Niezwykli
powrót do forum 1 sezonu

Super serial

ocenił(a) serial na 10

Ostatnimi czasy koreańscy twórcy bardzo pozytywnie mnie zaskakują. Brawo !

BBloda

Ostatnimi czasy? Od paru lat nawet prześcigają Amerykańskie produkcje. Warto zagłębić się w Koreańskie seriale oraz filmy, warto

ocenił(a) serial na 8
BBloda

No co by nie mówić to Squid Game było przełomem dla tych produkcji, bo rozsławiło ich na cały świat przez co firmy streamujące wsadzają grubą kasę tam. Niezwykli, a także Dziewczyna w masce to świetne produkcje i z czasem tylko będą zyskiwać popularność.

BBloda

Gdyby nie ten język, oni nie mówią tylko krzyczą

ocenił(a) serial na 8
BBloda

od 2-3 lat cisne produkcje koreanskie. Przyzwyczailem sie do ich wygladu, jezyka i zachowan. Obecnie nawet nie podchodze do innych produkcji. No moze raz do roku w ramach detoxu :)

ocenił(a) serial na 8
Piotr_drozdz_filmweb

Mam dokładnie to samo ;) szkoda czasu na lansowane hollywoodzkie produkcje średniej jakości, jak kino azjatyckie ma dużo więcej do zaoferowania

ocenił(a) serial na 8
Piotr_drozdz_filmweb

To prawda że koreańskie produkcje - swoją estetyką, i dobrym wykonaniem - zaczynając zdobywać rynki światowe - tak na prawdę wszędzie poza Europą i Ameryką są traktowane na równi z rodzimymi produkcjami- czy Amerykańskimi. szczególnie mocno wybiły się w Ameryce Południowej ... ale też i na południu Azji, nawet w Chinach. Nam Europejczykom jeszcze ten styl i kultura trochę nie przypadła do gustu - sam mam już za sobą blisko 100 koreańskich produkcji za sobą - i bardzo dobrze je oceniam ... ale oglądam wszystko co dobre nie ważne skąd pochodzi.

A co do tego serialu - jest zaskakujący - pomysłowy, dobrze zagrany, bez typowych koreańskich manier - wręcz dla "zachodniego widza"! I oby takich więcej .. dla ciekawości napiszę że mnie akurat Squid Game nie przypadł do gustu - za dużo bezsensownej przemocy - a to mnie zniechęca.