W najbliższym czasie Muminki powrócą na antenę TVP. Ciekaw jestem jak spojrzę na ten serial po latach:)
Pieprzysz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Serio? SKĄD O TYM WIESZ????????????????????????? ???????????????????? LOL!!!!!!!!!!!!!!!
Superancko, będą lecieć znowu na jedynce jako wieczorynka? To już się zgłaszam do oglądania:)
Dokładnie... Mam nadzieję, że nie na Cartoon Network albo tym bardziej nie na POLONII!!!!!!!!!!!!
A czy podali jakąś dokładną datę?
Oglądałam reklamę w TVP1! Będzie w związku z ''Wiosny z jedynką'' czy jakoś tak. Hura! Buka powraca! Ryjek powraca! Mała Mi powraca! Na pewno będę oglądać :)!
"Muminki" były moją ulubioną dobranocką, chociaż zawsze chowałam się pod koc widząc bukę :) Jeśli puszczą naprawdę na TVP, to będę stałym widzem przyklejonym z nosem do telewizora:P
Już we wtorek się zaczynają! W gazecie wyczytałam i był tam obrazek Muminków ale nie tej bajki rysunkowej, tylko Muminków coś jakby teatrzyk, bo wyglądały jak maskotki:/ Co to będzie?
mam nadzieję, że to będą TE Muminki, nie jakieś okropne kukiełki................
Muuuuminkiiii!!! Super! Już od jakiegoś czasu nie mogę się doczekać. Co to był za serial! Momentami było taihen:) Pamiętacie odcinek, kiedy była zima i Muminki zabiły okna deskami, aby uchronić się przed zimnem i chyba zapadły w sen zimowy? :)
PS Mój brat uważa, że przypominam Bukę:(((
He he, a pamiętasz odcinek jak była powódź i odpłynęli z nurtem rzeki na jakimś prowizorycznym domku-tratwie. Spotkali później kogoś na ocenanie czy coś takiego. To było coś.
No, to był statek widmo, czy coś w tym rodzaju, odcinek był świetny:):)Jak wszystkie zresztą
Rozkład jazdy :)
Od 28 marca 2006 we wtorki w TVP 1, Godzina 19:00, Wieczorynka - obowiązkowo ! :)
Telewizja przewiduje wyświetlenie 52 odcinków (czyli Muminki przez cały rok :))
Bez ograniczeń wiekowych :))) Gdzie tam psychodelia.. :]
Odcinki pochodzą z pierwszego sezonu Muminków (ang. tytuł 'The Delightful Moomin Family', jap. 'Tanoshii Muumun Ikka').
- 2006.02.28 - odc. 01/52 - Wiosna w Dolinie Muminków (ang. 'Spring in Moominvalley'; jap. 'muumindani no haru')
- 2006.03.07 - tutaj Muminków nie będzie, bo tym w czasie będzie transmisja z Pucharu świata w skokach narciarskich w Kuopio :) na osłodę o 19:20 wyemitowany zostanie brytyjski 'Andy Pandy', odcinek pt. 'Ptasie trele' :-)
- 2006.03.14 - odc. 02/52 - Czarodziejski kapelusz (ang. 'The magic hat'; jap. 'mahô no bôshi')
- 2006.03.21 - odc. 03/52 - Wrak łodzi (ang. 'The wreck'; jap. 'hama de mitsuketa nanpasen')
... ciąg dalszy nastąpi ;)
- 2006.03.28 - odc. 04/52 - Na bezludnej wyspie (ang. 'The desest island')
- 2006.04.04 - odc. 05/52 - Na wyspie Hatifnatów (ang. 'The Hattifatteners')
- 2006.04.11 - odc. 06/52 - Topik i Topcia (ang. 'Thingumy and Bob')
- 2006.04.18 - odc. 07/52 - Tajemnicza walizka (ang. 'The Suitcase')
Już dziś! Buka jest świetna, nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę, chociaż kiedyś nie mogłem przez nią zasnąć :) pozdro dla fanów Mumunków!
Ja również będę oglądać... :) Ale torche się wstydzę bo... mam 17 lat... no wiecie...
Czy wy również jesteście tacy starzy jak ja???
Ja w kwietniu będę mieć dwudziestkę i się wogóle nie wstydzę, jeśli coś lubię to oglądam i już:)choćby miało się to nie podobać całemu światu:)Pozdrawiam
oglądało się kiedyś mimunki oj oglądało :) a i ksiazki jakies czytalem, takie jak na ksiazki dla dzieci nawet grube :P:P dizis moze wlacze tvp1 :P ale nie wiem czy beda mi sie jeszcze podobac :( ale zerknac mozna ^^ ja mam 18 lat, czlowieku czego sie wstydzic? badz soba a nie dostosowujesz sie do spoleczenstwa :P:P bajki sa bez ograniczen wiekowych :P
A ja mam prawie 21 lat, ale muminki to klasyka i na pewno nie przegapię żadnego odcinka i nie będę się wstydził.
Dobrą bajkę można w każdym wieku (ja - 18) obejrzeć :)) Ja czekam szczególnie na Bukę, bo pamiętam jak się jej kiedyś bałem i jestem strasznie ciekaw jak teraz zareaguję :) Pozdrawiam wszystkich fanów Muminków !!!
ja mam 23 lata i oglądam co się nawinie z bajek... no dobra oglądanie kartoflaczków czy noodyego już mnie nie bawi ale muminki to opowieść dla każdego. poza tym wykonanie jest cudowne - naprawdę świetna robota ludzi z Toei Animation!
A ja wole Smerfy :D (żartowałem)... Kurde Muminki, pamiętam jak oglądałem to mając 7 lat, jak Muminki odwiedziła Muka albo Hatifnaty, mało się ze strachu można było, no wiecie co :)
oo muminki to było coś... pamietam bałam sie Buki;d a Włóczykij zawsze mnie pociągał...;d mam pełno komiksów o nich, ehh tata muminka mama muminka mała mi migotka kto tam jeszcze?? a bobek itp. musze znowu zacząć oglądać!