Ciesze się chociaż z tego że raz w tygodniu lecą Muminki, ale to i tak jednak troche za mało... Mogłyby być we wt. i czw. lub pn, śr i pt. :) Mogliby wyrzucić Tabaluge z anteny bo to jest kompletna beznadzieja i tylko powoduje że mamy jeden odcinek Muminków tygodniowo :/
No fakt taka świetna bajka tylko raz w tygodniu:/ale z drugiej strony szybko by się skończyła gdyby była więcej niż raz w tygodniu. A tak raz w tygodniu to będziemy mogli oglądać Muminki przez ponad rok:)bo 52 odcinki liczy
Naprawde są aż 104 odcinki,ale wyemitują tylko 52.TVP oszczędza-tylko dlaczego zawsze naszym kosztem?Też bym chciała po 2 odcinki,zauważyłam że na Muminki bardziej od dzieciaków czeka troche starsze pokolenie :)Ja po każdym odcinku czuje niedosyt,super bajeczka
A ja mam 23 lata i sie nie wstydze oglądać Muminków :D
PS
Muzyka w tej bajce jest super. Czasami tak potęguje napięcie że ho ho !
Masz rację Luke, nie ma się czego wstydzić, mnie wkurza kiedy ktoś mi mówi że Muminki i inne bajki są tylko dla dzieci. A prawda jest taka że nie tylko, że są one dobre dla każdego:) No i fakt ta muza taki klimat wywołuje że szok:)
z sieci mozna sciagnac wiekszosc odcinkow (mowie o polskim dubbingu), rowniez wiele takich ktore tvp pokazala tylko raz na poczatku lat 90, minimum 94 odcinki (tyle znalazlem - 1 seria - 52, 2 seria - 22, 3 seria - 20). choc niektore naprawde ciezko wychaczyc.
Generalnie nie oglądam bajek bo mnie nudzą ale Muminki to kultowa bajka i bardzo ją lubię,czasmi z niej śmieje, już nie raz dyskutowaliśmy ze znajomymi o Muminkach. Nareszcie Muminki lecą w telewizji. Ale dobrze że dali jeden odcinek tygodniowo.
Dla mnie jeden odcinek tygoniowo to stanowczo za mało!
Byłoby fajnie, gdyby "Muminki" były wyświetlane w piątki i soboty xD ale i tak trzeba się cieszyć, że w ogóle są !!! ;]
Serdecznie pozdrawiam wszystkich fanów tej bajki! :)
Nie zawse puszczano tylko 52 odcinki. Jakoś ściągnąłem odcinek 74 i jakoś w prawym gornym rogu widnieje logo Tvp 1 :)
OTWARCIE NOWEJ STRONY O MUMINKACH !!!
wwww.moomin.npx.pl
Oferują: serial animowany "Muminki" (1990-1991), serial "Opowiadania Muminków" (1977-1982), filmy "Kometa nad Doliną Muminków", "Zima w Dolinie Muminków", eBooki, audioBooki, komiksy, muzykę, tapety, gry, gadżety na telefon komórkowy i wiele innych!
Otwarcie już 25 stycznia o gdz. 19.01 !!!