Jak byłem mały to oglądałem tylko tą jedną. Ten serial jest wspaniały, ma niesamowity klimat, przepiękną muzykę i dzisiaj wywołuje łzę w oku. Takie seriale powinny oglądać dzieci - tajemnicze opowieści o dalekich fantastycznych krainach opatrzone wspaniałym rysunkiem, piękną muzyką, owiane aurą tajemniczości a jednocześnie bardzo dziecięce. Czasem trochę straszne, czasem wesołe, jednak zawsze niosące ze sobą mądrość i zabierające w dalekie i piękne miejsca.
Dziś już niestety nie obejrzy się takich bajek. Twórcy bajek dla dzieci karmią biedne dzieciaki odmóżdżonymi Teletubisiami i innymi tego pokroju skretyniałymi papkami dla niedorozwiniętych umysłowo ameb.
Drodzy rodzice, puszczajcie swoim dzieciom Muminki! Zobaczycie że jeśli będziecie je karmić Teletubisiami to w pewnym momencie będziecie chodzić ze swoimi pociechami do lekarza zastanawiając się czemu dziecko mając 6 lat jeszcze nie mówi i jakim cudem jego ślinianki produkują AŻ tyle śliny.
Na koniec mojego posta zapraszam do przesłuchania sobie tego utworu pochodzącego z serialu - http://www.youtube.com/watch?v=IAWCvgrOqTY .