PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44061
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Bedzie film fabularny na podstawie bajki o Muminkach. Warner Bros kupił prawa do Muminków . Scenariusz ma byc gotowy do konca pazdziernika tego roku. Jeszcze nie wiadomo jacy aktorzy mieliby zagrac.Kilku znanych reżyserów byłoby zainteresowanych ekranizacją tego dzieła miedzy innymi Sylvester Stallone, Uwe Boll bądz Peter Jackson( ten od Władców Pierścieni)

ocenił(a) serial na 8
accadacca

Czyżby? No, no...
Jak miło.
Fajnie będzie znowu zobaczyć muminki.
To jest ulubiony serial / wieczorynka z dzieciństwa ; )

ocenił(a) serial na 9
Heshami

Przecież on sobie jaja robi.

ocenił(a) serial na 8
napruto

aha :<

napruto

Sporo osób się nabrało. Chociaż po Smerfach we wszystko jestem w stanie uwierzyć xD

ocenił(a) serial na 9
neo_angin

A ja się kiedyś bałem Buki xD

napruto

Zajrzyj do tego wątku o mamie Muminka i napisz coś.

accadacca

a w rolach głównych będą hipopotamy?

ocenił(a) serial na 10
lesiu234

żywi aktorzy ,a nie zadne hipopotamy

ocenił(a) serial na 10
accadacca

Możesz podać źródło?Mam nadzieję, że nie wyczytałaś/eś tego na pudelku:P

ocenił(a) serial na 10
K_i_N_g_A_88

Niestety nie pamiętam zródła...pudelek nie wchodzi w grę

ocenił(a) serial na 9
K_i_N_g_A_88

Ona/on robi sobie jaja. Sprawdź sobie kto to Uwe Boll, pomyśl kim jest Stallone i sam zobaczysz.

ocenił(a) serial na 10
napruto

Hehe nie rozumiem w takim razie po co taki temat zakładać, żeby prowokować?. Chyba, że autor/ka robi jakiś test sprawdzający kto się nabierze, żeby się pośmiać. Ludzie to nie mają rozrywki w życiu, to widać:)

ocenił(a) serial na 10
accadacca

Ja piernicze. James McAvoy na Wloczykija!!! Dosc duzy nos, brazowe wlosy i spojrzenie czynia go jedynym aktorem ktory pasowal by na Wloczykija. Oby nie schrzanili tej roli. I mam nadzieje ze na Alicje wybiora jakas brzydka dziewczyne, nie zniose jakiejs rudej Evan Rachel Wood przy Wloczykiju :)))

ocenił(a) serial na 10
Usagi_V

A ja jestem ciekaw która technologia będzie przeważać w tym filmie - Charakteryzacja czy CGI. Niektóre postaci można stworzyć poprzez przebranie aktora w kostium np. Bobka. I pytanie drugie czy w fabule Muminków Warner Bros uwzględni postać Buki ? Jestem ciekaw jakby się zareprezentowała.

ocenił(a) serial na 10
rusekolsztyn

A sprobowaliby tylko pominac Buke. Chyba ze bedzie to opowiesc bez niej, w koncu latem nieczesto sie pojawiala. W sumie mogli by tego filmu nie robic, nawet jesli tesknie do ujrzenia ludzkiego Wloczykija, bo nie chciala bym zeby jakies komputerowe Muminki zniszczyly moje dziecinstwo, jak to hamerykance zrobili ze Smerfami ostatnio - masakra.

accadacca

Heh... Wątpię w to. Czemu? dlatego, że prawa do Muminków (ogółem, nie tylko serialowych) ma jedynie Oy Moomin Characters Ltd . Ta firma stworzona z inicjatywy siostrzenicy Tove Jansson (autorki Muminków) bardzo rygorystycznie patrzy na wydawanie Muminków. Zresztą, wyobrażacie sobie fabularne Muminki?

Proszę, podaj jakieś źródło i to udowodnij.

accadacca

Czas na następnego gniota...widać Hollywod wziął się ostatnio za wszystkie moje ulubione bajki z dzeciństwa :-( Najpierw Smerfy a teraz przyszedł czas na Muminki...a żeby szlag trafił Hollywood ;-(

ocenił(a) serial na 10
crazy_race

Ludzie nie rozśmieszajcie mnie...Nie widzicie że on sobie to napisał dla jaj? ...

Joecrou

A ja to co niby robię ? To też było napisane dla jaj.

accadacca

I Karolak zagra Bukę, na pewno:P