PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 43995
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

poszukuję odpowiedzi na pytanie: jak nazywała się Mama Muminka zanim urodziła Muminka ?! ogromnie mnie to trapi, nie mogę spać po nocy, ciągle i ciągle się zastanawiam (; może Córka Muminka ? Albo żona Muminka?

Czeko

mnie też to trapi, wiem co czujesz. Apeluje wiec niech ktoś inteligętny odpowie nam na to pytanie...prosimy

ocenił(a) serial na 10
grzeszmar

Tatus się nazywał poprostu Muminek, wiem to z odcinka "Przygody Tatusia Muminka", ale jak Mama się nazywała to niewiem...Może Muminka?:D A z drugiej strony to głupie moim zdaniem, mogła Tove im dać jakieś normalne imiona:/ Albo w kreskówce Ryjek, Migotka i wszyscy przyjaciele Muminków mogliby mówić do Mamy i Taty na pan i pani

ocenił(a) serial na 10
Betinka

ale psikus z tą Mamą Muminka i nigdzie o tym nie ma jak się nazywała ;)) Pani Muminkowa to tak brzydko ;D Muminka trochę dziwnie ;]]
może po prostu nazywała się 'Mama Muminka, którego prawdopodobnie niedługo urodzi' (:

Czeko

Może byli sobie pisani?

ocenił(a) serial na 10
Szemiszczu

albo po prostu była u wróżki (:
Buka jej powiedziała ^^

ocenił(a) serial na 8
Czeko

Ależ to banalne pytanie! Mama Muminka nazywała się Jadwiga Eleonora Kunegunda Matylda XXVI a na drugie miała Basia...jak mozna było tego nie wiedziec? :P
ale znajomi wołali do niej "Córka Babci Muminka" bo było krócej ;P