PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43964
7,6 12 krytyków

Muminki
powrót do forum serialu Muminki

W najbliższym czasie Muminki powrócą na antenę TVP. Ciekaw jestem jak spojrzę na ten serial po latach:)

Beechbone

Pieprzysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Serio? SKĄD O TYM WIESZ????????????????????????? ???????????????????? LOL!!!!!!!!!!!!!!!

untitled

Była jakiś czas temu taka informacja na głównej stronie filmwebu w newsach.

Beechbone

właśnie skąd to wiesz ?????????????????????????????? ???????????????

Beechbone

Superancko, będą lecieć znowu na jedynce jako wieczorynka? To już się zgłaszam do oglądania:)

Betinka

Dokładnie... Mam nadzieję, że nie na Cartoon Network albo tym bardziej nie na POLONII!!!!!!!!!!!!
A czy podali jakąś dokładną datę?

untitled

Jush wiem, przed chwilę widziałam reklamę w tv!!! lolowo :)

untitled

Oglądałam reklamę w TVP1! Będzie w związku z ''Wiosny z jedynką'' czy jakoś tak. Hura! Buka powraca! Ryjek powraca! Mała Mi powraca! Na pewno będę oglądać :)!

captain_cassidy1912

"Muminki" były moją ulubioną dobranocką, chociaż zawsze chowałam się pod koc widząc bukę :) Jeśli puszczą naprawdę na TVP, to będę stałym widzem przyklejonym z nosem do telewizora:P

mimbla_2

Już we wtorek się zaczynają! W gazecie wyczytałam i był tam obrazek Muminków ale nie tej bajki rysunkowej, tylko Muminków coś jakby teatrzyk, bo wyglądały jak maskotki:/ Co to będzie?

Betinka

mam nadzieję, że to będą TE Muminki, nie jakieś okropne kukiełki................

Beechbone

Muuuuminkiiii!!! Super! Już od jakiegoś czasu nie mogę się doczekać. Co to był za serial! Momentami było taihen:) Pamiętacie odcinek, kiedy była zima i Muminki zabiły okna deskami, aby uchronić się przed zimnem i chyba zapadły w sen zimowy? :)

PS Mój brat uważa, że przypominam Bukę:(((

He he, a pamiętasz odcinek jak była powódź i odpłynęli z nurtem rzeki na jakimś prowizorycznym domku-tratwie. Spotkali później kogoś na ocenanie czy coś takiego. To było coś.

Beechbone

No, to był statek widmo, czy coś w tym rodzaju, odcinek był świetny:):)Jak wszystkie zresztą

Beechbone

Rozkład jazdy :)

Od 28 marca 2006 we wtorki w TVP 1, Godzina 19:00, Wieczorynka - obowiązkowo ! :)
Telewizja przewiduje wyświetlenie 52 odcinków (czyli Muminki przez cały rok :))
Bez ograniczeń wiekowych :))) Gdzie tam psychodelia.. :]

Odcinki pochodzą z pierwszego sezonu Muminków (ang. tytuł 'The Delightful Moomin Family', jap. 'Tanoshii Muumun Ikka').

- 2006.02.28 - odc. 01/52 - Wiosna w Dolinie Muminków (ang. 'Spring in Moominvalley'; jap. 'muumindani no haru')

- 2006.03.07 - tutaj Muminków nie będzie, bo tym w czasie będzie transmisja z Pucharu świata w skokach narciarskich w Kuopio :) na osłodę o 19:20 wyemitowany zostanie brytyjski 'Andy Pandy', odcinek pt. 'Ptasie trele' :-)

- 2006.03.14 - odc. 02/52 - Czarodziejski kapelusz (ang. 'The magic hat'; jap. 'mahô no bôshi')

- 2006.03.21 - odc. 03/52 - Wrak łodzi (ang. 'The wreck'; jap. 'hama de mitsuketa nanpasen')

... ciąg dalszy nastąpi ;)

hohner

Juppi!!!! Jak się cieszę! Jak dziecko!!! No ja nie mogę!!!!

hohner

- 2006.03.28 - odc. 04/52 - Na bezludnej wyspie (ang. 'The desest island')

- 2006.04.04 - odc. 05/52 - Na wyspie Hatifnatów (ang. 'The Hattifatteners')

hohner

- 2006.04.11 - odc. 06/52 - Topik i Topcia (ang. 'Thingumy and Bob')

- 2006.04.18 - odc. 07/52 - Tajemnicza walizka (ang. 'The Suitcase')

hohner

A wiadomo dlaczego 53-104 nie zostały wyemitowane???

Beechbone

Już dziś! Buka jest świetna, nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę, chociaż kiedyś nie mogłem przez nią zasnąć :) pozdro dla fanów Mumunków!

Archan

Ja również będę oglądać... :) Ale torche się wstydzę bo... mam 17 lat... no wiecie...
Czy wy również jesteście tacy starzy jak ja???

untitled

Ja w kwietniu będę mieć dwudziestkę i się wogóle nie wstydzę, jeśli coś lubię to oglądam i już:)choćby miało się to nie podobać całemu światu:)Pozdrawiam

Betinka

oglądało się kiedyś mimunki oj oglądało :) a i ksiazki jakies czytalem, takie jak na ksiazki dla dzieci nawet grube :P:P dizis moze wlacze tvp1 :P ale nie wiem czy beda mi sie jeszcze podobac :( ale zerknac mozna ^^ ja mam 18 lat, czlowieku czego sie wstydzic? badz soba a nie dostosowujesz sie do spoleczenstwa :P:P bajki sa bez ograniczen wiekowych :P

untitled

18 i wlasnie ogladam ;D muminki rulez ;]]]]]]

untitled

untitled

untitled

untitled

W Maju będzie 20 :) i oczywiście nie przegapiłem wczoraj Muminków :D Pozdro

untitled

A ja mam prawie 21 lat, ale muminki to klasyka i na pewno nie przegapię żadnego odcinka i nie będę się wstydził.

Beechbone

Dobrą bajkę można w każdym wieku (ja - 18) obejrzeć :)) Ja czekam szczególnie na Bukę, bo pamiętam jak się jej kiedyś bałem i jestem strasznie ciekaw jak teraz zareaguję :) Pozdrawiam wszystkich fanów Muminków !!!

mthom

ja mam 23 lata i oglądam co się nawinie z bajek... no dobra oglądanie kartoflaczków czy noodyego już mnie nie bawi ale muminki to opowieść dla każdego. poza tym wykonanie jest cudowne - naprawdę świetna robota ludzi z Toei Animation!

smorek

A ja wole Smerfy :D (żartowałem)... Kurde Muminki, pamiętam jak oglądałem to mając 7 lat, jak Muminki odwiedziła Muka albo Hatifnaty, mało się ze strachu można było, no wiecie co :)

no_name_99

oo muminki to było coś... pamietam bałam sie Buki;d a Włóczykij zawsze mnie pociągał...;d mam pełno komiksów o nich, ehh tata muminka mama muminka mała mi migotka kto tam jeszcze?? a bobek itp. musze znowu zacząć oglądać!

kosmitka_

ej jak to leciało..? muminki sie cieszą radością i zyciem muumiinkii... i tym ze ich chmurki bieleją? po świecie muumiiinkii(.....coś tam coś tam....) że one kochają że kochasz je ty muminkii. ahh