PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652684}

Mroczne zagadki Los Angeles

Major Crimes
2012 - 2018
7,0 659  ocen
7,0 10 1 659
Mroczne zagadki Los Angeles
powrót do forum serialu Mroczne zagadki Los Angeles

Jestem wielką fanką The Closer, ale oglądałam tylko pierwszy sezon Major Crimes. Jak dla mnie ten serial jest jakąś pomyłką, chociażby ze wzgledu na to, że świetna postać Sharon Raydor została przeobrażona w jakiegoś cukierka. To nie jest kapitan jaką kochali fani.
Drugi wątek, przez który dostałam mdłości jest "Shandy"- związek Flynn'a z Raydor. Przez wszystkie odcinki TC żarli się jak pies z kotem i Andy najlepiej spalił by ją na stosie, a w MC grają jakąś sztuczną parę która ewidentnie przeżywa kryzys wieku średniego.
Powiem szczerze, że jest więcej fanów ship'u Brendy i Sharon, niż tych dwoje. Powinni zrobić 'return' dla Brendy, zakończyć romansidło i stworzyć dobry serial kryminalny.

ocenił(a) serial na 8
Aldona_Werwinska

Ja też miałam na początku takie wrażenie,ale wierz mi serial jest dobry,tylko musisz się w niego wgryźć bez uprzedzenia.Fabuła się rozkręci i bedą bardzo dobre odcinki.Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 10
Kalina102

Oglądałam odcinki dalszych serii co jakiś czas, może nie całe sezony, ale starałam się nadążać za fabułą. Najbardziej kłuje mnie w oczy ich związek. Rrozmawiam z ludźmi na Twitterze, którzy mają podobne zdanie.. Trochę to wszystko za bardzo naciągane. Lubiłam kiedy byli osobno, wtedy ich charaktery świetnie się wtapiały w fabułę. Lubiłam oglądać 'Złą czarownicę z FID' :D

Jednak zostaje przy 'Sharendzie' xD Brenda i Sharon jednak ukradły moje serce. :D Pozdrawiam :*

ocenił(a) serial na 8
Aldona_Werwinska

Ja myslę,że zazwyczaj tak jest,że jak się polubi jakis serial,to kontynuowanie go ze zmienioną główną postacią nie jest już taka dobra.Liczy się pierwsze wrażenie,a kontynuacja jest w pewnym sensie "odgrzewaniem kotletów".Ja też tak mam.Jednak sprawy jakie są prowadzone w "Mrocznych...." są ciekawe.Mnie chyba dużo nie trzeba byle było jakies ciekawe sledztwo.hihihi ! ;-) Co do głównej roli,to nie przepadam za tą aktorką...troszke jest jak snięta ryba....ale to już drobiazg.Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 10
Kalina102

Kochana! Jeżeli chodzi o główną postać, nie mam co do niej najmniejszej wątpliwości! Uwielbiam McDonnell, a to, że dostała możliwość kierowania zespołem Major Crimes sprawiło, że jeszcze bardziej chciałam zobaczyć ten spin-off! Ale... Ja osobą cierpliwą nie jestem :D - Znałam i oglądałam (śledziłam) ten serial, zanim pojawił się w naszym TVP. Jednak zniechęciłam się do niego widząc do czego zmierzają scenarzyści.. Uwielbiam dobry kryminał w każdej postaci, a to jak dobry on jest nie zależy tylko od samej głównej fabuły, ale i od wątków pobocznych, bo to od nich zależy czy film/serial będzie przyjemny do oglądania czy nie. A tu, jak się okazało.. Wątek poboczny zaczął miejscami wypychać główną tematykę zbrodni i po prostu przyćmiewał wszystko, co w serialu ważne czyli gatunek! A fakt, że scenarzyści za bardzo zaczęli fantazjować sprawiło, że ten serial zaczyna tracić wiernych fanów dobrego kryminału, a zostają tylko ci, którzy preferują tematy latynowskivh miłości :D
Pozdrawiam :*