PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44015
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Moimi ulubionymi postaciami są Mała Mi, Włóczykij i Bobek :D Jeszcze bardzo lubię Czarnoksiężnika, który czasem pojawiał się na swojej czarnej panterze :]
Jakie są Wasze ulubione postacie? A które lubicie najmniej?

little_elfik

Mama Muminka bo jest zagadkowa i nieodgadniona - po co jej torebka??- jak ma na imię no i oczywiście Buka bo czuje do niej szacuken(czytaj strach):D

ocenił(a) serial na 9
Sledz136

Ryjek był 'najlepsiejszy', szczególnie w duecie z Mała Mi(" No co ty Ryjek,
boisz się?")

ocenił(a) serial na 8
little_elfik

WŁÓCZYKIJ oczywiście!Za spokój,za filozofię za jego samotność...za każde moje do niego podobieństwo:D

little_elfik

ulubionych nie mam za to wg mnie najstraszniejszą postacią z Muminków i jednocześnie najbardziej przerażającą spośród wszystkich bajek jakie znam była BUKA:(Do dzisiaj przechodzą mnie dreszcze na samą myśl o niej...te wyszczerzone zęby i te rozczapierzone palce i w ogóle całość...brrr...

ocenił(a) serial na 8
little_elfik

Włóczykij oczywiście!No i Jok'a też lubię:D

ocenił(a) serial na 10
little_elfik

Bobek <3 Maa Mi i Buka. są cudowni, bo maja charakter.
Paszczak tez spoko ziomek tylko za duzo ziola jaral:D

ocenił(a) serial na 9
little_elfik

Buka... Boże, ile ja się przez nią nacierpiałem. Zawsze, jak odcinek zaczynał się jakimś zaśnieżonym krajobrazem, to wyłączałem telewizor i mówiłem "nie, kurde, nie będę oglądał".

użytkownik usunięty
little_elfik

Buka;DDD lubię też bardzo małą Mi i Ryjka zresztą wszystkich lubię jednych bardziej drugich mniej:)

OTWARCIE NOWEJ STRONY O MUMINKACH !!!
wwww.moomin.npx.pl

Oferują: serial animowany "Muminki" (1990-1991), serial "Opowiadania Muminków" (1977-1982), filmy "Kometa nad Doliną Muminków", "Zima w Dolinie Muminków", eBooki, audioBooki, komiksy, muzykę, tapety, gry, gadżety na telefon komórkowy i wiele innych!

Otwarcie już 25 stycznia o gdz. 19.01 !!!