały sobie i pozwoliły jednemu z nich odejść z jego żoną i synem, nie ma żadnego powodu i dowodu aby sugerować że którykolwiek z nich był Jasonem nr 1, każdy z nich w swoim umyśle jest oryginałem, nie ma takiej możliwości że tak to by się skończyło, to jest po prostu durne

ocenił(a) serial na 9
Jake_Boe

Zgadza się. Każdy w swoim umyśle był oryginałem, ale w tej rzeczywistości żona miała swojego "prawdziwego Jasona". Prawda jest taka, że ona żadnego innego by nie chciała i zorientowałaby się że jest inny. Jason nr 1 to musi być ten który stworzył klatke i nie jest nim nasz bohater

Nemolaires

to jest absurdalne, inne wersje Jasona nie są innymi Jasonami, to jest dokładnie ten sam koleś tylko odwiedził inne światy, to nie jest tak że któryś z nich jest tym który został porwany i którego żona powinna rozpoznać, bo każdy z nich jest oryginalnym Jasonem, na tym polega superpozycja, każdy z nich jest oryginałem i któregokolwiek by nie wybrała nim po prostu będzie, po prostu historia w tym miejscu staje się nierealnym z punktu widzenia człowieczeństwa absurdem, natomiast porwany Jason i Jason wynalazca superpozycji to nie jest już ten sam Jason, natomiast ci wszyscy którzy stali na końcu pod Skrzynią to jest dokładnie ten sam Jason który został porwany